DarkStar 172 Opublikowano poniedziałek o 16:53 Opublikowano poniedziałek o 16:53 Godzinę temu, Daddy napisał(a): Ja testowałem na dobrym necie kilka razy w styczniu i daleko mi od chwalenia xclouda, lag zależy od gry czasami spoko czasami masakra ale najgorszy jest bitrate który powoduje że obraz często zamienia w mozaikę i gówno rozmazane. Moje wrażenia były podobne rok temu. Na co dzień używam GFN Ultimate, to są rozwiązania zupełnie innej klasy. Już pomijając, że xCloud serwował gry z Series S (nie wiem czy to się zmieniło), ale bitrate i kodowanie obrazu były bardzo kiepskie w porównaniu z konkurencją. Nawet na Steam Decku nie byłem zadowolony z jakości, nie mówiąc o TV 4K. Niemniej jednak kibicuję temu rozwiązaniu. Jeszcze zanim zacząłem używać GFN, to bardzo chciałem, żeby Microsoft udostępnił możliwość odpalania w chmurze wszystkich gier z naszej biblioteki, niezależnie od tego czy są one w Game Passie. Jakieś pierwsze kroki w tym kierunku zostały wykonane w tym roku. Cytuj
Daddy 4 277 Opublikowano poniedziałek o 17:07 Opublikowano poniedziałek o 17:07 Yup, tylko że granie w chmurze na xcloud jest tańsze niż GFN i jest z setkami gier + premiery, więc wiadomo że nie ten poziom. Chociaż dużo osób pisze że problem xclouda leży w wifi 5 i niżej i 4G i niżej a Mazzeo testował na lepszych sprzętach więc może to faktycznie zmienia postać rzeczy. Cytuj
DarkStar 172 Opublikowano poniedziałek o 17:09 Opublikowano poniedziałek o 17:09 Ja mam WiFi 6 Mesh i na tym testowałem. Cytuj
MaZZeo 14 337 Opublikowano poniedziałek o 17:43 Opublikowano poniedziałek o 17:43 Dopóki miałem router od t mobile to też jakość była żałosna, ale odkąd wziąłem dokupiłem WiFi 6 tp linka to jakość netu w mieszkaniu to niebo a ziemia, a xcloud stał się realną alternatywą teraz pozostaje mi przetestować w podobnych warunkach GeForce Now w najwyższej wersji Cytuj
Moldar 2 303 Opublikowano poniedziałek o 20:34 Opublikowano poniedziałek o 20:34 Ja często gram na Steamdeck w gry z chmury xboxa, jednak jakość obrazu jest taka, ze większe ekrany na ten moment totalnie nie wchodzą w grę, wygląda to kiepsko, za to lag akceptowalny i odpalam coraz częściej. Cytuj
ASX 14 804 Opublikowano poniedziałek o 21:01 Opublikowano poniedziałek o 21:01 Warto przypomnieć że tym roku mają w końcu poprawić rozdzielczość i bitrate Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi