Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Też racja. Jednak ja traktuję to jako dodatek do reszty benefitów z GP i w tym sensie jest to fajna sprawa. Ot, od czasu do czasu załączyć coś na słabszych sprzętach, pośmigać sobie z godzinkę i fajrant.
Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Na streaming na TV czy dużym monitorze jeszcze za wcześnie, ale telefon+uchwyt+pad, to już jest funkcjonalny handheld. Od kilku dni tak gram, testowałem wiele gier i dla mnie bomba. To jak gry takie jak Gears of War chodzą i wyglądają to jest naprawdę duże zaskoczenie. Zacząłem grać w TEW. Grając przy użyciu telefonu z LTE 5G z prędkością 100-120 Mbit nie mam specjalnie widocznych artefaktów obrazu, chyba że jest naprawdę bardzo dynamiczna gra jak FH czy Doom Eternal.
Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Ja uważam, że Geforce Now na dużym TV to dużo lepsze rozwiązanie jak męka i ogrywanie gier na poprzedniej generacji (60 klatek, gierki się szybko wczytują a laptop sobie cichutko pracuje). Z xCloud zwykle korzystam na TV bo jak wprowadzałem się na to mieszkanie to stwierdziłem, że router do netu muszę mieć blisko TV i konsol żeby wszystko było podłączone do niego kablem dlatego gdy w sypialni czyli jedynym miejscu w domu gdzie widzę sens korzystania ze streamingu w telefonie odległość sprzętu od routera jest na tyle duża, że co chwilę przez ekran leci pasek z góry na dół odświeżając obraz. Przed pójściem do łóżka mogę jedynie trochę ten router przemieścić bliżej a drzwi od sypialni zostawić szeroko otwarte i wtedy jest troszkę lepiej, mimo posiadania wspaniałego uchwytu i jeszcze lepszego pada działającego z androidem (8Bitdo) to jednak w łóżku wolę wziąć Switcha. Trochę jestem podjarany tym całym streamingiem i wrzucę dzisiaj jeszcze jakieś zdjęcie gdy obraz jest brzydki, dam swojej narzeczonej pada, niech bzika w FH5 200 km/h i wtedy ja walnę screena
Opublikowano 4 kwietnia 20223 l Na mały ekran i szybkie testy gierek zanim zdecyduje się na download. Tak to dziś u mnie wygląda. Polecam taki styl zycia. Bardzo fajnie, że technologia idzie do przodu. Jeszcze rok czy dwa lata temu Cloud Gaming to raczej było pośmiewisko (no może poza GFNow).
Opublikowano 4 kwietnia 20222 l Cholera, miało wyjść inaczej Forza Horizon 5 zrzut ekranu walnięty w losowym momencie przy dużej prędkości auta. Screen z xCloud, aplikacja Xbox, laptop kabelkiem do internetu. *miało wyjść inaczej w sensie, że gorzej. Moim zdaniem jest całkiem w pytę ale ja nigdy nie byłem onanistą obrazowym. Zawsze mi wystarczał niski input lag (zabrałem kiedyś Guitar Hero i DJ Hero do kumpla i u niego nie dało się grać) kalibracja z internetu i byle ekran wisiał wygodnie dla szyi i oczu.
Opublikowano 5 kwietnia 20222 l Sam fakt, że da się grać w wyścigi gdzie jedzie się +200 km/h mówi wiele o jakości streamingu pod względem opóźnień.
Opublikowano 11 kwietnia 20222 l Od 2-3 dni mam kiepską jakość streamingu na telefon pomimo tych samych parametrów sieci, ktoś ma podobnie?
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l Kiedyś jak dzieciak miał bidę w domu, słaby kąkuter i zero szans na posiadanie konsoli to kaplica. Był kulturowo wykluczony i zero opcji by ograć nowe gierki samemu. Dziś jest inaczej bo czy to telefon czy biznesowy laptop, który nigdy by nie wyświetlił nowych gierek może stać się ekranem i furtką do najnowszych produkcji w przyzwoitej oprawie i klatkarzu. Dzieciak i tak woli obejrzeć streama bo tak jest łatwiej ale taki prawie 30 letni chłop ma radochę z tego jak to dziś wygląda.
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l Z dobrym netem xCloud to gamechanger, na telefonie ponad 40h w Slay the Spire zrobiłem. W jednym abonamencie gram na XsX, PC i telefonie. Dobrze, że takich możliwości za dzieciaka nie miałem, bo bym szkoły nie ukończył. PS. U mnie ostatnio problemy z jakością zniknęły jak zrobiłem wszystkie sktualizacje Androida. Edytowane 27 kwietnia 20222 l przez SnoD
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l Jeszcze niech dorzucą obiecaną jakiś czas temu obsługę klawiatury i myszy i będzie bajlando. Jakaś szybka seseyjka na słabiutkim laptopie biurowym podczas robienia backupów innych jednostek
Opublikowano 5 maja 20222 l o i ta koncowka najwazniejsza anyway dla takiego szaraczka troche dziwne, ze NIC nie beda brali od ludzi grajacych w f2p przez xcloud. Nutella i Spencer maja sprytny plan.
Opublikowano 12 maja 20222 l A ja mam nadzieje ze MS pozwoli na granie w gierki zakupione z ich sklepiku bez koniecznosci opłacania GPU.
Opublikowano 12 maja 20222 l 3 godziny temu, pawelgr5 napisał: A ja mam nadzieje ze MS pozwoli na granie w gierki zakupione z ich sklepiku bez koniecznosci opłacania GPU. Są takie plany/plotki i ten fortnite jest pierwszym krokiem w tym kierunku.
Opublikowano 12 maja 20222 l ciężko mi uwierzyć ze chmura mogłaby być darmowa bez opłacania abonamentu. Micro to korpo musi zarabiać, a poza tym te wszystkie serwery z xboxami rozrzcuone po całym świecie i ich utrzymanie też z pewnością swoje kosztuje. Więc abonament na chmure na pewno będzie swoje kosztować, a darmowe będzie co najwyżej dla gierek F2P jak Forcik (bo M$ zarabia tu na zyskach z MTX).
Opublikowano 12 maja 20222 l Zrobią Chmura Pass za mniejszą opłatą, gdzie będzie można grać w gierki kupione w sklepiku MSu i profit. Zysk z abonamentu check, zysk z gierek kupionych w Store check.
Opublikowano 9 czerwca 20222 l niedługo przestaniemy być ograniczeni przy graniu w chmurze tylko do gier z game passa.
Opublikowano 9 czerwca 20222 l Szkoda, że trzeba posiadać GPU, na Stadii gry które kupiłeś możesz grać bez abonamentu Pro
Opublikowano 9 czerwca 20222 l Chyba nie wyobrażałeś sobie, że prąd, który będą ciągnęły konsole i serwery są w gratisie xd Wciąż myślę, że będzie osobny tier tylko dla xcloud $5 czy coś takiego
Opublikowano 9 czerwca 20222 l 1 godzinę temu, wojtas011 napisał: Szkoda, że trzeba posiadać GPU, na Stadii gry które kupiłeś możesz grać bez abonamentu Pro A to nie zmianili tego po fali krytyki że własnie trzeba bulic abo i osobno kupowac gry? Początek chyba mięli zdecydowanie mniej przemyślany.