Skocz do zawartości

xCloud

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

12 minutes ago, ASX said:

Swoją srogą jeśli komuś nie podoba się wizja w ramach której ma dostęp do biblioteki swoich gier z konsoli na dowolnym urządzeniu dzieki chmurze. To niestety czeka go więcej złych informacji w przyszlosci, bo dokładnie nad tym samym pracuje Sony , z tym że są kilka lat z tyłu.

Problem to z jakością tych gier jest, a nie z chmurą. Gamepass będzie potrzebny do grania w chmurze w swoje gry?

8 minut temu, Homelander napisał(a):

To niech se to wsadzą

Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić?

Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość.

Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip ;)

25 minutes ago, drozdu7 said:

Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić?

Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość.

Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip ;)

No bo te gry były w Gamepassie? A teraz te gry są moje własne, za które zapłaciłem. No trudno, wybitnie nie jestem targetem usług Microsoftu

Grasz w gry własne, ale na konsoli która jest w serwerach Microsoftu  i której obraz i dźwięk jest streamowany na twój nośnik. Chmura to nie jest magiczne rozwiązanie, budowa infrastruktury i koszty jej utrzymania swoje kosztują, więc raczej rzadko się zdarza że ktoś to udostępnia za darmo. 

• Dzięki 1
3 minutes ago, Sven Froost said:

Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest zajebisty internet?

Raczej wystarczy tylko jaki masz pakiet? Streaming szybko zżera gigabajty.

• Dzięki 1

U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno.

w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi

2 hours ago, Bzduras said:

U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno.

w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi

Czyli na MacBooku lepiej grac na Safari czy na Edgu?