Kolos28 282 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Włączyłem wczoraj demo mojej narzeczonej i wyrywa mi teraz pada z ręki.Chyba to był zły pomysł bo nie mogę grać w nic innego. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Tetris Effect to synonim " proste, a genialne". Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Nie no gra jest genialna i to nawet bez VR.Brakuje jedynie opcji dla dwóch graczy ale i tak zabawy w pełniaku napewno mnóstwo.Gierka strasznie relaksuje i chyba jednak ją kupię. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Grałem tylko na VR i chyba odpuszczę sobie płaską wersję, bo nawet nie jestem ciekawy jak to wygląda na ekranie. W goglach to absolutna synteza mózgu z akcją, bujam się do muzyki i zapominam o świecie. Jebaniutkie, podali Tetrisa (TETRISA!) w takim sosie, że stary kotlet smakuje jakbym nigdy go w życiu nie jadł. 2 2 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Dokładnie. Jak to się czyta bez spróbowania tego samemu to się zastanawiasz, czy oni są poje,bani, że się tak Tetrisem podniecają. A potem sam próbujesz i nagle rozumiesz. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 No dla mnie np ciężkim nieporozumieniem było jaranie się puyo tetrisem i płacenie za to ponad stówy. Tetris Effect z kolei to kompletnie inna rozmowa, ta gra jest tak audiowizualnie zaj.ebista że zmieniła u mnie sposób myślenia o samym tetrisie. Niby banalna gierka w układanie charakterystycznych klocków ale jeszcze nigdy mnie tak nie motywowano do robienia coraz lepszych wyników. Je.bany uzależniacz Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Mówicie, że na VR jest aż tak dobrze?A jak rozdziałka, obraz nie kuje w oczy? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Nic z tych rzeczy. To Tetris, nie GTA VI. 1 Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Na biedawersji jest trochę aliasingu, ale nie na tyle, żeby to przeszkadzało. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 (edytowane) Tak myslałem, że gierka w VR będzie mocno dawała radę. Dzisiaj pograłem trochę w wersję na biedaku i wciąga to bardzo, a byłem sceptycznie do tego nastawiony. Muzyka z efektami i klockami świetnie współgra,kawałki Glitch Moba by idealnie pasowały do tej gierki. Edytowane 9 lutego 2019 przez Plugawy Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 We become the legends we were meant to be Pindole jutro szukam pudla z mesjaszem Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 Nie wytrzymałem i dziś kupiłem cyfrę w promocji.Narzeczona ostro ze mną gra - kto by pomyślał ale bawimy się wyśmienicie przy tetrisie To prawdziwe arcydzieło! Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 Niesmiertalny geniusz tetrisa i ( w moim przypadku ) nowa technologia, ze poki co murowane GOTY mojego roku, a poki co tylko demko ogrywalem. I pomyslec, ze lekcewazylem sobie ta gre... Cytuj
Arkady 1 032 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Zdobył ktoś ocenę S? Skończyłem Journey na A i nie wiem czego brakuje mi do S-ki. Im szybciej tym lepiej czy może trzeba więcej linii na raz? edit już wiem, kiedy nabijemy spowolnienie, odpalamy i walimy jak najwiecej linii Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 27 lutego 2019 Opublikowano 27 lutego 2019 W dniu 15.02.2019 o 20:58, Arkady napisał: Zdobył ktoś ocenę S? Skończyłem Journey na A i nie wiem czego brakuje mi do S-ki. Im szybciej tym lepiej czy może trzeba więcej linii na raz? edit już wiem, kiedy nabijemy spowolnienie, odpalamy i walimy jak najwiecej linii Ja robię SS-ki. Generalnie musisz łoić same tetrisy back to back, czyli przez cały czas rozgrywki trzeba pilnować, żeby nie kasować mniej niż 4 linii jednocześnie. Oczywiście spowolnienie też jest mega ważne, bo daje sporo dodatkowych punktów. Trzymając się tej metody zawsze wpada mi SS - śmiem twierdzić, że na rangę wpływa wyłącznie ilość punktów. Bałem się, że do SS trzeba robić T-Spiny, a o ile studnie bardzo szybko układam i oram tetrisami, tak T-Spiny rzadko mi wchodzą i chyba nigdy nie dam rady nonszalancko trzepać T-Spinów na poziomach typu 15, gdzie gra się z instant hard dropem. https://harddrop.com/wiki/T-Spin_Guide#The_.27ST.27_Setup No nieosiągalne dla mnie od lat... Tetris Effect to jest totalny masakrator. Chciałbym w to zagrać na jakimś zayebistym audio, żeby czuć na klacie każde mruknięcie bassem. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 Ociechuy jaka matura z Tetrisa Ja to jak daun gram ale bawie się świetnie, cudeńko. W robocie jak odpowiedziałem to patrzą jak na debila, że można wydać 120zł na zwykłego Tetrisa, ehh te normiki nigdy nie zrozumio. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 Gierka świetna jestem pewny, że po latach będę do tego tytułu wracał tak samo jak do czarnobialrj części na GB. Dla mnie to już jest kultowa gierka szkoda tylko, że nie zdobyła takiej popularności na jaką zasługuje. W słuchawkach to jest kozak, ciekawe jakie wrażenia będę miał po VR. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 8 godzin temu, _Be_ napisał: Ociechuy jaka matura z Tetrisa Ja to jak daun gram ale bawie się świetnie, cudeńko. W robocie jak odpowiedziałem to patrzą jak na debila, że można wydać 120zł na zwykłego Tetrisa, ehh te normiki nigdy nie zrozumio. No niestety nawet matura z Tetrisa nie pomaga jak jesteś yebanym ścierwem, który się za długo zastanawia nad wypełnianiem studni: Brakuje mi prawie 18 sekund do rangi SS i ni chooya nie dam rady tego zrobić. Za słaby jestem. Za dużo zastanawiania się, kręcenia klockami... Wyśrubowali poziom trudności, oj wyśrubowali. Wciąż giera GOTY. 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 A trzeba mieć SS do platynki? Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 28 lutego 2019 Opublikowano 28 lutego 2019 Trzeba, stąd dla mnie będzie raczej nieosiągalna - udało mi się zbić czas do 1:26, ale okazuje się, że do SS wymagany jest czas poniżej 1:10... Zrobię sobie to co jest dla mnie wykonalne, a potem już tylko relaks w trybie VR - wizualia i dźwięk niszczą 1 Cytuj
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 28 lutego 2019 Autor Opublikowano 28 lutego 2019 Gra piękna ale chciałbym coś takiego na słycza, bo tetris99 to takie trochę nudne... Cytuj
Arkady 1 032 Opublikowano 2 marca 2019 Opublikowano 2 marca 2019 Dzięki @ping za wyjaśnienie, sukcesywnie zamieniam S na SS, level 40 Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 3 marca 2019 Opublikowano 3 marca 2019 U mnie 71... taka wkrętka giereczkę jest. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 4 marca 2019 Opublikowano 4 marca 2019 (edytowane) W dniu 2.03.2019 o 19:26, Arkady napisał: Dzięki @ping za wyjaśnienie, sukcesywnie zamieniam S na SS, level 40 Powodzenia ze sprintem... Ostatecznie zbiłem czas do 1:24, ale kompletnie nie widzę możliwości poprawy. Cóż, platynki nie będzie, ale i tak gra się doskonale. Ciekawe, czy zrobią jakieś DLC-ki. Edytowane 4 marca 2019 przez ping Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi