YETI 10 944 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Recenzenci widzieli 6 odcinków, ogólnie przeważają bardzo pochlebne opinie. Standardowo poczekam na całość, a do tego czasu odświeżę sobie komiks. Trailer z okazji premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Obejrzane, czekam na kolejny odcinek ale an razie mam mieszane uczucia bo jeśli zrobią z tego serialu grupę wyznawców Rorschaca jako Alt-Right to będę się śmiał. No chyba ze za takim ich przedstawieniem stoi Ozi. Edytowane 21 Października 2019 przez Kalel Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Właśnie jestem po seansie i jest bardzo dobrze. Od początku jesteśmy wrzuceni w środek zdarzeń, nie ma dłużyzn. Zdjęcia, klimat, muzyka i aktorzy na miejscu i czekam z ciekawością na ciąg dalszy. Szkoda tylko Spoiler Crocketta, bo wygląda na to, że więcej go nie zobaczymy , a byłoby szkoda. No i Jeremy Irons jak zawsze klasa. P.S. Nawet przewijanie na tv działało bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) 17 godzin temu, Kalel napisał: Obejrzane, czekam na kolejny odcinek ale an razie mam mieszane uczucia bo Ukryj zawartość jeśli zrobią z tego serialu grupę wyznawców Rorschaca jako Alt-Right to będę się śmiał. No chyba ze za takim ich przedstawieniem stoi Ozi. Przecież Rorszak Spoiler był dzisiejszym alt-rightowcem xD Tylko miał trochę inne metody, ale niestety już tak jest, że pewien symbol przeradza się w skrajną ideologię. Cytat Politically, Rorschach is an anti-communist, anti-liberal, reactionary, strong nationalist and a far right-wing character. Rorschach's actions and journal writings display a belief in moral absolutism, objectivism between black and white that are cleary defined and the notion that evil must be violently punished. He has alienated himself from the rest of society to achieve these aims. Rorschach reads the New Frontiersman, the right-wing conspiracy theorist tabloid which speaks in favor of the now-outlawed costumed adventurers. Co do samego odcinka to, dobrze to nakręcone, ale kurde przez tę chuyową apkę nocne sceny wyglądają jak z dvdripa Spoiler 15 godzin temu, Luqat napisał: Crocketta, bo wygląda na to, że więcej go nie zobaczymy Spoiler Jest w calym sezonie według imdb Edytowane 22 Października 2019 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Nie za bardzo mi się podobało, gdyby nie kałamarnice to nie widziałbym sensu oglądać dalej, pierwszy odcinek powinien mocno grzać do dalszego oglądania, a tu nie było nic. Trochę oczywiście zastanawia też postać Starucha ze służącymi. No i ta rozdzielczość, może za podniesieniem ceny HBO powinny też iść piksele w pionie i poziomie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Taki sobie ten pierwszy epizod. Jak to sie ma w ogóle do filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Raczej do komiksu, bo adaptacja filmowa jest Snyderowskim teledyskiem, który nijak się ma do materiału źródłowego. Tu widzimy reperkusje wydarzeń z oryginału, po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Nijak? Dosłowne wręcz przedstawienie większości wydarzeń z lekką (in plus moim zdaniem) zmianą w końcówce. Wizualnie cacko, może momentami przestylizowane, ale tak czy siak zawsze będę tego filmu bronił, szczególnie w kontekście sekciarskiego kultu komiksu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Jeżeli kiedyś zacznę ten serial, to najpierw przeczytam sekciarski kultowy komiks. I jeszcze film Zacka odświeżę pierwszy raz od dekady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Za duże obrządki jak na tak zwyczajny serial IMO. Chyba że planujesz pomalować się na niebiesko na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 hOkej. Po epizodzie nr 2 więcej pytań niż odpowiedzi. Ale serial siedzi mocno. Co krok aluzje do komiksu ale też i snyderowskiej wersji: Sow-mo, najazdy kamery, Unforgettale (ładnie zapowiedziało co i jak). Chyba opinie jakoby adaptacja telewizyjna mocno naruszała komiksowy status quo okażą się prawdą (twórcy podobno składali ofiary całopalne żeby Moore nie rzucił czasem klątwy na nich za ten serial). Kurde, mam taki mętlik w głowie, że podejrzewam iż twórcy bawią się w iluzjonistów gdzie Irons robi za dywersję. Gossett Jr. może być dosłownie każdym. Tak czy siak przynajmniej mamy prawilijnego Rorschacha w błyszczącej masce. Ciekawe jak to wszystko odniesie się do Doomsday Clock, którego muszę nadrobić w końcu. Fabularnie to Watchmen all over again... Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Jest i oficjalny podcast. Prowadzi go Craig Mazin (ten od miniserialu Czarnobyl) a rozmawia z Lindelof'em (showrunnerem Watchmenów). Będzie słuchane https://open.spotify.com/show/11Haqw43a8YA8NyCSBkDPu?si=zaAlm7GUS8iAGwMzN--l4w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Fuck this shit I'm out, mmmmmm hmmmmmm Ładnie się odpawlomasorza tutaj. Po 4 epkach pytań tylko przybywa. Spoiler Ładnie za to wyszła im postać Laurie. Po 30 latach Nite Owl siedzi w pierdlu, a ta dalej tęskni za niebieskim penisem. Koniec końców ona też ma wyebane na ludzkość. Do tego zmiana nazwiska na Blake i dowodzenie oddziałem do walki z mścicielami. Jest to wielowarstwowa postać. Irons... typ jeżeli nie jest klonem to siedzi w kuli śnieżnej u Manhattana no bo gdzie indziej? Wietnam też nie daje mi spokoju. "It's all conected, man" To nie przypadek, że czorno zakonnica jest z Wietnamu, a teraz wyskakują z ta żeńską wersją Ozymandiasa prosto z Wietnamu. Pewnie jakoś połączą to z wydarzeniami z komiksu i zabawy w wojnę Komedianta i Dr. Manhattana. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 No pół sezonu zleciało, a ja dalej nic nie wiem Nie mogę doczekać się następnego Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Na razie jedynym wspólnym mianownikiem Spoiler Willa i tej babki co przejęła biznes Veidta to zbliżony, nieokreślony jeszcze cel. Obstawiam ból dupy na białych amerykanów. U Willa za Tulse, a u babki za Wietnam. Zaś sam zegar to nic innego jak broń masowej zagłady (tick-tock). Podobnie jak w planie Adriena 30 lat temu jedyną przeszkodą jest Dr. Manhattan (ale akurat teraz ma wyebane i siedzi na Marsie). Jak znam życie to zarówno wdowa po komendancie jak i gubernator siedzą po uszy w gównie, a co najlepsze nawet nie zdają sobie sprawy, że zarówno oni jak i Konfederaci są wykorzystywani przez Azjatkę i Willa. Sami sobie kręcą sznur na suchą gałąź. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Jeden z najbardziej pokręconych i wciągających seriali jakie oglądałem, ale zarazem twórcy nie przekraczają tej granicy, że już się robi za bardzo skomplikowane/naciągane przez co widz sobie odpuszcza. Poniedziałki zrobiły się od razu przyjemniejsze jak wiadomo, że nowy odcinek już czeka Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 No, wczoraj przyszło trochę odpowiedzi, ale dalej wielu rzeczy nie wiemy, a już jesteśmy po piątym z dziewięciu odcinków. Pewnie końcówka będzie nieźle obfitowała w konkrety...mam nadzieję. Nie żeby do tej pory nie było konkretnie jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 6 odcinek - pierwszy który był dobry, naprawdę dobry. Mam nadzieję że nie czeka nas znowu 5 nijakich godzin bez akcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Odcinek świetny pod względem realizacji i chyba rzeczywiście póki co najlepszy, natomiast nie zgodzę się, że poprzednie były nijakie. To, że nie było zbyt dużo pifpaf-łubudu, nie znaczy że nic się nie działo. No i to pierwszy odcinek, w którym nie było wątku wiadomokogo, ale w sumie dobrze, że nie wybijali z rytmu i klimatu w tym epie. Teraz mają ostatnią tercję serii, na połączenie wszystkiego i mam nadzieję satysfakcjonujący finał. P.s. Zostały 3 epy, więc nie będzie 5ciu godzin "nudy". No chyba, że ostatni będzie podwójny czy coś w tym stylu. Edytowane 26 Listopada 2019 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Dla mnie ten serial dotąd to była katastrofa poza momentami, ale po ostatnim widzę że chcą to jakoś powiązać zgrabnie i całościowo serial może zyska dzięki temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Nieźle wykorzystali lukę w komiksach W sumie bardziej inteligentne rozwiązanie niż to z Spoiler drugim Rorschachem w Doomsday Clock 3 odcinki... Liczę, że nie pójdą na łatwiznę i nie zamkną sezonu cliffhangerem z Spoiler pojawiającym się Dr Manhattanem (fragment z trailera) i do zobaczenia w drugim sezonie. To byłaby tania zagrywka. Dalej ciekawi mnie kwestia dziennika Rorschacha. W serialu potwierdzili, że dziennik wypłynął ale nie wywołało to takiego skutku jakiego się spodziewano. Spoiler Plan awaryjny Adriena poskutkowałby tylko w przypadku niewiedzy społeczeństwa (nie pamiętam, w którym odcinku nawiązali do dziennika i czy trafił on do opinii publicznej). Sam serial jest goty na razie. Obok Legiona najlepszy w swojej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 S01e07 Well, fuck me.... Ja już się nie dziwię, że showrunnerzy składali całopalne ofiary dla Moore'a. Niby początek nie zapowiadał dobrego odcinka. Retrospekcje, biadolenie ale przynajmniej fajny montaż i przeplatanie wspomnień. No i jak u mistrza suspensu napięcie z każdą minutą rosło by do(pipi)ać zakończeniem. Problem mam tylko z Blake. Spoiler Nie wiem czy ma aż tak mocno wyebane czy po prostu niebieski penis przysłania jej wzrok ale która inteligentna forma życia idzie do potencjalnej podejrzanej o członkostwo w rasistowskiej organizacji oraz udział w spisku i i wyjawia jej ostatnie rewelacje śledztwa? Dawno się tak nie nakręcałem na kolejny odcinek. Dawać mnie już poniedziałek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 No też miałem z Blake facepalma. Spoiler Myślałem na początku, że to podpucha i ona wkręca panią wdowę, ale jednak chyba albo jest tak naiwna albo miała zaćmienie umysłowe albo w następnym odcinku zobaczymy jaka była cwana, bo coś wyreżyserowała. To była jedyna scena, która mi trochę wrzuciła meha na usta, no ale zobaczymy czy jednak to nie to, na co wyglądało i będzie zwrot akcji, tak jak napisałem powyżej. Reszta klasa, a końcówka mocarna, chociaż można było się wiadomo czego domyślać od pewnego momentu w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 21 godzin temu, Luqat napisał: Ukryj zawartość Myślałem na początku, że to podpucha i ona wkręca panią wdowę, ale jednak chyba albo jest tak naiwna albo miała zaćmienie umysłowe albo w następnym odcinku zobaczymy jaka była cwana, bo coś wyreżyserowała. A chyba jednak stara dupa ma plan, a przynajmniej tak mi się dzisiaj wyśniło. Spoiler 3 aspekty: 1) Looking Glass 2) nie powiadamiać policji o bajzlu w bunkrze 3) brak maski jednego z Kawalerii Pan Lusterko poszedł w incognito i gdzieś się buja po kompleksie, Laurie kazała nie powiadamiać policji bo doskonale wie, że policją rządzi gubernator, a on z kolei jest umoczony w szambie po uszy. Wystarczyło tylko iść wyśpiewać z pozoru ważne rzeczy wdowie (to kim był sprawca nie ma znaczenia dla przyszłych wydarzeń) i poczekać na rozwój zdarzeń. Jeden minus to to, że agentka nie mogła być pewna, że do kompleksu dostanie się cało, a nie zarobi np. headshota. No ale była pani Silk Spectre więc dałaby sobie radę. Teraz tylko nakłonić gubernatora by wyjawił prawdziwy plan udając, że się ma to w dupie i czekać aż Pan Lusterko raczy wyjść z ukrycia. Tymczasem gdzieś w Tulsie... Zrób sobie własnego Dr Manhattana Spoiler https://www.cbr.com/hbo-watchmen-doctor-manhattan-excalibur-specs/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Teraz w raporcie Variety możemy przeczytać, że każdy odcinek serialu ogląda średnio 7,1 mln widzów na żywo oraz w platformach streamingowych. W skład tego wyniku wchodzi oglądalność premiery na HBO, późniejsze odtworzenia na HBO GO i HBO Now oraz powtórki w HBO 2. Tym samym Watchmen jest najlepiej oglądanym nowym serialem HBO od czasu Wielkich kłamstewek. https://naekranie.pl/aktualnosci/watchmen-jaka-ogladalnosc-serialu-hbo-1575538827 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi