Opublikowano 18 sierpnia 202418 sie Na plejkę widze, ze Miasma jest w abonamencie Tylko kiedy w to wszystko grać.
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie 10 godzin temu, Figaro napisał(a): jest jakaś promka? Ni ma ale Josh odkopał temat i mi narobił smaka na taką gierkę Pograłem sobie godzinę i stwierdzam że jak ktoś lubi mutanta to nie ma najmniejszych szans że ta gra mu nie siądzie, jest super
Opublikowano 26 sierpnia 202426 sie Gram sobie od nowa i jakie to dobre, świat i lokacje, no niby Miasma też jest spoko ale tutaj zdecydowanie lepiej im to wszystko wyszło. Mogli robić 2 Mutanta. Nawet wydaje mi się że postacie i skille mają więcej sensu i często wlatują jakieś zmiany pod starcia. Nie mogę się doczekać aż wbije do dlc które będzie dla mnie nowością Brakuje tylko melee broni.
Opublikowano 27 sierpnia 202427 sie Mutancik skończony razem z DLC. Jestem zadowolony, grało się fajnie, ale gdybym kupił tę grę na premierę i musiał później płacić kolejne grube pieniądze za dodatek, to bym się wkurzył, bo to powinno być traktowane jako całość: sama podstawka jest o wiele zbyt krótka (zresztą nawet z deelcekiem nie zajmuje to zbyt dużo), no i czuć że zakończenie zostało chamsko wycięte i wrzucone do dodatku. Zdanie podtrzymuję co do tego, że to XCOM dla dzieci, zarówno pod kątem lżejszego klimatu, jak i samej rozgrywki, która jest tak nieskomplikowana i ograniczona, że aż mnie prostata boli, ale w tym przypadku uznaję to za plus, bo przecież nie każda gra musi posiadać super-rozbudowane mechaniki. Trochę gorzej, że po kilkunastu godzinach czuć już brak pomysłów i wszystko robi się aż zbyt powtarzalne i nawet dodatkowa postać oraz bronie w DLC sprawiają wrażenie w stylu "sorry, ale ja już to widziałem". Poziom trudności niziutki dlatego polecam od razu atakować minimum hard. Finalnie daję 7/10 i chętnie zobaczyłbym kiedyś sequel, ale to już może w bardziej dopakowanej wersji.
Opublikowano 27 sierpnia 202427 sie Dokładnie, do Xcoma nawet nie ma co porównywać, głębia rozgrywki na zupełnie innym poziomie. Co nie zmienia faktu, że w Mutanta gra się bardzo ok, ale szybko wchodzi jedno rozwiązanie każdej walki, jak najwięcej ubić z ukrycia, bo bez takiego podejścia na very hardzie jest ciężko. Ale mimo dość płytkiego gameplayu o dziwo gra się bardzo przyjemnie.