balon 5 336 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) 11 minut temu, Ins napisał: No nie ma. Równie dobrze, mozna odpalic pseudo HDR z TV albo podbić podświetlenie i wyjdzie na to samo. Uwierz mi, że nie. HDR wymuszony na TV to największa sra ka. Nie mógłbym tak grać nawet chwili. Tutaj jest cudowny obraz. Tu nie chodzi o jasność, słoneczko itp. W tym trybie są milion razy lepsze, bardziej naturalne kolory, a efekty cząstkowe takie jak mgła to jakiś obłęd. Mam propozycję. Wróćmy do tej rozmowy jak sprawdzisz osobiście, bo jestem ciekaw twoich odczuć. Obstawiam, że będziesz bez gadania grał na tym „pseudo” HDR. Edytowane 30 października 2018 przez balon Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Eh no ja nie ma problemu z HDRem. Jest i to widoczny nawet w nocnej scenerii z ksiezycem. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 U mnie tez swieci wszystko dobrze Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 2 godziny temu, Soniacz napisał: Ma ktoś TV Samsunga z serii MU i jest zachwycony/zadowolony z HDRu ? Ja mam, gram na Pro i powiem tyle, ze wyglada mocno OK. Horizon ZD to jest top class w tej materii wciaz jak dla mnie. Kolory tak jak mowia przedmowcy sa niezwykle plastyczne. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Ins mowi ze nie ma, nawet nie ma fizycznie. Ok Cytuj
Ins 5 750 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) 41 minut temu, balon napisał: Mam propozycję. Wróćmy do tej rozmowy jak sprawdzisz osobiście, bo jestem ciekaw twoich odczuć. Obstawiam, że będziesz bez gadania grał na tym „pseudo” HDR. Tak zrobimy, bo na sucho mogę sobie gadać. No ale to o czym piszą pokrywa się z tym co widziałem w Nierze. Kobik mówi, że jest HDR bo mu ikonka na TV sie pokazała. Kwik. Edytowane 30 października 2018 przez Ins 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 technicznie gra r o z p i e r d a l a pozdrawiam Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 50 minut temu, aphromo napisał: Ja mam, gram na Pro i powiem tyle, ze wyglada mocno OK. Horizon ZD to jest top class w tej materii wciaz jak dla mnie. Kolory tak jak mowia przedmowcy sa niezwykle plastyczne. Ok, prośba - możesz zapodać swoje ustawienia TV w trybie HDR ? Może ja mam coś skopane... Choć z drugiej strony w innych grach była bajka. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 3 godziny temu, II KoBik II napisał: Jop. Dlatego ze wlacza sie HDR. HDR jest, proszę się rozejsc. Czytaj co pisze najpierw jest jaśniej a później ta jasność spada i napis Red Dead Redemption jest jak by normalny a mimo ze załącza się tryb HDR Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Ty ale ja widze to samo u siebie, ze przez ulamek sekundy na tym logo sie sciemnia. Podobnie zmienia sie obraz w fifie 19. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) Tak jakby z HDR przeszło na Sdr, trzeba czekać na patch z true HDR edit: Edytowane 30 października 2018 przez Malibu 1 Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) A prawidłowo wszyscy testujecie SDR vs HDR? Bo podczas gry w HDR zmieniając w konsoli ustawienie aby wyłączyć HDR na SDR gra pokazuje niepoprawny obraz (Xbox One X). Wyłączyć gre, ustawić brak HDR w konsoli ,odpalić grę i teraz wszystko jest jak na tacy. Umnie gra wyglada wtedy lepiej czernie są prawidłowe nic nie jest wyprane jest kontrast, kolory są takie same. Polecam tak przetestować. edit Xbox one X Edytowane 30 października 2018 przez Malibu Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 O jakiej konsoli mowisz? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Ja na swoim Xbox One X gram w trybie HDR. Jedyne co zrobiłem to podkręcilem kolory. Faktycznie HDR nie świeci tak jak Forzy Horizon 4, ale imo gra wygląda fantastycznie. W nocy, gwiazdy i lampy w oknach wyglądają fenomenalnie. Mój telewizor to LG B7 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Pograłem trochę w mesjasza na Xbox One X i generalnie graficznie rewelka, tyle że hm... framerate strasznie kulawy. Myślałem, że to wina dużej ilości efektów cząsteczkowych w prologu, ale skończyłem już zabawę we śniegu i nadal jest tak samo. Animacja to na oko jakieś 15-20 klatek, całość jest NIESAMOWICIE ślamazarna, celownik wręcz PŁYWA, z całym szacunkiem, ale ta gra chodzi tak, że jest totalnie niegrywalna. God of War też biegał w 30 klatkach (w trybie super grafy), ale nie było takiej ślamazarności i pływania. Poszperałem w sieci myśląc, że może coś ze mną jest nie tak, ale masa ludzi skarży się na to samo, a przecież nie włączę w TV upłynniacza... Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Gdyby się dało wyłączyć tryb 4K i grać w sztywnych 30 klatkach, to bym się nawet nie zastanawiał. Mam nadzieję, że po patchu będzie taka możliwość - obecnie gra się z wielkim bólem. Co z tego, że wygląda pięknie, jak rusza się tak ślamazarnie, że nie jestem w stanie czerpać przyjemności z rozgrywki. Niektórzy tutaj może przywykli do grania w 15-20 pływających klatkach na sekundę, ale dla mnie jest to nieakceptowalne. Może z czasem oko się przyzwyczai, jednak chyba musiałbym zaprzestać grania w cokolwiek innego niż RDR... Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Ktos tu pisal o wersji koxa ze jest 20 klatek? Czy tylko Ty? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Coś masz pingu z(pipi)ane bo na pewno to nie jest 15-20 klatek. Nie jest to rock solid 30 ale bez przesady. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) Nie wiem czy ktoś poza mną gra w tę grę na KOXie. Xboks to w naszym kraju bardzo niszowy temat. Z drugiej strony nie sądzę, żeby na prosiaku było lepiej. Ostatnie 30-klatkowce w jakie grałem to było God of War w trybie grafy i Kiwami 2 - no ni chooya nie ślimaczyło się tak jak RDR Edytowane 30 października 2018 przez ping Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Nie wiem. Tu nic nie slimaczy. Cytuj
Ins 5 750 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Na Koxie jest najstabilniejszy framerate. Pingu napraw oczy albo konsole: Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Z tego właśnie powodu gram na KOXie bo tam jest ponoć najwydajniej. Na filmiku wszystko wygląda tiptop, nie wiem czemu u mnie jest taka spyerdolina. Tiwik ustawiony na tryb GRA, HDR odpalony, koxik cały swój żywot działa bezproblemowo a tu taka słabizna... Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Wyłączyłem HDR i faktycznie jest spora różnica - czernie są soczyste, kolory wyraziste (nie ma już tej białej poświaty wszędzie i wrażenia jakbym ogladal grę przez szybe/folie). Polecam i dzięki @Ins za info, o wiele lepiej to teraz wyglada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi