ASX 14 592 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Fani xboxa grają na xboxie, ale dzięki temu będą mogli też zagrać w swoje gry na innych urządzeniach, to chyba plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 475 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Fani xboxa już mają problem z głowy i w następnej generacji nie muszą kupować tej konsoli, bo jak coś nie wyjdzie na ps6 to będzie w xcloudzie lub geforce now 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Jeżeli Xbox nadal będziesz szedł tą drogą to Series S jest zdecydowania moją ostatnią konsolą stacjonarną Microsoftu Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 4 minuty temu, Homelander napisał(a): Jeżeli Xbox nadal będziesz szedł tą drogą to Series S jest zdecydowania moją ostatnią konsolą stacjonarną Microsoftu Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 12 minutes ago, ASX said: No tak, przenośnego Series S biorę day1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Swoją srogą jeśli komuś nie podoba się wizja w ramach której ma dostęp do biblioteki swoich gier z konsoli na dowolnym urządzeniu dzieki chmurze. To niestety czeka go więcej złych informacji w przyszlosci, bo dokładnie nad tym samym pracuje Sony , z tym że są kilka lat z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 12 minutes ago, ASX said: Swoją srogą jeśli komuś nie podoba się wizja w ramach której ma dostęp do biblioteki swoich gier z konsoli na dowolnym urządzeniu dzieki chmurze. To niestety czeka go więcej złych informacji w przyszlosci, bo dokładnie nad tym samym pracuje Sony , z tym że są kilka lat z tyłu. Problem to z jakością tych gier jest, a nie z chmurą. Gamepass będzie potrzebny do grania w chmurze w swoje gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października No jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia, teraz nad poprawieniem tego aspektu powinni się skupić. Tak, Game Passa Ultimate będzie potrzebny do grania w chmurze tak jak teraz. Podobno też pracują nad jakimś tańszym abonamentem tylko do chmury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 16 minutes ago, ASX said: Tak, Game Passa Ultimate będzie potrzebny do grania w chmurze tak jak teraz. Podobno też pracują nad jakimś tańszym abonamentem tylko do chmury. To niech se to wsadzą Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 8 minut temu, Homelander napisał(a): To niech se to wsadzą Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość. Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 475 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Jakoś Fortnite mogą udostępnić bez opłat Geforce Now daje darmowy tier Luna pozwala grać w wybrane gry z goga i ubisoftu za 4zl miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Oo widzisz, no to jest dość solidny argument moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 25 minutes ago, drozdu7 said: Skoro do tej pory do grania w chmurze było potrzebne GPU więc z jakiego powodu miałoby się to teraz zmienić? Raczej można spojrzeć że w ramach tego abo dochodzi Ci jeszcze jedna możliwość. Chciałbym zobaczyć jak takie lub podobne rzeczy byłyby rozwiązywane u konkurencyjnych ekip No bo te gry były w Gamepassie? A teraz te gry są moje własne, za które zapłaciłem. No trudno, wybitnie nie jestem targetem usług Microsoftu Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 306 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października ale prąd i sprzęt na ktorym te gry dzialaja nie jest darmowy. Przyczepianie sie na sile. To i tak jest opcja awaryjna, bo ta ich chmura to gowno i nie nadaje sie do niczego wiecej niz VN. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Grasz w gry własne, ale na konsoli która jest w serwerach Microsoftu i której obraz i dźwięk jest streamowany na twój nośnik. Chmura to nie jest magiczne rozwiązanie, budowa infrastruktury i koszty jej utrzymania swoje kosztują, więc raczej rzadko się zdarza że ktoś to udostępnia za darmo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października (edytowane) Darmowe nie będzie, bo fakt faktem, że utrzymanie tej infrastruktury kosztuje. Natomiast powinni wprowadzić osobny abonament wyłącznie z funkcjonalnością chmury. Natomiast do GPU to będzie kolejna już wartość dodana. Edytowane 12 Października przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest zajebisty internet? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października 3 minutes ago, Sven Froost said: Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest zajebisty internet? Raczej wystarczy tylko jaki masz pakiet? Streaming szybko zżera gigabajty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Mam 1TB miesiecznie i sciagam jakies 300-400 GB 2 minutes ago, Czoperrr said: Raczej wystarczy tylko jaki masz pakiet? Streaming szybko zżera gigabajty. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 475 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Panowie przymierzam sie do ogrania kilku tytulow na xCloud na swoim MacBooku. Czy internet mobilny 5G wystarczy czy bede mogl pograc tylko w bibliotece gdzie jest za(pipi)isty internet?Ogarnij sobie wtyczkę do przeglądarki better xcloud 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października I nie używaj aplikacji Xbox do streamingu, przez przeglądarkę jest o niebo lepiej z lagiem i jakością obrazu (przynajmniej na tych pecetach, na których sprawdzałem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 475 Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października A to ciekawe bo w moim przypadku aplikacja xbox miała zawsze mniejszy input lag, a przeglądarka lepszą jakość, ale ostatni raz korzystałem gdzie w Kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno. w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października 2 hours ago, Bzduras said: U mnie w aplikacji Xbox jest sieczka zamiast ekranu i nie da się przez to grać, natomiast na tym samym kompie odpalam Edge z Better xCloud i wszystko wygląda oraz śmiga tak, jak powinno. w pracy to samo, ale nie mówcie mojemu szefowi Czyli na MacBooku lepiej grac na Safari czy na Edgu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października Nie wiem jak to na Safari wygląda bo nie korzystałem. Better xCloud obsługuje tę przeglądarkę, więc teoretycznie powinno być cacy. https://better-xcloud.github.io/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi