Opublikowano 21 stycznia 20205 l Zmieniłem na angielski gdzieś w okolicy sagi saiyan, ale do tego momentu imiona były jak z wydania jpf.
Opublikowano 22 stycznia 20205 l 12 godzin temu, RoL napisał: Trochę pograłem, właśnie skończyłem sagę Friezy i na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Naprawdę przyjemna gra. Czuję jednak pewien niedosyt. Pewne fragmenty z DBZ zostały całkowicie pominięte, na przykład treningi Goku (u króla Kai i podczas podróży na Namek). Treningi to jeden z ważniejszych elementów tej serii, a tutaj ich w ogóle nie ma. Mogli z tego zrobić jakąś minigierkę albo chociaż pokazać to w cutscenkach. Pominięto też zbieranie smoczych kul podczas pierwszej sagi. Przecież można z tego było zrobić gameplay. Była taka gra na końcówkę PS2 z 2008 roku tj. DB Infinite, gdzie gameplay z budokai był uzupełniony tego rodzaju minigierkami. Niby nic wielkiego, ale w żadnym DB nie widziałem tego wcześniej.
Opublikowano 23 stycznia 20205 l Panowie, jakie sa opcje do wyboru w optionsie? Mozna wylaczyc zadawane obrazenia w postaci cyferek?
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Niektóre za(pipi)iste sceny wywalone, inne zrobione na od(pipi). W starciach brakuje tzw epickosci, wlasnie mialem walke Piccolo vs C17 i bylo to samo co zawsze, a w anime ciareczki. Nie wiem, mogli dac jakies qte czy cos.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Pominęli też fragment ze sflaczałą ręką Piccolo podczas walki z Cellem. W oryginale Szatan Serduszko stracił rękę, przez co Komórczak myślał, że nie jest w stanie dalej walczyć. W grze, Piccolo jest po prostu zmęczony walką i trochę poobijany. Nie pokazano, że Szatan Serduszko wykorzystał mądrość Wszechmogącego, żeby przechytrzyć Komórczaka i wyciągnąć od niego ważne informacje. Niestety takich pominięć jest całkiem sporo.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Autor no bo tu wszystko jest zrobione na od(pipi). Niektórym chyba nostalgia, jak w przypadku FO, przysłania rzetelną ocenę tytułu. Ja mam wrażenie że po Namek to wszystko jest zrushowane, kurła nawet Final Flasha wy(pipi)ali. gre to w sumie fajnie podsumował arhn, wciskasz jeden guzik na padzie a drugą ręką skrollujesz np. forumka. Ja obecnie jestem przed Cell games i odechciewa się w to grać bo widać że gierka na szybko robiona. Do tego te bugi ugh. Całość to takie solidne 6/10
Opublikowano 26 stycznia 20205 l czyli co db fighterz dalej najlepszym db tej generacji? Edytowane 26 stycznia 20205 l przez maciucha
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Te rpgi z gba tez byly spoko, chociaż szczerze to nie widzę sensu grania w gry fabularne w tym uniwersum jak się jest fanem. Jak bym chciał sobie przypomnieć fabułę, to wolałbym mangę ponownie przeczytać.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Miałbym duży problem z wyborem co jest lepsze, FighterZ czy Kakarot. Obie są bardzo różne i w obu nacisk kładzie się na coś innego.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Ja nawet ich nie bede porownywal, bo to inne gatunki. Fighterz jest dobre, ale to po prostu kolejna bijatyka arc system w skorce Dragon Ball.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Hm. Zastanawiam się czemu pominęli te dość istotne wątki z sagi DB.. być może chcieli sobie tym zrobić furtkę dla przyszłych DLC, choć z drugiej strony są to raczej wycięte małe fragmenty wydarzeń w różnych miejscach.. Czy w ogóle Bandai odpowiada jakoś graczom na krytyczne zarzuty względem szczegółow fabuły?
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Wole stare dobre rzeczy po raz setny, niż fabularną abominację z FighterZ(złe klony, no niesamowity pomysł, pewnie zajęło im to całe 5 sekund). Może jest lepsza mechanicznie, ale to było do przewidzenia, bo to typy od skillowych bijatyk, tylko tym razem zrobili z tego rzecz nieco bardziej przystępną dla słabiaków. Za to dużo tam płatnego contentu w DLC i za kozacką OG muzę trzeba zabulić, i to chyba dwukrotnie, bo są dwa sezony. Generalnie każda z tych gier jest lepsza w czymś innym.
Opublikowano 26 stycznia 20205 l Godzinę temu, SebaSan1981 napisał: Czy w ogóle Bandai odpowiada jakoś graczom na krytyczne zarzuty względem szczegółow fabuły? Biorąc pod uwagę że od Naruto UNS 2 na PS360, nowy kontent w każdej kolejnej grze można porównać do DLC, to raczej nie. 49 minut temu, SlimShady napisał: Za to dużo tam płatnego contentu w DLC i za kozacką OG muzę trzeba zabulić, i to chyba dwukrotnie, bo są dwa sezony. Akurat cały gatunek bijatyk tak wygląda od jakiegoś czasu, albo się pogodzisz albo trzeba zwijać żagle.
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Ultra Super Saiyan tez wy(pipi)any, a myslalem, ze coś powalcze Vegeta i Trunksem w Cell sadze.
Opublikowano 31 stycznia 20205 l Obejrzałem Honest Game Trailers na temat tej gry i wiem, że charakter materiału jest prześmiewczy i ma głównie wskazywać wady, ale jak miałem ochotę zagrać tak po tym, co zobaczyłem to sobie jednak odpuszczam. Może jak cena zleci do tych klasycznych 79 zł to się skuszę.
Opublikowano 3 lutego 20205 l Mi się tam dobrze gra. Chyba, że faktycznie po sadze na Namek zrobi się bida z nędzą. Póki co nie nudzi i sprawia radość.
Opublikowano 3 lutego 20205 l Na razie odpuściłem sobie granko bo nie miałem czasu na Kakarota, ale jak wczoraj włączyłem tak dwie godzinki zleciały nie wiadomo kiedy.
Opublikowano 24 lutego 20205 l Skonczylem. Ogolem wliczajac w to sentyment to taka 7/7+. Więcej bym nie dał. Ostatnia saga skrócona okrutnie. Mimo to gra nie nudzila. Caly czas było co robić, coś rozwijać, zbierać. Fanom polecam. Reszta może odpuścić.
Opublikowano 25 lutego 20205 l 9 godzin temu, Jakim napisał: Ostatnia saga skrócona okrutnie. Czyżby szykowało się DLC.