Pupcio 18 645 Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 Ciekawe czy zostawili ten smaczek z New vegas że jak save zbyt dużo waży to gra staje się niegrywalna Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 To są "smaczki" gier Bethesdy ogólnie, a nie Obsidianu, więc raczej bym się tego tu nie spodziewał. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 56 minut temu, Pupcio napisał: Ciekawe czy zostawili ten smaczek z New vegas że jak save zbyt dużo waży to gra staje się niegrywalna 34 minuty temu, Wredny napisał: To są "smaczki" gier Bethesdy ogólnie, a nie Obsidianu, więc raczej bym się tego tu nie spodziewał. Fallout: New Vegas – fabularna gra akcji stworzona przez Obsidian Entertainment, wydana przez Bethesdę Softworks Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 (edytowane) a na jakim silniku jest OW? Chyba nie na gamebryo bethesdy? Edytowane 24 października 2019 przez Orzeszek Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 października 2019 Opublikowano 24 października 2019 Unreal Engine i podobno działa bardzo dobrze na obecnych konsolkach. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 pograłem z godzinkę i jest super, gameplay mocno bethesda style, ale z pomysłami i fabułą, strzelanko troche drewno, ale klimacik, humorek, fabuła wstępnie bardzo ok. Bardzo fajny rozwój postaci, już zacząłem popuszczać ludzi kłamstwami i zastraszaniem i jest mega beka w dialogach. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 pocisnalem ok 3h i w koncu jakis dobry rpg z dialogami, questami, sensownym rozwojem postaci który nie jest izometria z blachy 2 Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Ja nie wyjeżdzałem w delegację do Nowej Zelandii, to sprawdzę dziś. Ktoś się odważył zacząć na najwyższym poziomie trudności? Niezły hardcore, bo trzeba jeść i spać xd Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 po ograniu fallouta 4 na sirvuval z immersive gameplay modem, inaczej sobie w falloutopodobny gry grac nie wyobrazam. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Fajna giera sie zapowiada. Od dawna śledzę. Jedyne co mnie irytuje w grach tego typu, gdzie trzeba prawym kciukiem sie rozglądać a kwadratem/X zbierać fanty. jest jakies sensowniejsze rozlozenie tego? Chyba najlepsza opcja to pod jakis LB/RB No i graficzka, lokacja. Coś świeżego. Fajno jakby można było zmieniać rozmiar napisów. Ciut imo za małe. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Kurde jaka ta gra jest DOOOOOOOOBRA. To jest nic innego jak mokry sen fanów Fallouta gdzie Obsidian wjeżdża na pełnej serwując niesamowicie przemyślanego RPG-a. Najlepsze jest to, że nie dość, że strona RPG jest wykonana znakomicie (wybory, rozwój postaci, questy, rozmowy, używanie perków) to jeszcze sama rozgrywka jest bardzo przyjemna (zwiedzanie klimatycznego świata, strzelanie, zbieranie przedmiotów, lootowanie wrogów). Jedynie niezbyt odpowiada mi opcja otwierania zamków gdzie musimy mieć odpowiednią liczbę zużywalnego surowca, żeby móc otworzyć konkretne drzwi/zamki. Wolałem jednak system spinek z Fallouta 3/NV. W ogóle fantastyczne jest to, że jeden z pierwszych questów od grabarza ma drugie, a nawet trzecie dno łącząc się z inną, kompletnie niepowiązaną wcześniej sprawą. Cudowne. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Ja poki co mieszane uczucia, na plus na pewno kolorystyka, design i opcje dialogowe. Fajnie ze do niektorych questow na poczatku mozna juz bylo podejsc na inny sposob. Wyglada tez na to ze Obsidian wreszcie zrobil gre ktora nie jest legowiskiem robali, bo poki co 0 bugow i jesli wierzyc recenzjom to bedzie tak do konca gry. Z kolei nie podoba mi rozmieszczenie rzeczy w pierwszym hubie, bo np 50 metrow za miastem jest oboz wrogow, a 10 metrow od ich obozu jest legowisko potworow ktore wszystko zabijaja co sie rusza, nie ma to sensu za bardzo ze 3 wrogie frakcje tak blisko siebie koegzystuja w swiecie gry, mam nadzieje ze to tylko w tej pierwszej lokacji, bo bije to mocno sztucznoscia. Pierwsze rzeczy na ktore zwracam tez uwage w tego typu grach niestety tez sa nieobecne, mianowicie rozprysk krwi i nogi, no jakies standardy juz powinny obowiazywac panie Obsidian. Zobaczymy jak bedzie dalej, na pewno bedzie kontynuowane. 2 Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 21 minut temu, Bansai napisał: nogi Nie widać nóg? U mnie momentalnie minus dwa oczka. Kurwa, czemu to mnie tak irytuje. 1 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Nie ma nóg? O nieee.. jadę oddać grę do sklepu. Ekhem... Może nogi dodadzą w jakimś przyszłym patchu, no mogli by jeszcze zaimplementować widoczny biust jak w Trespasser Ściąga mi się jakiś update prawie 10giga, przed pracą nie pogram więc obadam grę dopiero jutro rano. 1 Cytuj
czacha79 26 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Szkoda ze to nie otwarty swiat. Dialogi niby daja wybor, ale niczego tak na prawde nie zmieniaja, bez znaczenia co sie wybierze. NPC niby sa ale jacys bez wyrazu i przyspawani do tych samych miejsc. Graficznie slabo.. a na FO76 narzekali Fabula chyba tez krotka? Czytalem ze gra na 30-40h z pobocznymi misjami. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Juz myslalem ze w nic ciekawego w tym roku nie zagram a tu widze taki mesjasz wjezdza. Ale bedzie grane dzisiaj Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Pograłem kilka minut bo spać trzeba było iść, nie jest źle na początek, podoba mi się świat, w to i Disc Elysium spokojnie można pograć do końca roku Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 No to zaczynamy zabawę na poziomie supernova Planuje zrobić charyzmatycznego lidera dzielnie chowa... Dowodzacego towarzyszami z bezpiecznej odległości Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 października 2019 Autor Opublikowano 25 października 2019 Nie mogło zabraknąć propagandowej grafiki Jezeli ktos jeszcze nie gra to radze sie nie zastanawiać, wspierajmy takie gierki bo to coraz rzadsze zjawisko Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Nie wiem skąd te zachwyty ja pograłem już że 4h i postacie strasznie płaskie i niezbyt ciekawe. Dialogi czasem śmieszne czasem po prostu nudne. Świat ten pierwszy ok kolorowy ale bez zachwytu. Drewno czuć jak w falloutach bethesdy. Grafika też szpetna jak w RPG spider lub bethesdy. Może się rozkręci na razie dla mnie to poziom greedfall i takie 7/10. Liczę naprawdę że będzie lepiej to takie wrażenia z pierwszych kilku godzin. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Gra robiona z myślą o fanach F:NV wygląda jak F:NV no kto by pomyślał Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 10 minut temu, blantman napisał: Nie wiem skąd te zachwyty ja pograłem już że 4h i postacie strasznie płaskie i niezbyt ciekawe. Dialogi czasem śmieszne czasem po prostu nudne. Świat ten pierwszy ok kolorowy ale bez zachwytu. Drewno czuć jak w falloutach bethesdy. Grafika też szpetna jak w RPG spider lub bethesdy. Może się rozkręci na razie dla mnie to poziom greedfall i takie 7/10. Liczę naprawdę że będzie lepiej to takie wrażenia z pierwszych kilku godzin. A co to za bomby prawdy tutaj? Embargo na krytyke mija dopiero w przyszlym tygodniu, prosze usunac tego posta. Pozdrawiam. Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 A jest broń palna, jak nie przymierzając w takim kall of duty? Czy tylko laserki blasterki i inne hejloo. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 (edytowane) Pograłem dwie godziny i dla mnie ta gierka jest strasznie nudna i brzydka, a gunplay zasysa przeokrutnie. Te dialogi to ja mam wrażenie, że już 10 tysięcy razy przerabiałem w pięćdziesięciu takich samych gierkach (z lepszym gameplayem). No aż mnie telepie, spencer oddawaj 4 złote. Godzinę temu, MAJOCHEY_PL napisał: A jest broń palna, jak nie przymierzając w takim kall of duty? Czy tylko laserki blasterki i inne hejloo. Normalne bronie są. Niby mam jakiś pistolet świetlny, ale strzela jak w kol of duty. Edytowane 25 października 2019 przez Yakubu 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 października 2019 Opublikowano 25 października 2019 Godzinę temu, MAJOCHEY_PL napisał: A jest broń palna, jak nie przymierzając w takim kall of duty? Czy tylko laserki blasterki i inne hejloo. Masz normalnie bronię na pociski oraz bronie energetyczne jak w Falloutach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi