ProstyHeker 1 919 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 (edytowane) No qwa, a czemu u mnie tak brzydko, PŁACĘ PEŁNĄ KWOTĘ ZA GEMPASA, PANIE SPENCER, HALOOOO. Sprawdziłem na szybko Dirt 5, Maneater i Quake 1 - wszędzie to samo. O ile jeszcze lag do przełknięcia (wyczuwalny), o tyle te artefakty psują smak życia. Edytowane 14 września 2021 przez ProstyHeker Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 Kurczę nie wiem, może pasmo masz zapchane? 1 Cytuj
wojtas011 564 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 W europie jest jeden serwer w holandii, to jest główny problem 1 Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 u mnie tez to marnie dziala Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 18 minut temu, Bzduras napisał: Kurczę nie wiem, może pasmo masz zapchane? Ja to tak średnio w sieci jestem - jakie pasmo masz na myśli? Że dużo urządzeń podpiętych, czy coś po stronie dostawcy? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 Pasmo, w którym operuje router. Jeśli dookoła Ciebie jest sporo innych osób siedzących na 5GHz i tym samym kanale to może to być potencjalną przyczyną. Sprawdzasz sobie programem https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-wifi-wireless-network-software-tools/wlan-scanner-acrylic-wifi-free/ jak to wygląda u Ciebie. 1 Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 14 września 2021 Opublikowano 14 września 2021 Z tego, co widzę, to na tych samych kanałach jest tylko tylko moja sieć wifi (ten hidden ma niemal identyczny MAC - różni się jedną cyfrą). Ja jestem podpięty pod GMCL, do tego z tego samego routera mam GMCL 2,4 i kolejne 2,4 nadaje router-modem od dostawcy internetu. Mój router na 5 Ghz to TP-Link Archer C6. Mieszkam w domu jednorodzinnym, więc nie mam tego tyle, co pewnie jest w blokach. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 To w takim razie jest wina tylko i wyłącznie wujka MSa 1 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 Trzeba się modlic, ze to centrum danych pod wawa szybko wybudują Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 U mnie nawet spoko to działa na laptopie, ale wydaje mi się, że w obecnej formie usługa się przede wszystkim nadaje do indyków. Rozdzielczość i bitrate masakrują ładniejsze gry. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 września 2021 Opublikowano 16 września 2021 Pograłem chwilkę żeby zobaczyć jak to teraz działa na PC i takie mam wrażenia na szybko: na minus: - wciąż wyczuwalny lag, który odbiera przyjemność w bardziej dynamiczne gry. Gdybym nie miał wyboru to być może byłbym w stanie się do niego przyzwyczaić i może nawet byłbym w stanie tak grać, ale jak ktoś ma porównanie z grami działającymi natywnie to granie z takim opóźnieniem mija się z celem przynajmniej u mnie. Trochę mnie to dziwi, bo w internecie, a nawet na forum są osoby którym działa to dobrze, być może to wina tego, co koledzy piszą powyżej, że gry streamują się z serwerów w Holandii i póki nie będzie polskiego data center (które podobno ma powstać) to nie zagram komfortowo - jakość oprawy, M$ chwalił się że chmura miała działać od jakiegoś czasu XSX, nie wiem czy u mnie coś jest popsute czy jestem ślepy, ale ja wciąż widzę jakość oprawy na poziomie Xbox One S, co mocno kłuje w oczy siedząc pół metra od monitora - rozdzielczość, gry działają w 1080p co jeszcze jestem w stanie przełknąć, ale boli fakt że mam monitor Ultra Wide a gry uruchamiają się w proporcjach 16:9 przez co jakieś pół ekranu mam czarne, ja wiem że wynika to z faktu że xcloud bazuje na podzespołach konsol, a konsole nie obsługują takich rozdzielczości, ale i tak mnie to denerwuje na plus: - działanie aplikacji na PC, fajnie jest po prostu wybrać jeden z setek tytułów kliknąć ikonke i w kilkanaście sekund przenieść się do gry, bez potrzeby długiego ściągania wielu gigabajtów Moja ocena działania chmury to 2+, plus jest za chęci Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 16 września 2021 Opublikowano 16 września 2021 Na monitorze bywają typowe dla streamingu artefakty? Dzisiaj sprawdzę jak to działa i wuglada podłączając do tv. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 września 2021 Opublikowano 16 września 2021 6 minut temu, Moldar napisał: Na monitorze bywają typowe dla streamingu artefakty? bywają Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 16 września 2021 Opublikowano 16 września 2021 Lagi artefakty i wyrzuciło mnie już że dwa razy z gry. Net 100 mb po kablu. Ale muszę przyznać że jak dotąd byłem sceptycznie nastawiony do tego grania w chmurze tak jako jedna z opcji nawet to fajne. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 29 września 2021 Opublikowano 29 września 2021 na razie tylko dla insajderów, ale jeszcze w tym roku ta opcja powinna być dostępna dla wszystkich konsol swoją drogą ponawiam prośbę o przypięcie tego tematu do szanownej moderacji Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 29 września 2021 Opublikowano 29 września 2021 Jest już to streamowanie z konsoli do pc w ramach domowej sieci wifi? Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 (edytowane) https://www.google.com/amp/s/www.tabletowo.pl/microsoft-xcloud-upgrade-xbox-series-x/amp/ Coś chyba jest na rzeczy, bo do tej pory w moim przypadku nie dało się z tego korzystać. Przed chwilą sprawdziłem Oriego, Horizona 4, Hadesa, Street Rage 4, działa jak marzenie, wszystko błyskawicznie się ładuje, nie odczułem żadnego laga Teraz widzę sens kupna tego bajeru od Razera, ktoś to tu miał chyba? Edytowane 8 października 2021 przez Wooyek Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Teraz każdy moze mieć dostęp do bestii, co biorąc pod uwagę wciąż aktualne problemy dostępnością konsol jest sporym plusem Cytuj
wojtas011 564 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Niech jeszcze doloza serwerów w Europie i bedzie cacy Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Teraz na telefonie gry działają żyleta, ogromna zmiana na plus, realna konkurencja pod względem jakości obrazu dla GeForce now Cytuj
creatinfreak 3 847 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 @Wooyekja mam i sobie chwalę. Przeszedłem na tym w większości Hadesa, quacamele2, wycalakowałem Carrion i skończyłem the artfull escape. Wygodnie się na tym gra niż na switchu lite. 1 Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 8 października 2021 Opublikowano 8 października 2021 Akurat grałem dzisiaj, sea of thieves słabo, no ale gra online i celowanie, ale psychonauts i forza już chodziły bardzo dobrze i spokojnie mógłbym tak grać. Wyraźnie coś się poprawiło. Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 (edytowane) A porównywał ktoś działanie 5G vs 4G? Jest zauważalnie lepiej? Tak sobie myślę, czy nie przejść na 5G we Flexie, w sumie przy takim graniu, to pakiet też pewnie znika w oczach. Edytowane 9 października 2021 przez Wooyek Cytuj
Szymek 1 055 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Już teraz działa to bardzo spoko a pewnie będzie coraz lapiej. Osobiście np wczoraj z nudów w pracy skończyłem Donut Count. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi