balon 5 372 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 To naprawdę dzieje się po jakiś czitach? Cytuj
Gość Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Tak, gdzieś widziałem o tym artykuł. XD Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 6 listopada 2018 Autor Opublikowano 6 listopada 2018 Cytat Rockstar Working on Fix for Red Dead Redemption 2 Camp Glitch Rockstar is currently working to fix a known glitch in Red Dead Redemption 2 that's causing certain companions to disappear from camp during the main story's early chapters. While players who've been affected by the glitch will have to wait for the official fix, the developer has revealed a temporary workaround for players who've yet to progress past Chapter 2. The glitch, which has been the topic of several popular Reddit threads, sees Sadie Adler, Jack Marston, John Marston, and Abigail Roberts disappear from camp for seemingly no reason. However, according to Rockstar Support, the glitch is caused by using the Retry Checkpoint feature during Chapter 2's Polite Society, Valentine Style mission. If a checkpoint is reloaded after failing the mission, the four aforementioned characters "will only appear in camp when they have missions for you to complete." For those who've yet to attempt Polite Society, Valentine Style, here's the official workaround from Rockstar: In the interim, in order to experience all vignettes and conversations, players must complete the ‘Polite Society, Valentine Style’ mission without using Retry Checkpoint. If the player fails any portion of the mission they should abandon and restart mission, or load a save before the mission failed. While players will miss out on certain side conversations, Rockstar says the glitch has no impact on actual mission progress and the companions should reappear at the beginning of Chapter 4. The developer notes a permanent fix is in the works and will be included in a future patch, though it didn't provide a timeframe for the update. https://www.ign.com/articles/2018/11/05/rockstar-working-on-fix-for-red-dead-redemption-2-camp-glitch Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 6 listopada 2018 Opublikowano 6 listopada 2018 Nie używałem retry wiec pewnie dlatego u mnie wszystko dobrze. Rodzina Marstonów cały czas biega po moim obozie. Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 6 listopada 2018 Autor Opublikowano 6 listopada 2018 U mnie niestety nie, bo pierwszą misję zrobiłem właśnie z Wujkiem Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 6 listopada 2018 Opublikowano 6 listopada 2018 (edytowane) No nie sprawdzili, nie bylo jak tam zginac. Figus ja tez zaczalem od Wujka i normalnie w 2 akcie sie pojawil jak 2,3 raz wrocilem do obozu robiac inne aktywnosci. Edytowane 6 listopada 2018 przez easye Cytuj
hennepin 31 Opublikowano 6 listopada 2018 Opublikowano 6 listopada 2018 Wystarczyło odejść kawałek od obszaru misji, trzeba było pójść prosto do hotelu do tej blondi, ja poszedłem na druga stronę ulicy i bum misja zakończona niepowodzeniem. Taki fix to powinien być natychmiast wprowadzony a tu nawet przybliżonej daty nie ma kiedy to naprawią. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 listopada 2018 Opublikowano 6 listopada 2018 9 godzin temu, MaZZeo napisał: Nie używałem retry wiec pewnie dlatego u mnie wszystko dobrze. Rodzina Marstonów cały czas biega po moim obozie. Będziesz miał wszystkie misje, no sweat. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Jeżeli ktoś z Was ga na zestawie XoX plus ks7000 i cierpi na objaw "mleka" przy włączonym Hdr, polecam ustawienia: Podświetlenie 20 Jasność 44 Kontrast 100 Ostrość 50 Kolor 65 Gra wygląda wręcz powalająco. 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 ehehe takie mam prawie takie same ustawienia tylko kolor na 60, aaa co ważne koniecznie musi być kontrast dynamiczny ustawiony na wysoki aby czerń podbić. Na Pro też takie ustawienia dają radę. Zero mleka, rozmazania, a do tego mega realne i piękne kolory oraz efekty cząstkowe (pary, mgły, kurzu czy światła przedzierającego się przez gałęzie) jakich jeszcze nie widziałem w żadnej innej gierce wideo. 1 Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Polecam zatem nowego Assasina. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 (edytowane) Nieeeeee dzięki przed RDR2 ograłem Origins. Przecież te gry dzielą lata świetlne w prowadzeniu fabuły, questów itd. No nie mógłbym za nic teraz w coś podobnego zagrać. Za rok jak zapomnę trochę o RDR2 to zaatakuję. Co do efektów to są aż o tyle lepsze jak w Origns? bo tamte nie mają startu do RDR2, baaaa tam praktycznie lasu nie było xD w Odyssey są lasy, zamglone doliny? Mnie w RDR2 urzeka plastyka i realność tych efektów, a nie jasność świecenia. Edytowane 8 listopada 2018 przez balon Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Z tym zero rozmazania to bym tez się tak nie rozpędzał bo grałem na PRO i dalsze plany są mocne rozmazane. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 (edytowane) Lasy, mgła, wolumetryczne chmury, warunki pogodowe wyglądają jak dla mnie lepiej w Assasinie, pisałeś że nigdy nie widziałeś takiej gry więc polecilem. A co do pro zgadzam się z Be, w porównaniu z Xem rozmnażaniec straszny, nawet na YT gołym okiem widać różnicę. Edytowane 8 listopada 2018 przez easye Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 10 minut temu, _Be_ napisał: Z tym zero rozmazania to bym tez się tak nie rozpędzał bo grałem na PRO i dalsze plany są mocne rozmazane. No tak samo jak mglę i mleko powinenem mieć wg niektórych filmików czy głosów z neta xD A tak serio to naprawdę musiałbym być niezłym zje bem aby dopatrywać się rozmazania gór w tle w GotG. Nie wiem ale w realu też mam horyzont lekko rozmyty Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 moze na Samsungu 2k wyglada jak natywne 4k? Co to musi byc za telewizor Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Nie wiem, ja mam problem czasami z odróżnieniem 1080p z 4k, a co mówiąc już o 2k-4k. Polecam tobie temat CW z takimi przemyśleniami. A nie czekaj w CW nie masz życia widziałem. To nie wiem, nic nie polecam. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Gram na xo x i rozmycia dalszych planów nie uswiadczyłem, kilka razy coś sie leciutko dorysowało ale jak na tyle godzin gry to raczej incydenty. Mgła po deszczu czy o poranku czy też na bagnach wygląda wręcz pięknie, zwłaszcza o poranku kiedy lekko przebija się przez nia słońce O tej grze to można książki pisać. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 O K U R W A ależ mi się moszna ściągnęła Odpalam Xkoksa, odpalam RDR2 no i ekran ładowania pyka, pyka, pyka...pykaaaa I PYKA PYKA, bez końca Wyłączam grę odpalam od nowa, to samo Resetuję konsolę, to samo, z 10 minut i wciąż ekran ładowania I tak kilka razy Usuwam save z konsoli, ściągam z chmury kopię. Nic, dalej nie wczytuje Jedyny pomysł reinstalacja gry, ale sprawdzę w necie No i wątek na reddit brzmi jak wyrok śmierci, awaria autosave nawet reinstalka gry nic nie da But wait... koleś podaje jakiś czary mary sposób brzmiący jak fake Cytat Navigation for making a new save: Press start go 4 down on the D-pad press A press A twice and save ( you should actually have screens pop up that tell you if you want to save) now press B tuntill you see no options in the right cornor anymore so the ingame menu is closed. Naviation to load the new save: Press start to open the ingame menu again Go 4 down on the D-pad Press A Press right on th D-pad once and press A Press A again and select yes to load the file This should should load the new save and fix the problem. O jenysiu, działa Jakbym stracił kilkadziesiąt godzin gry to... Jakby ktoś miał ten problem na Koksie, to poniżej wątek https://www.reddit.com/r/xbox/comments/9s34js/rdr2_stuck_on_loading_screen_xbox_one_has_anyone/ Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Ciulu fes. Te Rockstary to specjalnie takie trolingi czy faktycznie nikt tego qurwa nie tetowal? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Godzinę temu, dee napisał: O K U R W A ależ mi się moszna ściągnęła Odpalam Xkoksa, odpalam RDR2 no i ekran ładowania pyka, pyka, pyka...pykaaaa I PYKA PYKA, bez końca Wyłączam grę odpalam od nowa, to samo Resetuję konsolę, to samo, z 10 minut i wciąż ekran ładowania I tak kilka razy Usuwam save z konsoli, ściągam z chmury kopię. Nic, dalej nie wczytuje Jedyny pomysł reinstalacja gry, ale sprawdzę w necie No i wątek na reddit brzmi jak wyrok śmierci, awaria autosave nawet reinstalka gry nic nie da But wait... koleś podaje jakiś czary mary sposób brzmiący jak fake O jenysiu, działa Jakbym stracił kilkadziesiąt godzin gry to... Jakby ktoś miał ten problem na Koksie, to poniżej wątek https://www.reddit.com/r/xbox/comments/9s34js/rdr2_stuck_on_loading_screen_xbox_one_has_anyone/ Normalnie jak tips&tricks za starych dobrych czasów. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Dobra, wiecie co? Dajcie znać tak za rok jak już będzie można w to normalnie pograć. R* ma głęboko w du.pie te wasze fake HDRy, bugi przez które grę trzeba zaczynać od nowa, czy jakieś tam nieskończone loadingi. R* się spieszy bo trzeba odpalić jak najszybciej Read Dead Online- kasa musi się zgadzać. Wqrwiają mnie dzisiejsze czasy i tyle. 1 1 3 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Miałem wczoraj za(pipi)istego buga (szkoda, że jednorazowego). Artur natychmiastowo oskórował wilka bez żadnych animacji ściągania skóry ze zwierzaka Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Historia bedzie poprostu ta sama co z GTA 5, na PS3 wszyscy ograli w 20fps, GOTY, potem nastepna konsola, remaster (wszystko poprawione i podbite) i odnowa pieniazki dla Rockstar Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 O lagu w sterowaniu, jest i to spory https://www.ppe.pl/news/127122/dlaczego-sterowanie-w-red-dead-redemption-2-ma-takie-opoznienie.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi