Solderowy123 43 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 Obejrzałem jak na razie 6 epizodów, i mogę potwierdzić, że jest to za(pipi)isty serial. Jedynie wątek z Antystworzycielem mnie nie zachwycił. Chyba w serialu nie ma postaci, której bym nie sympatyzował. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 10 czerwca 2019 Opublikowano 10 czerwca 2019 Moim faworytem jest Karaluch. No przechój po prostu i jak mu się skrzydełka otwierają gdy się pompatycznie unosi I AM THE HAND OF GOD! Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Po pierwszych dwóch odcinkach byłem znudzony, może przez to, że oba epy wleciały na kacu xd Później jest już spoko. Fajny klimat i mega muza. 8+/10 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 16 czerwca 2019 Opublikowano 16 czerwca 2019 Serial dobry ale z niewykorzystanym do końca potencjałem no i cierpi na podobną przypadłość co seriale superhero Netflixa: zbyt dużo odcinków. Najlepiej moje odczucia skomentował Mr Nobody w 13 odcinku. Również w tym samym momencie idealnie podsumował Cyborga. Nic dziwnego, że nie chcieli go w Justice League. Serial ma naprawdę tony genialnych pomysłów. I to takich ryzykownych w (pipi). No bo jak inaczej ocenić rzeczy bardziej po(pipi)one niż gadający mózg i goryl w berecie znający francuski? Każda z postaci dokłada sporo do zayebistości serialu (oprócz Cyborga). Od The Chief, przez karalucha aż po Mr Nobody'ego. Tudyk postarał się mocno tutaj. Serial jednak cierpi na rozwodnienie głównej akcji. Choć odcinki z Dannym The Street czy ten z sektą są dobrze zrobione są typowymi zapychaczami, które powinny znaleźć się w sezonowym tasiemcu jakieś stacji, a nie odwracać uwagę od głównej fabuły. Co innego gdyby płynnie przewijały się przez wątek główny. Plus ciągłe wracanie do przeszłości męczy. Serio, jedna wizyta w Underground powiedziała o Jane (i reszcie) więcej niż wszystkie odcinki ze wspominkami Cliffa i Larry'ego. Cieszy mnie natomiast jak wiele po(pipi)ych rzeczy zaczerpnęli z komiksów i to bez zmian (większych lub mniejszych). Zapowiedź Spoiler Dorothy w następnym sezonie na pewno wrzuci sporo więcej z poronionych (w dobrym tego słowa znaczeniu) pomysłów z komiksów. Mimo wszystko troszkę męczyłem się z serialem. Mniej odcinków, a bardziej skondensowana historia i będzie w sam raz. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 (edytowane) Ja nie rozumiem, robisz serial czy film, pompujesz miliony milionów, a zawalasz scenariusz i rozwój postaci. Czyli podstawę, która tak naprawdę jest najtańsza w tym wszystkim. Ci partacze z DC Movies czy nawet niektórych marveli niech obejrzą Doom Patrol (najlepiej z 5 razy) i zobaczą jak to powinno wyglądać. Jpr, chyba najlepszy serial tego typu. Dałem dyszkę na filmwebie. Budowa postaci to prawdziwe mistrzostwo, od dialogów, przez ich autentyczne motywacje, po samą grę aktorów. Jak ta mała latynoska grała to mało. Wcześniej widziałem ją tylko w jakimś epie Orange is New Black. Szybkie porównanie z Legionem - jak Stevens udawał te swoje "osobowości", których i tak było jak kot napłakał, to zamykałem oczy z nadmiaru kwasu. No i te pomysły xD mega humor, muzyka, niewydumany dramatyzm. Efekty kuleją, ale no dobra, ci ludzie potrafią zawalić nawet efekty w filmie za 400 baniek, a serial miał chyba budżet lichy. 2 dni i wciągnąłem wszystkie 15 odcinków. Czekam na więcej Edytowane 21 czerwca 2019 przez gekon 2 Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 21 lipca 2019 Opublikowano 21 lipca 2019 Dobra wiadomość. Na SDCC ogłoszono, że serial otrzyma drugi sezon. Nowa seria trafi na platformę DC Universe i HBO Max. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 21 lipca 2019 Autor Opublikowano 21 lipca 2019 Czyli zegnaja sie z netflixem? Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Za...sty serial jestem po 2 odcinku , myślałem że Legion był zakręcony , ale to co się tu dzieje przekracza moje wyobrażenie , muza dobrana kapitalnie, kiedy pod koniec drugiego odcinka wjeżdża Lazarus Dawida Bowiego poprostu zmiękłem. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 sierpnia 2019 Ja komuś mało po serialu, to polecam komiks który ostatnio wyszedł u nas, tak samo zakrecony. 1 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Nigdy nie czytałem. To jakiś nowy run czy klasyka? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 sierpnia 2019 Nie jest to pierwszy, ale tez nie najnowszy run, seria z 1989 roku. 1 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 23 października 2019 Opublikowano 23 października 2019 O hui. To było dobre, to było świeże, to było chore, to było zayebiste. Pięknie poprowadzone wątki, świetnie budowane postacie i pomysły tak odjechane, że aż się micha cieszy. Danny The Street, zjadacz bród, Pan Wąsik, no doyebali konkretnie 1 1 Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 23 października 2019 Opublikowano 23 października 2019 szkoda tylko że ostatnie 2 epy to taka końcówka na szybko. jak dla mnie to chyba nie do końca dobrze rozplanowali czas i musieli skompresować ostatnie wątki by się zmieścić w ramówce. cała reszta za to mega. sprawdziłem z ciekawości i wciągnęło. porypany humor, dziwne akcje, casting też świetnie zrobiony. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 17 listopada 2019 Opublikowano 17 listopada 2019 Skończyłem cały pierwszy sezon i o ile po kilku pierwszych odcinkach byłem mega zajarany tym chorym humorem to z odcinka na odcinek było wg mnie coraz gorzej . Skończyło się na tym że sezon kończyłem na siłę .Raczej nie mam ochoty na kolejny sezon Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 i super. pierwszy sezon bardzo dobrze wszedł mimo że nie przepadam za DC ale kreacja postaci, obsada, humor i absurdy siadły aż miło więc s2 napindalaj. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 (edytowane) Ale fajne posterki Edytowane 28 maja 2020 przez sprite 2 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) SeX-Men Edytowane 18 czerwca 2020 przez sprite 1 2 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 Widać, że chyba polecą z podobnymi poyebanymi akcjami i świetnie, bo to rozrywka na wysokim poziomie. Liczę na powrót Ezekiela oczywiście. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2020 Skończyłem, bardzo dobry sezon. Chociaż pierwszy był chyba bardziej pokręcony, karaluch i Nobody to była dobra banda. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Opublikowano 26 sierpnia 2020 to się tak kończy z doopy i urywa w najlepszym momencie? WTF? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 26 sierpnia 2020 Z tego co czytałem przez covid nakrecili jeden odcinek mniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi