Skocz do zawartości

xCloud

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał(a):

Ja testowałem na dobrym necie kilka razy w styczniu i daleko mi od chwalenia xclouda, lag zależy od gry czasami spoko czasami masakra ale najgorszy jest bitrate który powoduje że obraz często zamienia w mozaikę i gówno rozmazane.

Moje wrażenia były podobne rok temu. Na co dzień używam GFN Ultimate, to są rozwiązania zupełnie innej klasy. Już pomijając, że xCloud serwował gry z Series S (nie wiem czy to się zmieniło), ale bitrate i kodowanie obrazu były bardzo kiepskie w porównaniu z konkurencją. Nawet na Steam Decku nie byłem zadowolony z jakości, nie mówiąc o TV 4K. Niemniej jednak kibicuję temu rozwiązaniu. Jeszcze zanim zacząłem używać GFN, to bardzo chciałem, żeby Microsoft udostępnił możliwość odpalania w chmurze wszystkich gier z naszej biblioteki, niezależnie od tego czy są one w Game Passie. Jakieś pierwsze kroki w tym kierunku zostały wykonane w tym roku.

Opublikowano

Yup, tylko że granie w chmurze na xcloud  jest tańsze niż GFN i jest z setkami gier + premiery, więc wiadomo że nie ten poziom.

Chociaż dużo osób pisze że problem xclouda leży w wifi 5 i niżej i 4G i niżej a Mazzeo testował na lepszych sprzętach więc może to faktycznie zmienia postać rzeczy.

Opublikowano

Dopóki miałem router od t mobile to też jakość była żałosna, ale odkąd wziąłem dokupiłem WiFi 6 tp linka to jakość netu w mieszkaniu to niebo a ziemia, a xcloud stał się realną alternatywą 

teraz pozostaje mi przetestować w podobnych warunkach GeForce Now w najwyższej wersji