Skocz do zawartości

Dragon Ball Z: Kakarot

Kalel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, RoL napisał:

Trochę pograłem, właśnie skończyłem sagę Friezy i na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Naprawdę przyjemna gra. Czuję jednak pewien niedosyt. Pewne fragmenty z DBZ zostały całkowicie pominięte, na przykład treningi Goku (u króla Kai i podczas podróży na Namek). Treningi to jeden z ważniejszych elementów tej serii, a tutaj ich w ogóle nie ma. Mogli z tego zrobić jakąś minigierkę albo chociaż pokazać to w cutscenkach. Pominięto też zbieranie smoczych kul podczas pierwszej sagi. Przecież  można z tego było zrobić gameplay.

Była taka gra na końcówkę PS2 z 2008 roku tj. DB Infinite, gdzie gameplay z budokai był uzupełniony tego rodzaju minigierkami. Niby nic wielkiego, ale w żadnym DB  nie widziałem tego wcześniej.

• Plusik 1
Opublikowano

Niektóre za(pipi)iste sceny wywalone, inne zrobione na od(pipi). W starciach brakuje tzw epickosci, wlasnie mialem walke Piccolo vs C17 i bylo to samo co zawsze, a w anime ciareczki. Nie wiem, mogli dac jakies qte czy cos.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Pominęli też fragment ze sflaczałą ręką Piccolo podczas walki z Cellem. W oryginale Szatan Serduszko stracił rękę, przez co Komórczak myślał, że nie jest w stanie dalej walczyć. W grze, Piccolo jest po prostu zmęczony walką i trochę poobijany. Nie pokazano, że Szatan Serduszko wykorzystał mądrość Wszechmogącego, żeby przechytrzyć Komórczaka i wyciągnąć od niego ważne informacje. Niestety takich pominięć jest całkiem sporo. 

Opublikowano

no bo tu wszystko jest zrobione na od(pipi). Niektórym chyba nostalgia, jak w przypadku FO, przysłania rzetelną ocenę tytułu. Ja mam wrażenie że po Namek to wszystko jest zrushowane, kurła nawet Final Flasha wy(pipi)ali.

gre to w sumie fajnie podsumował arhn, wciskasz jeden guzik na padzie a drugą ręką skrollujesz np. forumka. Ja obecnie jestem przed Cell games i odechciewa się w to grać bo widać że gierka na szybko robiona. Do tego te bugi ugh. Całość to takie solidne 6/10

• Smutny 2
Opublikowano

Te rpgi z gba tez byly spoko, chociaż szczerze to nie widzę sensu grania w gry fabularne w tym uniwersum jak się jest fanem. Jak bym chciał sobie przypomnieć fabułę, to wolałbym mangę ponownie przeczytać.

• Plusik 1
Opublikowano

Hm. Zastanawiam się czemu pominęli te dość istotne wątki z sagi DB.. być może chcieli sobie tym zrobić furtkę dla przyszłych DLC, choć z drugiej strony są to raczej wycięte małe fragmenty wydarzeń w różnych miejscach.. 

Czy w ogóle Bandai odpowiada jakoś graczom na krytyczne zarzuty względem szczegółow fabuły? 

Opublikowano

Wole stare dobre rzeczy po raz setny, niż fabularną abominację z FighterZ(złe klony, no niesamowity pomysł, pewnie zajęło im to całe 5 sekund).

Może jest lepsza mechanicznie, ale to było do przewidzenia, bo to typy od skillowych bijatyk, tylko tym razem zrobili z tego rzecz nieco bardziej przystępną dla słabiaków. Za to dużo tam płatnego contentu w DLC i za kozacką OG muzę trzeba zabulić, i to chyba dwukrotnie, bo są dwa sezony. Generalnie każda z tych gier jest lepsza w czymś innym.

Opublikowano
Godzinę temu, SebaSan1981 napisał:

Czy w ogóle Bandai odpowiada jakoś graczom na krytyczne zarzuty względem szczegółow fabuły? 

Biorąc pod uwagę że od Naruto UNS 2 na PS360, nowy kontent w każdej kolejnej grze można porównać do DLC, to raczej nie.

49 minut temu, SlimShady napisał:

Za to dużo tam płatnego contentu w DLC i za kozacką OG muzę trzeba zabulić, i to chyba dwukrotnie, bo są dwa sezony. 

Akurat cały gatunek bijatyk tak wygląda od jakiegoś czasu, albo się pogodzisz albo trzeba zwijać żagle.

Opublikowano

Obejrzałem Honest Game Trailers na temat tej gry i wiem, że charakter materiału jest prześmiewczy i ma głównie wskazywać wady, ale jak miałem ochotę zagrać tak po tym, co zobaczyłem to sobie jednak odpuszczam. Może jak cena zleci do tych klasycznych 79 zł to się skuszę. 

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skonczylem. Ogolem wliczajac w to sentyment to taka 7/7+. Więcej bym nie dał.

Ostatnia saga skrócona okrutnie. Mimo to gra nie nudzila.

Caly czas było co robić, coś rozwijać, zbierać. Fanom polecam. Reszta może odpuścić.