Ins 5 821 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Może odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz ? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 co ty dajesz pinger, przecież framerate to praktycznie stałe 30 fps Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Nie wiem, może później się rozkręca i chodzi lepiej? Daleko jeszcze? Plus jest taki, że konsola jeszcze nie zawyła przy tej gierce. Rockstar, gdzie jest mój patch. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Sprswdzim jak godocie panocki. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) 28 minut temu, ping napisał: Nie wiem czy ktoś poza mną gra w tę grę na KOXie. Xboks to w naszym kraju bardzo niszowy temat. No na pewno nikt poza tobą nie gra na koxie, który odpala gry w 15 fpsach. Ja je/bie o czym my rozmiawiamy w ogóle. ZNowu ping trolluje. Edytowane 30 października 2018 przez MaZZeo Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Temat jest RDR zagadnienia techniczne, tak? Tak. To weź ZM i idź do innego wątku. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 10 minut temu, ping napisał: Pokaż ukrytą zawartość Nie wiem, może później się rozkręca i chodzi lepiej? Daleko jeszcze? Plus jest taki, że konsola jeszcze nie zawyła przy tej gierce. Rockstar, gdzie jest mój patch. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Chłopie, piszesz że nikt poza tobą nie gra w tę grę na One X, kiedy na tej samej stronie są 4 osoby które o tym piszą. O czym ty pierdolisz? Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 (edytowane) No dobra Ragus, u Ciebie faktycznie lepiej to wygląda. Może faktycznie się rozrusza... Chociaż jak tutaj patrzę: To szału nie ma. Może faktycznie trzeba podkręcić CZUŁOŚĆ sterowania, no nie wiem, na myszce pewnie byłoby lepiej. Edytowane 30 października 2018 przez ping Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Hmm, może Rockstar już w samym tytule zawarł easter egga?RDR : Reduced Dynamic Range Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 30 października 2018 Opublikowano 30 października 2018 Aaaaaa ten mleko i mgła to bardzo często kurz i pył, którego na dzikim zachodzie AD 1899 jest pełno a ustawienia trybu HDR mocno je podbija szczególnie w jasnych scenach. Patrząc na ten temat to widzę, że jestem szczęściarzem bo gierka mi się mega podoba w pseudo HDR (takiej plastyki kolorów i efektów oświetlenia nie widziałem w żadnej innej gierce)!, a do tego frameter w ogóle mi nie przeszkadza i chodzi znacznie lepiej niż na filmiku pinga. No ale markę R* zawsze szanowałem (tak, uwielbiam GTAIV), więc może to dlatego? 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) Dobra bije sie w cyce i zwracam honor. To nie jest HDR. Odpalilem sobie nawet Oddysey, Origins czy Horizon no to jest HDR. Juz zapomniałem jak to wyglada Rockstar pewno wrzuci łatke chociaz odpicowany SDR kosi mocno. Fifka wyglada jakby ja wiadrami tęczy oblało. Edytowane 31 października 2018 przez II KoBik II Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 No i dlatego lepiej pograć na wyłączonym HDR. Jest sraka i tyle. Cytuj
Kosmos 2 741 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 Panowie, jak wygląda na prosiaku kwestia wygładzenia krawędzi? Podłączyłem pod mały ekran full hd i jest bardzo dobrze, a w telewizorze na 50 calach antyaliasing dość wyraźny na stroju, koniu, roślinności. Ktoś miał podobnie? Dodatkowo roślinność w prologu momentami wyglada bardzo złe na zbliżeniach. Zrobiłem kilka fotek telefonem tak na szybko. Oczywiście pytam czysto technicznie i nie chce wywołać konfliktu o mesjasza. Bo cała reszta goty. I tekstury dziwnie rozmyte to oczywiście z przybliżenia i kręcenia kamery, aż tak widoczne to nie jest siedząc kawałek od tv, wiec nie przeszkadza. Ale pytam czy to normalne czy może coś mam zyebane w ustawieniach obrazu? Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) Tak, to normalne, najprawdopodobniej coś nie tak im poszło z system "szachownicy" na pro. Coś tu nie pykło. Digital Foundry o tym mówili w swoich analizach. Edytowane 31 października 2018 przez mlody23 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 @ping oczywiście Xbox One X jest grany no i o ile zdarzają się spadki, tak ogólnie nie mam powodów do narzekań. Jak na grę Rockstar to jest PETARDA Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 W Saint Denis szczególnie w nocy na xox nie jest już tak różowo jeśli chodzi o klatki. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 Odpaliłem wczoraj dla porównania w sdr i chyba niepoważni jesteście pisząc, że tak wygląda lepiej. Co do klatek to ani razu przez 30h gry nie miałem takiego chrupania jak u pinga. W saint denis faktycznie delikatnie gorzej, ale traci może ze 3 klatki max. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Starh napisał: Wyłączyłem HDR i faktycznie jest spora różnica - czernie są soczyste, kolory wyraziste (nie ma już tej białej poświaty wszędzie i wrażenia jakbym ogladal grę przez szybe/folie). Polecam i dzięki @Ins za info, o wiele lepiej to teraz wyglada. U mnie to samo. Z wlaczonym HDR na oledzie lg b8 mam wrazenie jakbym ogladal obraz przez szybe. Na Pro spadkow plynnosci zadnych nie czuje. A to jak gra wyglada, szczeka ciagle opada i nie mozna wzroku oderwac. Chetnie bym zobaczyl wersje na koksa na zywo. Edytowane 31 października 2018 przez Lukas_AT Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 Po za tym ze gammut tego pseudo hdr mi się podoba to czernie w tym trybie to niestety sraka. 1 Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 Ciekawe czy Rockstar poprawi HDRa... ? Można grać bez, ale... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 @ping może czas oddać koksa na serwis? Bo ja takich spadków nie mam. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 Mesjasza kupiłem w pon, zainstalowałem we wtorek (brak czasu przez ciężką pracę, gimby) i już chciałem odpalać krva. Dobrze, że jeszcze nie ograłem Spidermana Poczekam sobie na patch'a, ciesząc się Człowiekiem-Pająkiem. Czy za miesiąc gra będzie gorsza? Wręcz przeciwnie 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) @_daras_ ale nie ma sensu czekać i czytać tych narzekań bo nawet z tym nie pełnym HDR gra to techniczna petarda. Stabilna, praktycznie bez bugów z grafa jak topowe korytarzyki tylko, że z mega wielkim światem, do tego efekty cząstkowe takie jak mgła, pył jakich nie widziałem jeszcze w gierkach. Sam gameplay, feeling, klimat to top gierkowe ever, a jest kilka patentów jakich nigdy jeszcze w grach nie było. edytka: chociaż faktycznie lepiej skończ sandboxy takie SM, bo po tej gierce ciężko przez jakiś czas będzie grać w "piaskownice" Edytowane 31 października 2018 przez balon Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 W to nie wątpię, ale jeśli będzie patch, a ja mam jeszcze zaległego Spider'a to po co mam się męczyć i "testować" co lepsze SDR czy HDR (a wybór powinien być tylko jeden). Poczekam na rozwój sytuacji czytając forumek. Czasami nie warto się napalać jak szczerbaty na suchary. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi