Skocz do zawartości

A Plague Tale: Innocence

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.05.2019 o 11:47, Bigby napisał:

Asobo już pracuje nad kolejnym projektem dla Focus Home Interactive, także nie mogę się doczekać.

Przypuszczam, że coś w tym samym uniwersum, bo konstrukcja tytułu sugeruje więcej odsłon z serii "A Plague Tale". 

Opublikowano

Bierz i nawet się nie zastanawiaj. Nie jestem w stanie wystarczająco zachwalić tej gry.

giphy.gif

Minął prawie tydzień od kiedy ją skończyłem, a nadal siedzi w głowie. Dawać mi kolejną plagę. :banderas:

• Plusik 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tykać ulepszania alchemii i skupić się albo na procy, albo na ekwipunku, bo na wszystko raczej nie starczy surowców podczas jednego przejścia. Później powtórzyć kilka chapterów (jechać po kolei, nie skakać), żeby uzbierać surowce na upgrade tej drugiej rzeczy.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja musiałem, w poradniku PowerPyxa też o tym wspominają, więc uznałem za stosowne o tym napisać. 

Oczywiście, że da się to zrobić podczas jednego przejścia, ale ilość surowców jest praktycznie na styk - sam lizałem ściany, starałem się podnosić jak najwięcej, a i tak mi zabrakło (chyba 3 skór). 

Opublikowano

Pewnie Ci zeszło na crafting amunicji czy jakiegoś wywaru, pamiętam że chyba jedna z tych rzeczy na dole kółka wyboru wymagała właśnie skóry. U mnie z dokładnym graniem drugą rzecz ulepszyłem gdzieś dopiero pod sam koniec gry, a i te alchemiczne ulepszenia miałem gdzieś w połowie zrobione. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ulepszyłem proce i equip na jednym przejściu, alchemie miałem tak na 2/3.

Gra już skończona ale tak ciekawi mnie w 16 chapter

zdobywa się jabłko i idzie na Festyn, przed wejściem 2 typów blokuje droge i nie chcą wpuścić.

na ten festyn da się jakoś wejść czy to już jest koniec totalny gry?

Opublikowano

A jeśli ulepszyło się alchemię 100% i brakuje na procę i wyposażenie? Jest jakiś sposób? , bo powtarzanie rozdziału i zbieranie tych samych materiałów nie zwiększa ilości. 

Trzeba ponownie przechodzić i szukać tego co się opuściło? Miałem ochotę zcalakować

• 3 tygodnie później...
Gość suteq
Opublikowano

Gram sobie i ogólnie gierka mi się podoba głównie za sprawą świetnego klimatu i całkiem przyjemnych choć prostych w założeniach mechanik. No ale tego dzieciaka to chce zamordować, mam nadzieję, że zginie na końcu. :) 

Opublikowano
W dniu 22.06.2019 o 09:37, yab napisał:

A jeśli ulepszyło się alchemię 100% i brakuje na procę i wyposażenie? Jest jakiś sposób? , bo powtarzanie rozdziału i zbieranie tych samych materiałów nie zwiększa ilości. 

Trzeba ponownie przechodzić i szukać tego co się opuściło? Miałem ochotę zcalakować

Niepotrzebnie ulepszałeś alchemię. I to nawet nie na 100%, ale w ogóle. Teraz może być problem - ja nie tykałem alchemii, lizałem ściany, a i tak mi zabrakło i musiałem powtarzać.

Opublikowano

Mi na jednym przejściu starczyło na proce, equip i gdzieś tak 2/3 alchemii, pozostaje chyba tylko zbieranie tych co się pominęło

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

(pipi)a jaka ta gra jest epicka.
W 3dni zrobiłem śmiało z 10h i jestem juz w 15 chapterze więc pewnie dziś skończę.
Dla mnie kandydat do goty tego roku.
Story postacie klimat muza design a nawet gameplay wszystko tip top.
No to jest taka gra gdzie faktycznie przeżywasz z bohaterami jakąś niesamowitą historię.

W ogóle tematyka plagi i ciężki brutalny klimat+ szczury to mistrzostwo świata.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Plusik 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fuaaaack. Zrobil mi sie checkpoint w momencie, gdy straznik zbliża się do matki w krzakach. Mam 3 sekundy by zareagować, ale bez szans. I restart znowu 45 min do poczatku gry i nauki strzelania z procy. No co za niedotestowany początek, a to korytarzowka, nie zaden sandbox :/

Opublikowano (edytowane)

Punkty zapisu zawsze są z góry określone czy to przez ukończenie jakiejś akcji (np. zabicie wszystkich wrogów w danym obszarze) czy poprzez dojście do określonego punktu. Tutaj nie ma żadnej większej filozofii więc jestem w stanie stwierdzić, że to bardziej twoja wina, że stało się tak a nie inaczej. Ja nie miałem żadnych problemów.:lapka: 

Może Redzik to już starość i refleks nie ten? :smutas: 

Edytowane przez suteq
Opublikowano (edytowane)

Nie, mam prawie to samo co ten typ https://gamefaqs.gamespot.com/boards/211498-a-plague-tale-innocence/77737964, ale gorzej, bo skopalem cos i mam dwoch straznikow obok siebie. Gra tego nie przewidziala, bo dubbing mowi "There is one guard left" gdy idzie na mnie dwoch :f

Po prostu gra zaklada, ze wymine jednego straznika po cichu i pojde potem do kolejnego, gdzie matka czeka na sygnal by wyjsc z krzakow. 

Niestety ten pierwszy strażnik mnie zauwazyl, a potem poszedl szukac w kierunku tego drugiego. Efekt? Checkpoint sie zapisal gdy obaj robią patrol a matka siedzi w krzakach i wracajacy straznik w 3 sekundy włazi prosto na nią co restart.

Rozrysowac mam czy co :smutas:

edit:

skipnalem cut scenki i wróciłem do tego momentu w 20 min. Teraz jest ok, ale mocna kicha, ze zrobienie czegos nie po sznurku autorów zepsulo mi sejva.

Edytowane przez _Red_
  • Haha 1