Josh 4 781 Opublikowano 12 sierpnia Opublikowano 12 sierpnia Mam ostatnio wkrętkę w takie gry, więc tę Miasmę na pewno też obadam Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 12 sierpnia Opublikowano 12 sierpnia No ja skończyłem Mutanta ostatnio, mega gierka, nawet nie wiedziałem, że gra ma temat na forum, przeczytałem cały i jakim cudem ludzie tą grę przechodzili do 15h, że o 6 nie wspomnę, to nie mam pojęcia. Mi Steam pokazuje 42h, nigdzie się nie spieszyłem, walkami się bawiłem ubijając wpierw pojedyncze jednostki i też łaziłem po każdym kącie, choć i tak wszystkiego nie znalazłem i raczej już nie znajdę, bo bym musiał każdą lokacje jeszcze raz przejść centymetr po centymetrze, co wydawało mi się, że robiłem, a i tak coś ominąłem. Przytuliłbym kontynuację. Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 12 sierpnia Opublikowano 12 sierpnia Mutant kozak gra. Od razu się zakochałem i wsiąkłem w ten piękny świat Jedna z tych nielicznych gier od których nie mogłem się oderwać. Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 12 sierpnia Opublikowano 12 sierpnia Dołączam do spustów nad mutantem i również licze na to że kiedyś dostaniemy sequel. Dla mnie właśnie to że po turowej walce dostajemy tę eksploracje mapki zrobiło całą gre. Idealnie wyszło to połączenie i to jeszcze w postapo Cytuj
GearsUp 274 Opublikowano 13 sierpnia Opublikowano 13 sierpnia Finałowa bitka w dodatku jest jednocześnie największą w całej grze więc warto ograć dlc Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że sam aspekt walki był jednak mocno wtórny i dosyć wykastrowany z opcji w stosunku do każdej innej gry taktycznej tego typu, ale klimat i fabuła mogą wciągnąć i mnie wciągnęły, fabularne DLC było bardzo dobre, więc nie należy omijać. Cytuj
Boomcio 4 142 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że sam aspekt walki był jednak mocno wtórny i dosyć wykastrowany z opcji w stosunku do każdej innej gry taktycznej tego typu(...) Zależy od gry. Niektóre w odniesieniu do Mutanta są biedniejsze, inne bogatsze w mechaniki, ale chyba żadna nie dorównuje klimatem. Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Ja grałem tylko w XCOM2 i Gears Tactics i w porównaniu do obu tych gier Mutant jest biedne jak ja tydzień po wypłacie. Brak jakiegokolwiek zróżnicowania w misjach, brak jakichś ciekawszych miechanik poza samą walką, powtarzające się skille u postaci (oraz bardzo skromna ich ilość). Gra z tego co widzę jest krótka, więc pewnie sporo osób nawet nie zwróciło na to uwagi. To powiedziawszy przyznam, że akurat mi to nie przeszkadza, bo właśnie szukałem czegoś z prostszym sytemem, ale jak ktoś inny ograł większość taktycznych strzelanek dostępnych na rynku i oczekiwał po MYZ głębi lub nawet rozwinięcia znanych mechanik i pomysłów, to może się poczuć rozczarowany. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia A w Gears Tactics było jakieś zróżnicowanie? Gierka mi się podobała ale była mega monotonna przez taką samą konstrukcję zadań. Więc dwie misje na jednym posiedzeniu to był maks. 1 Cytuj
XM. 11 022 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Lubię Gearsy, ale tak obiektywnie to jedyne co było tak naprawdę dobre to walki z bossami. Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia (edytowane) 24 minuty temu, Ukukuki napisał(a): A w Gears Tactics było jakieś zróżnicowanie? Gierka mi się podobała ale była mega monotonna przez taką samą konstrukcję zadań. Więc dwie misje na jednym posiedzeniu to był maks. Uciekanie przed nalotem bombowym (sztos, moje ulubione misje, bo każdy jeden ruch się liczył), odbijanie jeńców, obrona punktów na mapie przed nacierającymi falami wrogów, walka w dwuosobowych grupkach, czasem jacyś bossowie. Jak dla mnie wystarczająco zróżnicowane. W Mutant masz po prostu najzwyczajniejszą w świecie eliminację przeciwników od samego początku do (chyba) końca. Dobrze, że jest stealth, bo dodaje to trochę świeżości, ale gra w żadnym momencie się nie rozwija i nie oferuje nowych gimmicków. Edytowane 14 sierpnia przez Josh Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia W dniu 12.08.2024 o 10:43, Josh napisał(a): Mam ostatnio wkrętkę w takie gry, więc tę Miasmę na pewno też obadam To koniecznie sprawdź Aliens: Dark Descent, zwłaszcza, że Ty lubisz wyzwania i wysoki poziom trudności 1 Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia To są te najnowsze Alieny jakie wyszły, tak? Czekam na jakąś promkę (albo aż wleci do PS Minus) i będzie ogrywane Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia Ale przecież ta gra to nie jest taktyk Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia 17 minut temu, Pupcio napisał(a): Ale przecież ta gra to nie jest taktyk Jak to nie? Owszem, bardziej real time, ale masz aktywną pauzę, zarządzanie składem pod presją czasu i wrogów, odpalanie ich umiejętności - sporo ma też z XCOMa z tym zarządzaniem pomiędzy misjami, levelowaniem ziomków, perma-death itp. Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia Jak nawet Wormsy są uznawane za taktyka / strategię, to sądzę że MYZ tym bardziej się łapie. Gra jest prostsza od XCOM/Gears Tactics, ale to dalej jest ten sam gatunek. Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia Pupcio chyba poddawał w wątpliwość taktyczność ALIENSów i o nich pisałem. Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia Aaaaaa. Sorry, za dużo słońca, nie powinienem pisać na forum po udarze. Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia 14 godzin temu, Wredny napisał(a): Pupcio chyba poddawał w wątpliwość taktyczność ALIENSów i o nich pisałem. Znaczy ja wiem że nie są pozbawione tego taktycznego SZNYTU ale bardziej mi chodziło czysto o walke która mimo wszystko dla mnie nie ma zbyt wiele wspólnego z xcomem czy mutantem właśnie no ale gierka jest fajna więc warto sprawdzić tak czy siak Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia (edytowane) No ja zacząłem Miasme Chronicles, mam 15h za sobą. Jak dla mnie gameplay jest lepszy od Mutanta. Bardziej rozbudowany, bardziej dopieszczony, skradanie się jest lepiej dopracowane. Może postacie i fabuła jest gorsza niż w Mutancie, ale ja nie tego szukam w grach, chce dobrego gameplay'u. Gierka jest kalką mutanta, tylko w innym settingu i lepiej wykonana. Swoją drogą, to kupiłem klucz na enebie na steama za 8zł Edytowane 18 sierpnia przez Wooyek Cytuj
Josh 4 781 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia W życiu bym nie zwrócił uwagę na Miasmę, gdybyście mi o tej grze nie napisali, nawet nie wiedziałem że to od ekipy odpowiedzialnej za Mutant. Jak tylko rozpykam DLC z Kaczorem i Świniakiem, to biorę się za tę produkcję <3 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia 3 godziny temu, Josh napisał(a): W życiu bym nie zwrócił uwagę na Miasmę, gdybyście mi o tej grze nie napisali, nawet nie wiedziałem że to od ekipy odpowiedzialnej za Mutant. Jak tylko rozpykam DLC z Kaczorem i Świniakiem, to biorę się za tę produkcję <3 Polecam. Jak ktos lubi turówki bedzie wniebowziety. Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia Też dziś właśnie sobie kupiłem, licze że siądzie podobnie jak mutant, początek napawa optymizmem Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 18 sierpnia Opublikowano 18 sierpnia 43 minuty temu, Pupcio napisał(a): Też dziś właśnie sobie kupiłem jest jakaś promka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi