Masorz 13 184 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 U mnie się zaczyna rozdział 5 z 12 i chyba dopiero wrócę do 8 odcinka serialu po połknięciu całego komiksu. Kurde, ale to dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Skończyłem i z ostatnich głośnych seriali, które niedawno nadrabiałem (Stranger Things 3, Mandalorian) Watchmen zdecydowanie najbardziej mnie zainteresował. Zdaję sobie sprawę, że to trochę efekt dosyć prostych zagrywek Lindelofa (tajemnica goni tajemnicę, cliffhanger w każdym odcinku) i często było tak, że o ile większość odcinka niekoniecznie była jakaś wspaniale poprowadzona (szczególnie początkowe epizody), tak końcówka sprawiała, że miałem ochotę zaraz odpalić następny. Tak jak mówię, trochę tanie, ale działa. Fajnie, że mimo wszystko wraca sporo znanych bohaterów i opowieść jest bardzo mocno osadzona w świecie komiksu, bo przed premierą miałem wrażenie, że to będzie bardzo luźna kontynuacja. Inna sprawa, że nie wyobrażam sobie oglądać tego bez znajomości materiału źródłowego, mimo, że często dostajemy dosyć mało subtelną ekspozycję. Gorzej, że nowe postacie to w większości niewypał, z największym nieporozumieniem, jakim jest, poniekąd główna bohaterka. Odpychające, wulgarne babsko z zerową charyzmą i zwyczajnie nieciekawą historią. Zdecydowanie największy minus serialu. Za to taki Irons kradnie prawie każdą scenę, cały jego wątek to rewelacja. Fabuła trochę przekombinowana a rasowy wątek przewodni może na początku nawet odrzucać, no ale jak przymkniemy na to oko i przyjmiemy, że w Watchmen nie wszystko jest takie, jak się pozornie wydaje, to rozwiązanie okazuje się całkiem niezłe (choć finał trochę przekombinowany). No nie mogę powiedzieć, że jestem do końca usatysfakcjonowany, ale całość ma w sobie to coś, co sprawiło, że w przerwach między seansem kolejnych odcinków dużo o serialu myślałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Obejrzałem trzy odcinki i jest bardzo dobrze. Niemal godzinne epizody mijają bardzo szybko, bardzo dużo nawiązań do komiksu, co cieszy. Strażnicy wykreowani na potrzeby serialu całkiem ok, najlepszy obecnie Pan Zwierciadło, mocne skojarzenia z Rorshakiem. Dobre dialogi, świetna muzyka, dobrze rozwijającą się historia. Fajnie, że w serialu pojawiła się Jedwabna Zjawa, i ma tak znaczącą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Obejrzałem całość, ciekawe czy Moore widział ten serial. Jeżeli tak, to zapewne jest w pełni usatysfakcjonowany. Lindelof kolejny raz pokazał, że zna się na swoim fachu. Jeden z lepszych, jak nie najlepszy serial poprzedniego roku, kto nie widział niech nadrabia zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Serial nie będzie kontynuowany. Może to dobrze, nie wszystko musi być wyciskane do 10 sezonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Szef HBO mówi co innego Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ogólnie to 2 sezon miałby powstać tylko w przypadku ponownego zaangażowania Lindelofa w projekt. Gdzieś czytałem, że Lindelof i szef HBO po rozmowie stwierdzili, że nie będzie kolejnego sezonu. Głównie to HBO naciska by ewentualny 2 sezon był tylko z Lindelofem, on z kolei ma chyba wyebane troszkę. I gdzieś w wywiadzie potwierdził, że Angela Spoiler ma moce Manhattana. Osobiście JEŻELI byłby 2 sezon i GDYBY kontynuowali story Angeli to bardzo chciałbym zobaczyć wszystko z innej perspektywy. Spoiler Angele nie jako nowego Dr Manhattana ale jako Overlorda pochłoniętego nieograniczoną mocą. Taki myk to byłoby coś odważnego ale w 2020 roku raczej nierealne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 https://www.filmweb.pl/news/"Watchmen"+zgarnia+nagrody+krytyków+telewizyjnych-139310 Prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi