Eskimos 88 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Też zależy jakiego masz dostawcę internetu. Wiem, że UPC w godzinach szczytu chodzi znacznie słabiej. Do tego nawet jak masz 1 GB/s, to jest to wartość według umowy osiągana... raz w ciągu doby. Przykładowo, Orange nawet w godzinach szczytu działą dużo szybciej, i wysoką prędkość gwarantuje przez 70% doby. Cytuj
pioooti 4 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Dobre pytanie, Kamil, z tym routerem. Jak mogę to sprawdzić? Tak, mam UPC i wiem, że często ssie pałąka, ale wolałem dopytać. Przełączyłem się w trakcie prób wczoraj na hotspota T-Mobile i niestety było to samo.W sumie to bym się cieszył, gdyby to było przeciążenie serwerów MS. Cóż, w Wo Long trzeba będzie grać w takim razie w sobotę rano na świeżości. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 17 minut temu, pioooti napisał: Dobre pytanie, Kamil, z tym routerem. Jak mogę to sprawdzić? Tak, mam UPC i wiem, że często ssie pałąka, ale wolałem dopytać. Przełączyłem się w trakcie prób wczoraj na hotspota T-Mobile i niestety było to samo. W sumie to bym się cieszył, gdyby to było przeciążenie serwerów MS. Cóż, w Wo Long trzeba będzie grać w takim razie w sobotę rano na świeżości. Jak masz model routera? Zazwyczaj jak router ma dwa pasma to jedno jest takie jak je nazwiesz a drugie ma do tej nazwy dopisek 5G(nie mylić z 5g na komorkach). Granie po chmurze ma sens tylko na 5ghz a 2,4 GHz zupełnie się do tego nie nadaje. Cytuj
wojtas011 542 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Jeśli to connectbox to jest jedno pasmo 2.4/5ghz, w przypadku mojego telefonu jak odejdę za daleko to przełącza się na 2.4 ale potem nie wraca samo, musze włączyć i wyłączyć wifi Cytuj
pioooti 4 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Dziękuję, Pan Kamil. Wyłączyłem 2.4, włączyłem samo 5 i popyerdala jak trzeba. W moim przypadku to zadziałało. 1 Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 5 marca 2023 Opublikowano 5 marca 2023 Dzisiaj rano do kawki potestowałem sobie z ciekawości kilka gierek (gearsy,Forza,assasin odysey i prey). Na dzień dzisiejszy dla mnie problemem jest jedynie rozdziałka i to że nie ma dostępu do całej biblioteki zakupionych gier (choć były plotki że na być). Bo tak to na spokojnie można naprawdę komfortowo pograć. Ja nie grywam w multi i w sumie dla mnie lag był tak mały że nie wiem czy bym poznał że gram z chmury. Wyobraziłem sobie że mogę nie mieć XSX, a jednocześnie ograć takiego Starfielda na telewizorze. Gry kupuję cyfrowo więc najważniejszy jest mój profil i to co do niego przypisane. Przyszłość rysuje się naprawdę ciekawie Cytuj
pioooti 4 Opublikowano 11 marca 2023 Opublikowano 11 marca 2023 Ja będę mieć jeszcze dwa pytania o sejwy.1. Zacząłem grać w jeden tytuł na smartfonie. Chcę go zaciągnąć na XSX - czy sejwy jakoś automatycznie przejdą? 2. Jeśli Phil zdejmie mi niespodziewanietytuł z XGP i sobie go kupię, to jak wyglądać będzie wtedy sytuacja z zapisem gry? Cytuj
ASX 14 652 Opublikowano 11 marca 2023 Opublikowano 11 marca 2023 1 minutę temu, pioooti napisał: 1. Zacząłem grać w jeden tytuł na smartfonie. Chcę go zaciągnąć na XSX - czy sejwy jakoś automatycznie przejdą? tak, wszystko synchronizuje się automatycznie, nic nie trzeba robić. 1 minutę temu, pioooti napisał: 2. Jeśli Phil zdejmie mi niespodziewanietytuł z XGP i sobie go kupię, to jak wyglądać będzie wtedy sytuacja z zapisem gry? cały twój postęp w grze który zrobiłeś grając w XGP, będzie na ciebie czekał aż kupisz grę. Tu też wszystko synchronizuje się automatycznie 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 W dniu 5.03.2023 o 14:28, drozdu7 napisał: Dzisiaj rano do kawki potestowałem sobie z ciekawości kilka gierek (gearsy,Forza,assasin odysey i prey). Na dzień dzisiejszy dla mnie problemem jest jedynie rozdziałka i to że nie ma dostępu do całej biblioteki zakupionych gier (choć były plotki że na być). Bo tak to na spokojnie można naprawdę komfortowo pograć. Ja nie grywam w multi i w sumie dla mnie lag był tak mały że nie wiem czy bym poznał że gram z chmury. Wyobraziłem sobie że mogę nie mieć XSX, a jednocześnie ograć takiego Starfielda na telewizorze. Gry kupuję cyfrowo więc najważniejszy jest mój profil i to co do niego przypisane. Przyszłość rysuje się naprawdę ciekawie Grałeś już w tego Starfielda w chmurze? Bo się tak czaje na taką opcję, bo innej w sumie nie mam. Tylko chciałbym opinie kogoś kto tak odpalił. Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 2 minuty temu, GSPdibbler napisał: Grałeś już w tego Starfielda w chmurze? Bo się tak czaje na taką opcję, bo innej w sumie nie mam. Tylko chciałbym opinie kogoś kto tak odpalił. Niestety nie, w ten weekend nie mam czasu normalnie pograć a co dopiero chmurę testować a szczerze to sam jestem ciekaw naprawdę Cytuj
Gregorius 493 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 21 minut temu, GSPdibbler napisał: Grałeś już w tego Starfielda w chmurze? Bo się tak czaje na taką opcję, bo innej w sumie nie mam. Tylko chciałbym opinie kogoś kto tak odpalił. Testowałem trochę (tylko początek)grę w chmurze na Steam Decku - rozgrywka jest komfortowa i stabilnia, na pewno będę użuwał tej opcji do alternatywnego grania z dala od tv. 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 Chodzi mi o to, jak to by wyglądało na większym tv. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 (edytowane) 20 minut temu, GSPdibbler napisał: Chodzi mi o to, jak to by wyglądało na większym tv. Na większym tv to będzie kupa. Już pomijając rozdziałkę która nie jest zła to bitrate ssie i psuje wszystko. Coś większego niż lapek będzie dawało coraz gorsze wrażenia. Edytowane 8 września 2023 przez PanKamil Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 No właśnie tego się obawiam. Ale ktoś tam pisał wcześnie że na dużym tv nie jest tak źle i tego się trzymam. Poczekam jeszcze, może jakieś opinie się pojawia. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 Co prawda Starfielda nie odpalałem, ale testowałem inne gierki typu Jedi Fallen Order czy Gearsy. I chociaż mam bardzo mocny net (1gb) to granie nie jest za fajne. Znaczy chodzi ok, płynnie, nic nie rwie, nie ma artefaktów, ale jednak obraz jest w niskiej rozdzielczości, kolory też nie są jakie powinny. To jest fajna opcja żeby dzieciaki pograły sobie w jakieś gówienka z gamepassa którymi nie chcesz zaśmiecać dysku, albo jako dema żeby wypróbować przed zassaniem. Jako opcja przechodzenia gier? Nah. Telewizor mam 65 cali Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 9 września 2023 Opublikowano 9 września 2023 Gram na 75 cali, Xbox One X, chodzi w miarę płynne, brak laga przy sterowaniu. Nie wiem jak to wygląda na series X ale przez Xcloud widać że rozdziałka jest niska. Ogólnie jestem miło zaskoczony że całkiem sprawnie to działa Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 10 września 2023 Opublikowano 10 września 2023 Przez chmurę leci chyba obraz FHD. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 11 września 2023 Opublikowano 11 września 2023 Dobra spróbowałem, rozmazane gonwno. No nic, nie zagram. Niby da się, ale słabo to wygląda. Może kiedyś wyjdzie na pleyke. 1 Cytuj
ASX 14 652 Opublikowano 11 września 2023 Opublikowano 11 września 2023 Podobno ma wyjść razem z Forzą i Halo 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 11 września 2023 Opublikowano 11 września 2023 Jest tyle gier do przejścia. Nie będę dla jednej gry konsoli kupował. Może kiedyś jak wyjdzie kilka sensownych tytułów np. Stalker. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 Czy jest jakiekolwiek info kiedy wreszcie będzie możliwość grania w chmurze w cyfrowo zakupione gry, a nie tylko tytuły z GP? Przecież to byłaby totalna rewolucja i gamechanger - (pomijając tylko 1080p) wtedy już naprawdę nie trzeba byłoby mieć konsoli, a przynajmniej jej kupno nie byłoby aż tak niezbędne. W sumie nie wiem czemu się tak pierdzielą z dodaniem tej funkcjonalności. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 Żeby można było grać we wszystko przez chmurę, to dostawca chmury, w tym przypadku Microsoft, musi uzyskać zgodę od wydawców na takie działanie. Inaczej się nie da. Gdy jakiś tytuł trafia do GP, to z automatu Microsoft podpisuje z wydawcami umowę na umieszczenie tego w chmurze. W pozostałych przypadkach są licencje, sublicencje, a wiele firm się na to nie chce zgodzić. Nie ma co liczyć na to, że kiedykolwiek zagramy w chmurze we wszystkie zakupione cyfrowo gry. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 Musialby tez mocno dolozyc tych serverow na ktorych to lata. Obecnie jak chcialem zagrac w jakies gowno lowienie ryb przez GPU to mi wyskoczylo ze duzo ludzi i mam czekac okolo 10 minut Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 24 minuty temu, pawelgr5 napisał: Musialby tez mocno dolozyc tych serverow na ktorych to lata. Obecnie jak chcialem zagrac w jakies gowno lowienie ryb przez GPU to mi wyskoczylo ze duzo ludzi i mam czekac okolo 10 minut Niestety to prawda, też czasem czekam po 3-5 minut na możliwość pogrania w Horizon 5 czy Halo. Najgorsze, że pomijając kolejki, jakość jest okropna jak dla mnie. Może nie ma opóźnień (za dużych, bo jakieś tam są wyczuwalne), ale boli 1080p i ten fatalny bitrate, bo całość streama dosyć często robi się rozpikselowana. W porównaniu do GeForce NOW Ultimate to w ogóle jest 4 klasy niżej. Microsoft, jako czołowy dostawca takich rozwiązań, mógłby nad tym jeszcze popracować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi