marbel007 857 Opublikowano 9 października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 października 2021 Ooo, dobre wieści od Was, zaraz będzie testowane. Mam tego pada od 8bitdo i się kurzy od długiego czasu. A graliście po WiFi 5Ghz czy na necie GSM? Ja mam max LTE Plus i wolałbym WiFi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 9 października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 października 2021 (edytowane) U mnie po WiFi 5Ghz i LTE+ działa bardzo dobrze, jak włączyłem 5G to nie działało xD Edytowane 9 października 2021 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 10 października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 października 2021 Wcześniejsze moje doświadczenia z xcloudem nie były najlepsze delikatnie mówiąc, jakość obrazu jeszcze uszła ale lag sprawiał że granie w gry mijało się w moim przypadku z celem. Ale po ostatnich informacjach dałem usłudze kolejną szansę, odpaliłem Hadesa w którego aktualnie gram, czyli grę dość dynamiczną i wymagającą sporej responsywnosci i ku mojemu zdziwieniu grało mi się tak dobrze że nawet udało mi się ukończyć grę (co wcześniej nie udawało mi się na konsoli). Więc muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Grałem korzystając z aplikacji Xboxa na PC korzystając z xboxowego pada, na Wi-Fi i grało się komfortowo, szczerze mówiąc to chyba nawet lepiej niż natywnie, bo mój piec ma tendencje do nagrzewania się i głośnej pracy przy dłuższych sesjach, a tak będę mógł grać w ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 października 2021 Potestowałem dzisiaj trochę chmurę. Natywna apka na Androidzie ssie, obraz to festiwal artefaktów. Sytuacja diametralnie zmienia się gdy odpalimy chmurę za pośrednictwem przeglądarki Chrome (polecam od razu dodać witrynę do strony głównej telefonu z własną ikoną). Obraz nie smuży, nie ma artefaktów, jedyne co doskwiera to trochę większy lag. Ta sama sytuacja w przypadku Safari na iPhonie i Chrome’a na Macu (Safari nie obsługuje kontrolera od Xboxa na stacjonarce Apple), choć tutaj lag nie jest już tak odczuwalny jak na andku. Wszystko testowane na wifi 5Ghz na światłowodzie do 300 mb/s Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 11 października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 października 2021 U mnie na lapku nowa aplikacja działa jak ze snu. Zwariowałem Zero zacięć, zero laga, nic. Tylko czasem przejdzie jakby takie odświeżenie ekranu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Z tego co ja zauważyłem to wspomniane odświeżanie w apce niweluje lag i przeskok obrazu - rozgrywka jest przez to płynniejsza. Grając na PC przez stronę czasami trafia się ten przeskok. Obecnie wygodniej jest grać przez apkę, ale minus taki że (w moim przypadku bo gram na DS4) nie wykrywa kontrolera - trzeba uruchamiać DS4Windows. Grając przez przeglądarkę wykrywa wszystko elegancko. No i używając PS Button w Chrome mam jakby menu konsoli, a w apce jakieś irytujące widgety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 039 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 W weekend byłem u rodziców i testowałem ponownie apkę na Android na necie niezbyt szybkim bo 50MB ale 5GHZ i działa to już bardzo ładnie. Kilka godzin spędziłem w Yakuza 7, pograłem też chwilę w Yooka-Laylee and the Impossible Lair i grało się elegancko. Na LTE też działa już zdecydowanie lepiej i nie zacina, tylko neta pożera strasznie i używać będę tylko w wyjątkowych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 Ja odkryłem, że u mnie apka się zacina jak podłącze dedykowanego pada 8bit.do Ktoś z tego korzysta? Muszę sprawdzić czy jakaś aktualizacja do tego pada jest w necie albo sprawdzę jeszcze zwykłego Xboxowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 039 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 8 minutes ago, marbel007 said: Ja odkryłem, że u mnie apka się zacina jak podłącze dedykowanego pada 8bit.do Ktoś z tego korzysta? Muszę sprawdzić czy jakaś aktualizacja do tego pada jest w necie albo sprawdzę jeszcze zwykłego Xboxowego. Używam 8bitdo, ale SN Pro 2 i działa świetnie. Spróbuj z innym padem i jeśli to problem tylko z nim to support powinien coś zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 517 Opublikowano 15 października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 października 2021 To bardziej smierdzi bluetoothem kradnacym pasmo Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 W dniu 15.10.2021 o 21:16, wojtas011 napisał: To bardziej smierdzi bluetoothem kradnacym pasmo Nie zauważyłem wcześniej komentarza. Co to znaczy? Że nie bt w telefonie zatyka dane internetowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 517 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 6 minut temu, marbel007 napisał: Nie zauważyłem wcześniej komentarza. Co to znaczy? Że nie bt w telefonie zatyka dane internetowe? Jak wifi i bluetooth śmigają na 2.4 GHz https://forum.xda-developers.com/t/bluetooth-making-wifi-insanely-slow.4139735/ Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 2 godziny temu, wojtas011 napisał: Jak wifi i bluetooth śmigają na 2.4 GHz https://forum.xda-developers.com/t/bluetooth-making-wifi-insanely-slow.4139735/ Hm, chyba nie to, bo bt mam stałe w telefonie włączone a na XGP gram po WiFi 5Ghz. Ale dzięki za sugestię. Muszę innego pada sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Mozna grać w chumrze na PC przy użyciu myszki i klawiatury? Nie mogę znaleźć zmiany na taką opcje w apce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Teraz, LiŚciu napisał: Mozna grać w chumrze na PC przy użyciu myszki i klawiatury? Nie mogę znaleźć zmiany na taką opcje w apce. Nie można. Chyba, że w opcjach gry, ale tego nie sprawdziłem. W skrócie xCloud to ciągle granie na konsoli, nawet grając w aplikacji na PC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 X - Xbox, cloud- w chmurze tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 22 minuty temu, creatinfreak napisał: X - Xbox, cloud- w chmurze tak w skrócie. Dośc zabawne, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że w niektóre gry na xboxie można grać używając klawiatury i myszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Pochwalić muszę MS za zachowanie zapisów gry. Ostatnio przechodzę wszystkie Girsy po kolei, odpalam przez chmurę pierwszy raz dwójkę i tu pojawia się moje zdziwienie skąd mają mój save. Ostatni raz w GoW2 grałem chyba w 2008 u kumpla na X0 (gdzie nie miałem żadnego abonamentu GOLD i nie kojarzę, żeby wrzucało pliki na chmurę ani nic z tych rzeczy), a tutaj proszę bardzo - kampania zaliczona, możliwość wyboru leveli, znajdźki zaliczone. No chyba że to jakaś symulacja postępów odczytanych z achievementów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Jak grałeś na XO to nie jest potrzebny żaden abonament, żeby save z Twojego konta poszedł do chmury, to dzieje się automatycznie gdy konsola jest podłączona do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 1 minutę temu, Bzduras napisał: Jak grałeś na XO to nie jest potrzebny żaden abonament, żeby save z Twojego konta poszedł do chmury, to dzieje się automatycznie gdy konsola jest podłączona do internetu. Wątpię by w 2008 r. mógł grać na XO Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 9 minut temu, Snake_Plissken napisał: Ostatni raz w GoW2 grałem chyba w 2008 u kumpla na X0 No nie wiem, ja tylko cytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 X0 w sensie Xbox 360. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 Co do tematu, sam też często się łapie na tym że odpalam jakąś starą grę a tam wita mnie stary save sprzed wielu lat. Trzeba im przyznać, że działa to bardzo spoko w ramach ekosystemu, konsola, pc, chmura. Po prostu włączasz grę i grasz, bez potrzeby przenoszenia zapisów, płacenia abonamentów, jakiś transferów itp. rzeczy. Niby wydaje się to banalne ale mało kto to ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 20 października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 października 2021 9 minut temu, Snake_Plissken napisał: X0 w sensie Xbox 360. No to trochę źle podałeś, bo XO to powszechnie przyjęty skrót od Xbox One. Tak czy siak, fajnie, że masz sejwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi