Skocz do zawartości

Mutant Year Zero: Road to Eden

Featured Replies

Opublikowano

Tak na szybko to pamiętam dwa miejsca gdzie się wracałem do mobów - grupka psów w tej lokacji z pizza i fala oraz sam początek gdzie się skradaliśmy koło przeciwników z endgame poziomem. 

• Odpowiedzi 279
  • Wyświetleń 28,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ukończyłem mutanta i na pewno to było coś koło 16 h a nie 7. Odkopuje aby podsumować moją przygodę z grą.    Na początku gra mnie nie chwyciła. Nie była zła ale miałem kilka lepszych jak woj

• Post pod postem, ale jest ku temu okazja:     Tym samym wycisnąłem wszystkie soki z Mutanta (jest też 100% w SoE) Sama gra jest kapitalna - świetny humor, barwne postacie, in

• jedyny steelbook jaki znalazlem jest w mediaexpert za 1,99zl  

Opublikowano

Ostatnio sobie właśnie eksperymentuję - 4 poziom vs 65:

YBwV7gL.jpg

vlVzQKg.jpg

Dla chcącego nic trudnego

Tak naprawdę jedyną sytuacją, w której nie jesteśmy w stanie w danym momencie nawiązać walki z przeciwnikiem, jest wspomniana para z tutoriala. Co nie znaczy jednak, że nie warto eksplorować lokacji z czachami - ba, nawet zalecam już od samego początku zapuszczanie się jak najdalej tylko się da. Czeka tam na nas sporo złomu oraz części broni, a co ważniejsze - niezwykle przydatny ekwipunek.

Jeśli zatem często skaczemy po miejscówkach, to rzeczywiście gra mogłaby jakoś sygnalizować nasze dokonania w obrębie danej lokacji. Podobnie brakowało mi z początku zwykłej minimapki, żebym wiedział, że dany kąt już przetrzepałem - a tak chodziłem w kółko, aby się upewnić, czy nie pominąłem gdzieś jakiegoś żelastwa.

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Big Khan jest alternatywą Farrow - opiera się na krytykach (ten sam pasek statów), ma nieco więcej życia, ale brakuje mu gulaszu z wrogów . Ma dwie nowe umiejętności:

- zionięcie ogniem (razi kilku wrgów, ale jednak mało przydatne);

- tupnięcie (odrzuca, ogłusza na turę i niszczy osłony, całkiem niezły zasięg);

Osobowością nieco bardziej charyzmatyczny od drętwego Magnusa , ale bez szału - taki redneck samotnik.

Opublikowano
W dniu 17.08.2019 o 08:40, stoodio napisał:

Big Khan jest alternatywą Farrow (...)

Osobowością nieco bardziej charyzmatyczny od drętwego Magnusa , ale bez szału - taki redneck samotnik.

Redneck :yao:
Przecież to czarnuch pełną gębą :shieeet:
Akcent, barwa głosu - prawie Michael Clarke Duncan :hi:

Opublikowano

No w sumie są też redneckie czarnuchy - Karl Malone np.

karl-malone-1-e1509546035194.jpg?q=50&fi

A tak w ogóle @stoodio - trofeum za odblokowane całe drzewko u wszystkich postaci wpadło Ci normalnie?
Bo ja przed chwilą odblokowałem ostatnią umiejętność u Magnusa, jako ostatniej z pięciu postaci i nic nie wskoczyło.
Te upgrade'y starych skilli i Big Khan to raczej już DLC, więc chyba nie powinno się liczyć.

Opublikowano

Odblokowałeś całej piątce wszystkie mutacje i nie pykło?

Opublikowano

Wiesz co, teraz patrzę na drzewko u Duxa i ten skill z byciem niewidzialnym mam wciąż na szaro, a na nim szara strzałka do upgrade'u - u innych, po wykupieniu podstawki, strzałka jest pomarańczowa, więc chyba przeoczyłem tego skilla -muszę podbić jeden level, żeby móc to zweryfikować, ale na bank o to chodzi :)

EDIT:
A jednak nie - szara strzałka była po prostu z braku skill-pointów do użycia. Wygląda na jakiś bug niestety - wszystkie 5 postaci ma drzewko rozwinięte na maxa i teraz zastanawiam się, czy mogłem coś namieszać, kupując u dwóch postaci upgrade'y, zanim u Magusa wykupiłem podstawowe skille.
Co prawda i tak będę przechodził gierkę znów, w trybie Iron Mutant na Very Hard, ale chciałem mieć jak najwięcej z głowy w pierwszym przejściu...

Edytowane przez Wredny

Opublikowano

Ten trofik wpadł mi naturalnie jakoś po uwolnieniu Hammona, w obrębie podstawki. Zakładam, że coś u ciebie się popitoliło z uwagi na zawartość DLC (być może pucharek wymaga upgrade'ów, albo zlicza jeszcze łosia?). Ogólnie na ten moment nie ma żadnych poradników i platynę ogarnąłem sobie sam - co świadczy o tym, że nie występują jakieś krytyczne bugi (ja sam się z takowymi nie spotkałem). Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś wątpliwości, to śmiało pytaj.

Na ten moment kopsnę ci protipa:

psy w tej gierce atakują jedynie szarżą, co powoduję, że od momentu zdobycia pewnej zbroi (sam początek gry), stają się całkowicie niegoroźne :yao:

Opublikowano

No to panowie na ile h jest dlc? 

Opublikowano
W dniu 30.07.2019 o 18:10, stoodio napisał:

Mnie przejście zajęło ~6h (nie jestem typem rushera, lubię się delektować tytułem, zawłaszcza z takim klimatem).

Opublikowano
8 godzin temu, stoodio napisał:

Na ten moment kopsnę ci protipa:

Ukryj zawartość

psy w tej gierce atakują jedynie szarżą, co powoduję, że od momentu zdobycia pewnej zbroi (sam początek gry), stają się całkowicie niegoroźne :yao:

To rozgryzłem sam - właśnie w dodatku widziałem, jak się ode mnie odbijają :)

A reszta to tak jak piszesz - prawdopodobnie fakt wykupienia jakiegoś upgrade'u z DLC spowodował pomieszanie - pewnie trzeba teraz wykupić wszystko + Big Khana na maxa, co będzie wkurzające (jeśli w ogóle możliwe), bo on jest grubo zacofany w stosunku do podstawowej piątki.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi opłaca się brać tą grę z dodatkiem na płycie z alledrogo za 95zl czy lepiej z psn podstawkę za ~50zł

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ale dobre. Lubię turówki i strategie, wciagnalem oba xcomy, ostatnio takze shadow tactics. Od razu kaczka i świnia mi podeszły dzięki przystępnemu systemowi, świetnej otoczce postapo. 

Tę grę chyba robil inny team niż goście od xcoma? Bo to kalka praktycznie: kazdy ma 2 pkt akcji, bieganie uniemożliwia oddanie strzalu, jest overwatch, chowanie za barierami, celowanie z identycznego rzutu kamery. Aż się zastanawiam, czy to legalne xd

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

No niby tak, ale to nie jest biegany pifpaf jakich wiele, tylko gra o dość konkretnej mechanice. Tu sklonowana prawie w 100%. Tak tylko się na glos zastanawialem.

Co nie zmienia faktu, ze mega wciąga i daje poczucie progresu jak tak zbieramy loot i rozwalamy kolejne campy. Tylko że z tego co rozumiem, przeciwnicy się nie respawnuja, wiec nie ma tu grindu w kółko.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Podstawa skonczona na 74 levelu. No cichy hicior, dowiedziałem się o grze przypadkiem i tak się wkręciłem, że pękła w kilka dni.

Podoba mi się dużo bardziej niż xcom, gdyż tutaj jest więcej eksploracji, zbierania smieci, dialogów. Nawet fabuła jakaś tam jest, kończy się cliffhangerem, ale od razu jest kontynuacja w postaci DLC (ściągany z patchem).

Klimat jest mieszany - dużo wstawek komediowych (głównie w postaci dialogow podczas odkrywania artefaktow z przeszłości, jak np C64). Potem atmosfera gęstnieje gdy jesteśmy coraz bliżej do odkrycia swojego pochodzenia. Swietny soundtrack, w ktorym dominują syntezatory, mocno zalatuje latami 80'.

Gameplay jest taki sam niemal jak w xcom z naciskiem na stealth. Lepiej zdejmować wrogow pojedynczo i po cichu, ale rozwałka mocniejszymi giwerami również wchodzi w grę. Gram na normalu i jest dość łatwo, można myślę próbować hard bez większego problemu, w koncu do czegoś przydałyby się apteczki.

Jaram sie, jeszcze kilka godzin na DLC i będę czuł się juz nasycony, contentu jest w sam raz by nie zmęczyć.

Wadę napotkalem jedna: bugi. No sporo razy po załadowaniu mapy chodzilem we mgle, a okazalo się, że jestem w prozni poza levelem. Wchodzilem czasem do nowej lokacji pod podłożem. Kupsko techniczne pod tym wzgledem, ale nie zawiesila się ani razu czy cos.

No i swietnie wygląda, oświetlenie z latarki, wyraźne tekstury, fajne modele przeciwników. Jest bardzo estetycznie.

Bierzcie, tym bardziej, że MediaMarkt spuścil do 60 zl promo, jak za friko. Używki na Allegro jeszcze o tym nie wiedzą xD

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Ciekawe, gralem na ps4, plyta bez rys. Zastanawiam się na ile mogło coś się źle doczytywac 

Opublikowano

Przecież na PS4 każda gra instaluje się na dysku.

Opublikowano

No to nie wiem.

O teraz mam potencjalnie game breakera. W DLC mam quest by wrócić do Arki. Wchodzę do windy, ogladam cut scenke, jestem znowu na mapie i quest marker nadal wskazuje na windę, wchodzę, ta sama cut scenka i w kółko. No koorva, robie hard reset bo wczytywanie sejva nie naprawia sytuacji jak już coś się w kodzie gry pokaszani.

edit

ok ubicie gry i włączenie ponownie naprawiło błąd. Nie ma co loada powtarzac jak już coś się spierniczy.

Edytowane przez _Red_