MBeniek 3 260 Opublikowano 9 grudnia 2019 Opublikowano 9 grudnia 2019 Ten dzisiejszy odcinek Pomimo takich mocarnych pozycji jak Czarnobyl, When they see us czy Mr Robot to Watchmeni póki co imo wygrywają jeśli chodzi o 2019 (i nie tylko ;). Spoiler "Don't all relationships end in tragedy?" Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Metamorfoza tego serialu to coś pięknego. Cytuj
Basior 1 160 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Ja dopiero wczoraj po drugim odcinku i było lepiej jak w pierwszym, ale na razie nie porywa jakoś szczególnie. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Warto przeboleć te 5 pierwszych moim zdaniem, tym bardziej że zyskują dzięki kolejnym. Cytuj
Farmer 3 288 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 16 godzin temu, MBeniek napisał: Ten dzisiejszy odcinek Pomimo takich mocarnych pozycji jak Czarnobyl, When they see us czy Mr Robot to Watchmeni póki co imo wygrywają jeśli chodzi o 2019 (i nie tylko ;). Ukryj zawartość "Don't all relationships end in tragedy?" No pięknie Spoiler doktorek odstawiał Brana. Zacny montaż. Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 (edytowane) Piękny był ten odcinek. No i mam nadzieję, że poczekaliście do końca napisów No i właśnie kolejne odcinki pozwalają coraz bardziej zrozumieć wcześniejsze. Świetnie jest to rozegrane. Nie rozumiem też narzekania na pierwszą połowę sezonu, bo wg mnie wszystkie były conajmniej dobre/bardzo dobre, a kilka świetnych. Niestety jeszcze tylko kilka dni i już nie będzie na co czekać w poniedziałki. Mam nadzieję, na satysfakcjonujące zakończenie i dłuższy ostatni odcinek. Rzekłem. Edytowane 10 grudnia 2019 przez Luqat 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 11 minut temu, Luqat napisał: Piękny był ten odcinek. No i mam nadzieję, że poczekaliście do końca napisów O lol, dzięki. A myślałem, że dziadowskie hbogo nie ogarnia, że zostały mi tam tylko już napisy końcowe i cały czas błędnie wyświetla odcinek w 'oglądaj dalej' xD Chociaż może nawet dobrze, że nie obejrzałem od razu, bo scena po napisach jest trochę oderwana od w sumie zamkniętej historii przedstawionej w samym odcinku. Cytuj
Farmer 3 288 Opublikowano 10 grudnia 2019 Opublikowano 10 grudnia 2019 Spoiler Bo w sumie można założyć, że wątek Ozymandiasza w sezonie jest jakby substory całości. Jak komiks Marooned w Watchmen. Pewnie Ozi wejdzie na pełnej w drugim sezonie jak już ucieknie. Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 No, ale przecież Spoiler to ma być zamknięta historia w jednym sezonie Cytuj
da$io 110 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Jak widać Kojima zaczął sprzedawać te swoje specyfiki w Hollywood i gościowi od scenariusza Watchmenów dobrze smakowało. Aż sprawdzę czy to ten sam gość co w pierwszych odcinkach. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 @Farmer Spoiler Tak, to prawda. Nawet Lindelof w podcaście mówił, że cały ten wątek Ozymandiasza musieli napisać i nagrać na samym początku produkcji serialu z powodu, o ile dobrze pamiętam, napiętego terminarza Irons'a. Cytuj
Farmer 3 288 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 9 godzin temu, Luqat napisał: No, ale przecież Ukryj zawartość to ma być zamknięta historia w jednym sezonie Spoiler Zamknięta historia nie wyklucza ewentualnej kontynuacji. Równie dobrze, możemy dostać coś na wzór Before Watchmen z inną obsadą albo kontynuację dotykającą nowego wątku. Cytuj
Masorz 13 256 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 A jednak odpaliłem z ciekawości pilota. Był taki zaledwie poprawny, ale wzbudził ciekawość. Po 3 odcinkach jestem już lepszego zdania, serial mnie tak nakręcił, że teraz od półtorej godziny czytam komiks z 86 roku. I chyba tak będę sobie przekładańca maratonowego dziś robił, godzinka serialu i godzinka komiksu Btw. soundtrack do serialu też świetny, no ale czego innego spodziewać się po duo Reznor i Ross? Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 Tempo, tempo, bo zaraz finał wjeżdża na ejdżbioł. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 To jednak jeszcze jeden odcinek? Cytuj
Luqat 994 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 (edytowane) Wut? A myślałeś, że już po ptokach czy, że będzie więcej? Z tego co widzę, to czytasz temat i pisaliśmy, że czekamy na finał (a przynajmniej ja pisałem) Edytowane 15 grudnia 2019 przez Luqat Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 (edytowane) Zgłupiałem, czytałem wikipedię https://en.wikipedia.org/wiki/Watchmen_(TV_series) że sezon ma 8 odcinków i zmylił mnie tutaj jakiś post. A końcówka 8 odcinka na moje spokojnie mogła zamknąć sezon ;] Cieszę się na jutro. Edytowane 15 grudnia 2019 przez Michał_K Cytuj
Masorz 13 256 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 W dniu 26.11.2019 o 09:06, Michał_K napisał: 6 odcinek - pierwszy który był dobry, naprawdę dobry. Mam nadzieję że nie czeka nas znowu 5 nijakich godzin bez akcji. Obejrzałem. Co w tym odcinku było takiego niesamowitego, że tego brakło w poprzednich? Jak dla mnie podobny poziom się utrzymuje. Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 No jak nie odczułeś różnicy to widocznie mamy inne oczekiwania od serialu. 9 odcinek super. Całościowo fajny serial, rzadki przypadek gdy zamiast spadku mamy trend rosnący. Cytuj
Masorz 13 256 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 17 minut temu, Michał_K napisał: No jak nie odczułeś różnicy to widocznie mamy inne oczekiwania od serialu. Ale co konkretnie Twoim zdaniem było tak lepsze? Cytuj
Michał_K 196 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Chciałem Ci odpisać szczegółowo, ale jest taki problem że te pierwsze odcinki tak mi się zlały w całość z powodu nudy że ledwo pamiętam co tam się działo o ile się działo, właśnie dopiero odcinek z zakapturzonym sędzią który sam przyznasz był kompletnie w innym klimacie, spowodował że oglądałem z zaciekawieniem. A po nim serial zaczął powoli wyjaśniać wątki i tak do samego końca oglądało się wspaniale. Cytuj
YETI 11 211 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Jest dużo nawiązań do komiksu? Cytuj
Farmer 3 288 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 No tak bo to kontynuacja komiksu Moore'a. Więc spoilery srogie jeśli chodzi o nieznajomość komiksu. Ale są też nawiązania do filmu Snydera. Finał nie przestaje kopać leżącego po jajach ale samo rozwiązanie słabe. Spoiler Tak jak William powiedział: "Biorąc pod uwagę ich możliwości mogli zrobić więcej". Czorny Manhattan trochę beka. Sam jego wygląd tani jak barszcz. Gdy się jarzył jeszcze w miarę wyglądał, a w "normal mode blue" to jakby farbami go pomalowali. Fajne nawiązanie do SW i Solo in carbonite. Jeżeli zrobią drugi sezon beka będzie jeszcze większa biorąc pod uwagę zakończenie. W sumie wątków otwartych jest sporo więc jest szansa. Cytuj
Masorz 13 256 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Czytam dalej komiks w przerwach od serialu i jest tam napisane, że Hooded Justice przed II Wojną Światową był fanem Hitlera Cytuj
YETI 11 211 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 Bo to właśnie jeden z odrozniajacych i mocnych punktów Strażników, jeden naziol, drugi alkoholik, trzeci gwalciciel. Właśnie też kończę komiks i wskakuje w serial. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi