Skocz do zawartości

Mutant Year Zero: Road to Eden

friedrich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, bartiz napisał:

Ja również wziąłem z MM za 6 dyszek - szkoda że debile w ogóle nie zabezpieczyli przesyłki i pudełko przyszło rozwalone w drobny mak.

No ale płyta na szczęście całe.

A widzisz u mnie ładnej w kartonie było, a także z tej partii za 6 dyszek. 

Opublikowano
Ja również wziąłem z MM za 6 dyszek - szkoda że debile w ogóle nie zabezpieczyli przesyłki i pudełko przyszło rozwalone w drobny mak.

No ale płyta na szczęście całe.

Do mnie przyszła 2 dni temu chyba. Pudełko w folii bąbelkowej owinięte chyba z 6 razy + kartonik pomiędzy no i czarnego streczu ze 3kg, ale co z tego skoro plyta wypadla w srodku pudelka i latala :>
Opublikowano (edytowane)

Ciesze sie, ze tyle osob z forumka zalapalo się na promke MM za 60 zl. I ciesze, ze nie wszyscy na Allegro o tym wiedzieli bo tam zeszło mi za więcej xD

A robocika trzeba unieruchomic niekoniecznie granatem. 

- strzal elektryczny jako skill m.in. Kaczki

- upgrade broni cichej co ma 50% porażenia prądem

- wieprzniecie powala na dwie tury również roboty.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano
14 minut temu, _Red_ napisał:

Ciesze sie, ze tyle osob z forumka zalapalo się na promke MM za 60 zl. I ciesze, ze nie wszyscy na Allegro o tym wiedzieli bo tam zeszło mi za więcej xD

A robocika trzeba unieruchomic niekoniecznie granatem. 

- strzal elektryczny jako skill m.in. Kaczki

- upgrade broni cichej co ma 50% porażenia prądem

- wieprzniecie powala na dwie tury również roboty.

wieprznięcia nie zrobisz akurat w tym momencie bo zaalarmuje od razu reszte (stoi za blisko ogniska z innymi napastnikami). Nie bierzcie ze mnie po prostu przykładu i zróbcie to po prostu później gdy gnaty na stealth beda wam wiecej dmg robic i tyle.

Opublikowano

Jesli wrogowie stoją w kółku to fakt, zwykle jednak robocik (medbot czy policebot) chodził samotnie.

Fajna gra, zagrałbym znowu. Jest cos jeszcze podobnego? Wasteland 3 chyba niedługo wyjdzie.

Opublikowano
W dniu 7.05.2020 o 16:08, _Red_ napisał:

Jesli wrogowie stoją w kółku to fakt, zwykle jednak robocik (medbot czy policebot) chodził samotnie.

Fajna gra, zagrałbym znowu. Jest cos jeszcze podobnego? Wasteland 3 chyba niedługo wyjdzie.

Gears tactics, xcom chimera to dwie z ostatniego miesiąca obie spoko. A wychodzi tego znacznie więcej ale na pc. 

• 6 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 15.11.2020 o 17:40, Figaro napisał:

Warto od razu walić w hard? Przeszedłem XCOM 2, to chyba z tym dam radę? Chyba że hard to po prostu przeciwnicy z większą ilością HP.

Która gra wydała Ci się trudniejsza / jeżeli pamiętasz /?

Opublikowano

Gram sobie właśnie na hardzie i dla mnie jest ideolo, doświadczenie w takich grach mam praktycznie zerowe ale tutaj na hardzie jest u mnie ciężko z itemkami i trudniejsze potyczki muszę powtarzać kilka razy minimum. Myślę że na tym niższym to bym leciał jak przecinak bez zbytniego myślenia A chyba nie o to chodzi w takich gierkach xD wgl najbardziej mi się podoba to chodzenie po mapce i zbieranie itemków, w xcomie właśnie niezbyt mi podchodziło to wybieranie misji z menu

• Plusik 1
Opublikowano
16 minut temu, Pupcio napisał:

najbardziej mi się podoba to chodzenie po mapce i zbieranie itemków, w xcomie właśnie niezbyt mi podchodziło to wybieranie misji z menu

Ale tu starcia same w sobie to taka kwintesencja - mimo zaimplementowanej fajnej exploracji (stosunkowo niewielkich hubów), pięknych widoków i niesamowitych nagród.

Aktualnie mam drugie podejście, poprzednie było nieudane, ale wtedy nie rozumiałem jeszcze fenomenu gier "xcom"podobnych.

Teraz dostrzegam ileż tu jest dobra. Świetne postacie z oryginalnym designem; pomimo ordynarnej wręcz prostoty tej gry ( scenariusz + sam gameplay ) daje ona mnóstwo frajdy. 

4572e3c7-c12c-4844-99d4-e6676b8984ca.png

7382c057-a441-4f41-a6fa-198feb5448d4.png

0de92a0a-734b-4e3c-8b7d-d1b07753ee67.png

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 24.05.2019 o 18:34, Wredny napisał:

takie coś to ja rozumiem - od razu z DLC za taką cenę :banderas:
Koniec lipca, idealnie, nie widzę żadnych innych gierkowych wydatków w tym okresie.

Ograłeśxw końcu ten dodatek wariacie?

Opublikowano
7 minut temu, Wredny napisał:

Oczywiście :fsg:

Wszystko ograne jednym ciągiem.

To spoko.

Mogli by drugą część wydać, albo coś chociaż napisać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że zakończeniu, czyli

Spoiler

zabiciu krzaka

nie ma już co robić.

Np od Prippa mogły by iść w nieskończoność w sumie zlecenia. 

Mój najlepszy skład to: Selma, Magnus i Wielki Khan.

W sumie lisica też była spoko i miała duży bonus do krytyka, ale i tak na koniec gry wpada ten papieski kapelusz dający 100 proc szans na trafienie krytyczne z podwyższenia.

Kurde koniec gry ( podstawki i dodatku ) i mam lekkiego growego kaca. Nie chce mi się kończyć xcoma2, ani przestawiać się  z powrotem na rozgrzebane divinity 2, ale tak chyba zrobię.

Edytowane przez Boomcio
  • 2 lata później...
Opublikowano

Zacząłem grać, wyrwane w promce za 50zł z dodatkami :cfaniak: Bardzo przyjemny tytuł, strasznie podoba mi się design tej gry, zwłaszcza grywalnych postaci, takie trochę skojarzenie z Kaczorem Howardem. Gameplayowo opisałbym to krótko: XCOM dla dzieci. Jasne, trzeba trochę kombinować ze sprzętem, skillami i rozmieszczeniem naszych ziomków przed walką, ale jeżeli chodzi o ilość mechanik i ogólne skomplikowanie rozgrywki to jest co najmniej ze dwie klasy niżej od ekscoma czy Gears Tactics. Za to podoba mi się większy nacisk na stealth, po ulepszeniu cichych broni można pięknie zdejmować wartowników, którzy oddalili się od swoich ziomków i tym sposobem jeszcze bardziej ułatwić sobie zabawę. Jedyne co mnie na ten moment wkurza to bardzo powolne chodzenie, niby lokacje są malutkie ale kaczor ze świniakiem tak wolno człapią, że i tak wieki zajmuje zebranie całego lootu z danego obszaru. Druga po Biomutant niepozorna perełka z dziwolągami w świecie post-apo - jeżeli dla kogoś inne taktyczne shootery okazały się zbyt trudne, albo po prostu szuka czegoś podobnego, ale w nieco innych klimatach to śmiało można atakować.  

• Plusik 1
Opublikowano

Bardzo dobra gra. Co dla mnie jest lepsze tutaj od taktycznych pudzianów to właśnie świat i jego eksploracja między walkami. Postacie też fajne. Czaję się  na promkę na deluxe żeby sobie ponownie zagrać tym razem z dlc. 

Polecam też Miasma Chronicles, świeższy tytuł tego samego studia. Nie podoba mi się aż tak jak mutanty ale rozgrywka tak samo fajna. 

• Plusik 1