Skocz do zawartości

RDR2 - zagadnienia techniczne, błędy, patche, HDRy i inne gamuty itp

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.11.2018 o 22:59, dee napisał:

Masz dostatecznie dobry odpływ powietrza?

Ja po zakupie Koksa i odpaleniu RDR2 przeżyłem niezły szok, wył jak wściekły i raz nawet wyłączył mi się z powodu przegrzania. Ustawiony był na dość ciasnej, zamkniętej półeczece.

Gdy zmieniłem lokalizację Koksa na bardziej otwartą, problem zniknął a ja zapomniałem, że ta konsolka w ogóle wydaje jakieś dźwięki.

Muszę sprawdzić jak wyjąłem ją na chwilę to nic się nie zmieniło ale fakt że jest we wnęce. Może to jest powodem. 

Opublikowano

A gdzie tak napisał? Czytać nie umiesz?

Cała pompa idzie w online, hajs na singlu zarobiony, temat zamknięty. Teraz trzeba otworzyć następne drzwi po GTO do dojenia frajerów na mikrotransakcjach.

Opublikowano
Cytat

RDR2 Story Mode General / Miscellaneous – PS4, Xbox One

• Fixed an issue where the player could become stuck at 90% when loading an autosave made immediately after the mission ‘Country Pursuits’, if it was the only open mission
  • Fixed an issue where players could become stuck on loading screen when trying to restart game after completing the mission ‘County Pursuits’
  • Fixed an issue where players could become stuck at 90% when loading a save in Chapter 2, if they had set up camp near Horseshoe Overlook after completing ‘The First Shall Be Last’
  • Fixed an issue where players could become stuck at 90% when loading after loading an autosave or manual save
  • Fixed an issue where players could lose access to all weapons and equipment in their weapon wheel after completing a mission replay in Guarma

Red Dead Online Beta General / Miscellaneous – PS4, Xbox One

• General stability improvements
  • Fixed the issue where players removing an injured horse from the stables without healing it would result in the Scrawny Nag appearing when whistling for their horse
  • Fixed an issue where players could not exit the house in the Mission ‘Love and Honor’
  • Fixed an issue where players would be unable to load beyond 90% in the Red Dead Online beta unless they entered Story mode first
  • Fixed an issue where players could become stuck at a black screen after a Posse leader quit the lobby in the mission ‘Love and Honor’
  • Fixed an issue where players could crash to the Xbox Home screen when resuming from a suspended state after connecting to Xbox Live services
  • Fixed an issue where players could be kicked from Rockstar game services with error 0x99395004 after completing part 2 of the mission ‘Honor Among Horse Thieves’

Dodatkowo uj.ebali już chyba każdą możliwość szybszego farmienia $ , a tak fanie się robiło kasę na pumach niedaleko Blackwater

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Nie grasz w grę, bo HDR nie działa?

Gdzieś czytałem, że przez to, że RDR był w fazie developingu od 7 lat, technologia HDR była jeszcze nieznana i dlatego tak to wygląda, ale ja myślę, że to ściema, bo nawet filmy sprzed 30 lat dostają bardzo dobre wsparcie HDR.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rozi napisał:

Nie grasz w grę, bo HDR nie działa?

No są tu tacy, Co nie grają w tę cudowną gierkę, z piękną graficzką bo gdzieś w internecie (DF?) jakiś pan zrobił badanie kamerą termowizyjną i wykazał, że ten hdr to nie hdr.

P-A-R-A-N-O-J-A 

Opublikowano

Grę przeszedłem, co ma do rzeczy moje pytanie? Po prostu życzę sobie klapy multiplayera, przez co widzę większe szanse na szybsza naprawę HDR i dodanie DLC do singla.

Opublikowano (edytowane)

Jak włączam HDR na Xboxie X to ekran robi się znacznie ciemniejszy i szary. Wszystko takie blade i bez kolorów. Jak wyłącze HDR i voila, wszystko wraca do normy. Chyba się nie doczekamy fixa. Póki co zostaje grać na wyłączonym HDR.

Edytowane przez madhunt3r
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

RedDeadRedemption2NewHDRCalibrationScree

https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2019/05/14/the-red-dead-redemption-2-hdr-fix-is-here-but-it-doesnt-really-work/#35836b441cf5

W skrócie jest nowa opcja HDR "Game" i faktycznie trochę to lepiej wygląda niż stary HDR, dostępny teraz jako "Cinematic", tzn bardziej przypomina HDR niż to co było, ale trzeba dużo przysiąść do konfiguracji. Konfigurując wedle wskazówek R* wyjdzie ci jasność HDR jakieś 2000-3000 nitów, czyli niebo będzie białą plamą na większości telewizorów, u mnie na Sony XF9005 najlepiej wygląda ustawiona max jasność na jakieś 600. Postęp jest, ale nadal to nie wygląda w 100% jak powinno, podejrzewam ograniczenia silnika.

Edytowane przez Bartg