Skocz do zawartości

A Plague Tale: Innocence

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1520502699265-plague_tale_header.jpg

Przygodowa gra akcji z elementami skradanki, w której gracze trafiają do XIV-wiecznej Francji opanowanej przez czarną śmierć. Francja z 1349 roku, a więc w czasie, kiedy mieszkańcy Europy musieli zmierzyć się z tak zwaną czarną śmiercią – jedną z największych epidemii w historii ludzkości. W opanowanym przez dżumę świecie przyszło żyć dwójce głównych bohaterów – Amicii oraz Hugo, czyli jej młodszemu, pięcioletniemu bratu.

PS4, Xbox, PC - premiera 14 maja, wygląda fajnie!

Edytowane przez Fanek
  • Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem dzisiaj kawałek poniższego gameplayu od IGN i muszę przyznać, że gierka mnie zaciekawiła.
Tzn gameplayowo na razie bieda - korytarzyk, skradanie podobnie uproszczone, co w Spider-Manie, ale jest bardzo fajny klimacik, a dialogi i relacje między rodzeństwem robią bardzo dobre wrażenie.
Jasne, że pewnie będzie to taki średniak 6/10, ale bardzo serio rozważam jego zakup w dniu premiery :)

Edytowane przez Wredny
Opublikowano

No niby tak, ale w tym roku co miesiąc wychodzą takie tytuły, że portfel nie ma się kiedy zregenerować, a o czasie potrzebnym na ukończenie nie wspomnę...
RE2 wciąż czeka na ukończenie druga postacią, aktualnie jestem pod koniec METRO Exodus, za chwilę będzie Sekiro i The Division 2 (całe szczęście jestem słaby manualnie, więc DMCV wypadło na chwilę obecną z orbity moich zainteresowań), kwiecień należy do najbardziej przeze mnie wyczekiwanego tytułu 2019 - Days Gone, a w maju wychodzi RAGE 2...
Na pewno maj nie jest "idealnym momentem", czerwiec bardziej by mi pasował, ale się zobaczy - może uda się to wszystko pogodzić :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnio wtopiłem trochę kasy na takie niepewne projekty, bo łyknąłem zarówno Generation Zero, jak i WWZ - obydwie w cenach niższych niż typowe AAA. Tutaj na premierę na pewno brać nie będę, chyba że będzie nadmiar kasy :)

Opublikowano
  W dniu 27.04.2019 o 11:14, SlimShady napisał(a):

Jak na moje jedna z ciekawszych gier w ostatnich latach, ale trzeba brać poprawkę na to, że to twórcy Recore, więc może być różnie.

Rozwiń  

Tylko współpracowali nad Recore (które swoją drogą nie jest takie złe)

Opublikowano
  W dniu 27.04.2019 o 11:32, messer88 napisał(a):

gdzie masz za tyle pudło? 

ja chyba wezmę, dawno też nie grałem w żaden korytarzyk na pewnie naście godzin. 

Rozwiń  

allegro, ogólnie wszędzie widzę że gra nie będzie kosztowała tyle co tytuł AAA

• Plusik 1
Opublikowano

Jedna z najbardziej przeze mnie oczekiwanych gier tego roku. Po tych wszystkich open worldach chętnie zagram w coś krótszego, bardziej skoncentrowanego na historii.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Były może jakieś przecieki od twórców co do długości gry?Wygląda świetnie,klimat i gameplay też mi się podoba,ale nie chciałbym oglądać zakończenia po np 3 godzinach.

Znalazłem już info,wg reżysera kampania ma zająć 12-15 godzin.

Edytowane przez gandi77
Opublikowano

Widać jak gra pięknie się prezentuje, mają jakiś swój własnego autorstwa silnik, ciekawostką jest że na ekranie może być do 5000 szczurów :D

Opublikowano

Właściwie jedyne do czego można by się przyczepić, to niektóre drętwe animacje, ale nie mówimy tutaj o wysokobudżetowym tytule AAA, więc naturalnie nie będzie to poziom God of War, RDR2 czy Uncharted.

Za to graficznie i dźwiękowo Plague Tale nie ma się czego wstydzić.