Skocz do zawartości

Pomagam - choroby, nieszczęśliwe wypadki, inne tragedie - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Jeżeli sam nie będzie chciał to go nie zmusisz.

Można próbować przymusowo jedynie na podstawie ustawy o ochronie zdrowia psychicznego, ale to wtedy jego/babki życie musiałoby być narażone na niebezpieczeństwo żeby o to się starać przed sądem.

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Uruchomiła się zbiórka na rehabilitację siostrzenicy o której pisałem w temacie Covidowym. O ile sam pobyt w klinice Budzik jest bezpłatny tak rehabilitacja już nie i na to jest zbiórka. Jak ktoś może

• Hej. Wrzucam link do zbiórki na siostrę mojej żonki, która choruje na jeden z rodzajów nowotworu krwi. Dziękuję, jak ktoś może dodać parę złotych do zbiórki, jak nie to proszę o udostępnieni

Opublikowano

No to coś jak mój dziadek, przez 50 lat chlał, ale nikogo nie bił, burd nie robił, nie był agresywny, nie pił z menelami, gardził nierobami, pił w domu, albo na działce, miał w ręku taki fach szewski, że głowa mała. Jak buty naprawił  to lepiej trzymały niż od nowości. Jak opiekował się wnukami to nie pił, wzorowy dziadek, taki prawdziwy. A jaki badass, spadł ze schodów po pijaku, poobijał się, smarował maściami plecy przez 3 dni, bo go bolały, potem poszedł do lekarza, a ten mówi Panie kręgosłup złamany. Babcia to znosiła całe życie, nie potrafiła odejść. Kiedyś ludzie po prostu nie odchodzili od siebie, choćby nie wiadomo co. Potem już przywykła. Próbował przestawać, chciał przestać, ale każdy odwyk kończył się tym, że stawał się agresywny. Trafił raz do psychiatryka, ale uciekł, bo wiedział, że jest normalny, tylko agresywny jak nie pije. Wyskoczył przez okno xd Przyszedł w nocy do domu, babcia otwiera, a on do niej, że nie uradzi z tymi debilami tam i żeby mu jajówy nasmażyła, bo głodny. No i tak 50 lat życia w chlaniu i jaraniu 2,5 paczki Popularnych dziennie. Przestał pić i palić jak dostał alzheimera i zapomniał, że pije i pali. 

Opublikowano
39 minut temu, ragus napisał:

Jeżeli sam nie będzie chciał to go nie zmusisz.

Można próbować przymusowo jedynie na podstawie ustawy o ochronie zdrowia psychicznego, ale to wtedy jego/babki życie musiałoby być narażone na niebezpieczeństwo żeby o to się starać przed sądem.

Rozmawiałem z mamuśką teraz i mówiła, że tam policja i była i przez sąd się starali, ale on gdzieś się nie wstawił, czy jakiegoś papierka nie podpisał i temat przepadł. Babcia ma znajomą, która robi w MOPsie, też pisemka jakieś wysyłały, ale nic się nie udało.

Nie wiem, jak to będzie kiedyś - mieszkanie jest na babcie (będzie przepisane na mamuśke). A nie chcę by w przyszłości starsza płaciła za alkoholika dodatkowo kasę. Babcia powinna mu postawić ultimatum, albo wszywka/owyk, albo nmiech wypier.dala na ulicę. No, ale matka tak dziecku nie zrobi i to już trwa 20 lat. Ja pier%$#

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano
  • Autor

Przymusowy odwyk. Tyle ze to gow.no da tak naprawde bo jak on tam bedzie za kare to wyjdzie i bedzie to samo. Ale chociaz babcia odpocznie przez dwa miechy

@Mustang

Najswiezsze wyniki badan zanieczyszczenia powietrza w europie. 

MjIxNjUzJANmN2FcYU41WX9AYQ57DT0DJB9gGjlV

MjIxNjUzJANmN2FfZkM1XH9IYQ57DT0DJB9gGjlV

Moze i jest coraz lepiej ale chyba nie u nas. 

Slabo to wyglada serio :/

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Ale wiadomo, że Polsce jest zasadniczo najgorzej w Europie. Po prostu pisałeś o ciągle rosnącym zanieczyszczeniu, a tego trendu wzrostowego nie jestem pewien, raczej tamte przykłady dowodziły stopniowych zmian na lepsze. 

Opublikowano

Jak zwykle w tym kraju to jest kwestia mentalności. Stan finansów jest drugorzedny. Dałoby się im do pensji plus 2000 zl, robiliby to samo. Tylko administracyjnym uregulowaniem, egzekwowaniem, grzywnami MOŻE się udać uporać z tym problemem. Oczywiście nie z bolszewikami, bo oni nawet ustawy złożonej z pięciu artykułów nie potrafią dobrze napisać, a do tego dotują górnictwo i utrzymują nierentowne kopalnie. Ost. coś słyszałem, że mają gmerać przy wiatrakach i będą ograniczenia w ich stawianiu :D No tak, wincyj węgla, wincyj! 

Opublikowano

@[InSaNe] ograniczenia w stawianiu to byłby sukces. Do 2030 jeśli mnie pamięć nie myli zezłomujemy wszystkie już stojące wiatraki :). Udział OZE ma srogo spaść, jeśli się nie wyzerować. Ale będzie pięknie, cały przemysł energetyczny będzie oparty na rosyjskim węglu :fsg:

Opublikowano

ku,rwa czyli te memy na twitterze to jest prawda? ja je,bie

Opublikowano

Moje UK, zielona wyspa. <3

Opublikowano
  • Autor

W sumie wygladamy jak taki smakowity krwisty stejk na mapie europy, nie ma lypy

Opublikowano

A to dlatego wg. badań Żywiec to jedna z gorszych wód. 
#teamKinga Pienińska/Kujawska

Opublikowano

U nas też są trochę zawyżone normy na tle innych krajów.

Opublikowano

Poszło. Na szczęście, dość przyziemny cel, więc jest szansa, że chłop będzie miał fajny prezent na święta.

Opublikowano

@Luqat  sorry ziomek, przebiłem Ci diablo jak jechałem samochodem, chciałem żebyś wygrał aukcję z kimś innym niż ze Sobą, na mobilce nie widac godzin postów i jakos tak się porobiło ze przebiłem na sam koniec ;]

Opublikowano

Wystaw nową aukcję, pewnie Luqat będzie zainteresowany.

Opublikowano

Tak myślałem, że ktoś wysnajpi ;) Trafiłeś chyba w ostatnią minutę aukcji. Przypadek? Nie sondze :dafuq:

Spoko, mam wersję na Ps3, po prostu chciałem wesprzeć (a przy okazji pograć w fhd krzyżowcem ;) )

Opublikowano

Aukcja NioHa się zakończyła i napisał do mnie @TeBe , który wygrał tę walkę bez przeciwników. Wstydźcie się!

Cytat

Hej,

Pisze w sprawie aukcji dobroczynnej w ktorej wzialem udzial. Postanowilem ta stowke podzielic na pol i wplacilem wlasnie po 50zl dla obu chlopakow (jako "Tomek forum". Powinno byc to widoczne w historii wplat). 

Prosze mi nie wysylac gierki i wrzucic ja w nowa aukcje, niech zarobi jak najwiecej. Dzieki.

Pozdrawiam, TeBe

Więc dajcie mu plusa, np. tutaj.

Opublikowano

No ale aukcja stracila sens. Jest czesc dobroczynna nie ma czesci aukcja.

Opublikowano

No trudno, przecież go nie zmuszę do wzięcia gry. I tak jakoś tłumów tam nie widziałem, więc raczej nikt pokrzywdzony się nie poczuje. Zobaczymy drugie podejście.

• 7 miesięcy temu...