orion50 632 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Mam następujący problem. Od 7 rozdziału, w losowych momentach, gra przestaje reagować na polecenie, są też akcje że kamera kreci się dookoła i przez kilkanaście sekund nie mam kontroli nad postacią. Guide button na padzie nie działa. Dopiero wyjecie baterii sprawia, że gra się pauzuje i chwilowo po tym jest ok. W innych tytułach tego nie zauważyłem. Wina gry, pada, czy konsoli? Gram na Series S Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 458 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Gry raczej nie, bo ogrywając ją na PS4 nie miałem takich akcji. Coś z padem najwyraźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 Też grałem na ps4 i zero problemów, nic nie utkwiło mi w pamięci. Może zainstaluj od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 https://www.xbox.com/play/media/TTGWGPZQ Sprawdzę czy na kablu jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 15 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2022 (edytowane) Odpaliłem sobie wczoraj, a dzisiaj dotarłem do 5 rozdziału. I, my god, jaki to jest sztos na PS5 To też dopiero druga, po Astro, gra, w której naprawdę czuję możliwości dualsense Dosłownie aż mnie ręce swędzą od tych drgań po kilku godzinach grania Świetny support w oczekiwaniu na nowego Horizona Edytowane 15 lutego 2022 przez Paolo1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 18 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2022 Skończyłem, tuż przed rozpoczęciem HFW Gra mnie bardzo urzekła swoim miodnym klimatem oraz piękną grafiką w wersji na PS5. Oczywiście postarałem się o wbicie zdecydowanie warto było. Będę na pewno oczekiwał na kontynuację, która ma wejść jeszcze w 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 19 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2022 Brzmi bardzo zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 co myślicie o gierce? właśnie ogrywam, a nie chce czytać 11 stron Gra zaczyna się nieźle, wciąga, ale każda kolejna rundka to gram już mniej. Trochę nudne się robi to strzelanie z procy. Przeciwnik jednym strzałem cie zabije, ale ty go również (no może tych w hełmie na 2 strzały). I to mi się właśnie nie podoba. Po prostu nudzi mnie ten schemat: skradanie/zabijanie, czasem jakaś zagadka. Czegoś tu zabrakło. Takie 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 696 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 No 7/10 to uczciwa ocena myślę. Gra ma swoje problemy, w zasadzie podobała mi się historia, muzyka i sporo ładnych widoczków. Oby w dwójce ten gejmplej poprawili jednak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 Powiedzcie szczerze dla seniora. Czy ta gra wprowadza jakieś dobre mechaniki czy będzie trzymanie francuskiego gówna za rękę i strzelanie w głowe z procy? Oj nie jest dobrze, nie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 Szczerze, to grałem dawno, ale było bardzo fajno. Jest proca, ale daje radochę. Z mechanik, to przekierowywanie masy szczurzej jest fajne, ale nwm czy gdzieś już tego nie grali. A elementy skradankowe, to już panie senior na bogato wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 55 minut temu, Pupcio napisał: Powiedzcie szczerze dla seniora. Czy ta gra wprowadza jakieś dobre mechaniki czy będzie trzymanie francuskiego gówna za rękę i strzelanie w głowe z procy? Oj nie jest dobrze, nie jest dobrze nie bedzie dobrych mechanik, cała ta gra to gameplayowe drewno. Ale można je przeboleć dla graficzki i klimatu średniowiecznej Francji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 Kurcze ale graficzka i klimat rzeczywiście koks Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 nie bedzie lepiej ta gra to gunwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 25 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2022 2 godziny temu, 20inchDT napisał: nie bedzie lepiej ta gra to gunwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 10 września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 września 2022 Właśnie przechodzę na PC na wyścigi zanim wyleci z GP. Skończyłem 6 rozdziałów i co mogę powiedzieć, z plusów: - kapitalna grafika, - nietuzinkowy setting i klimat, - relacja między parą bohaterów, która nie sprawia, że chcesz wypierdka zostawić w lesie gdy tylko nadarzy się okazja. Z minusów: - proca, która ściąga przeciwników lepiej niż elitarny snajper i te wszystkie tzw. growizmy, które są z nią związane (te wszystkie pękające łańcuchy itp.) - są gry, w których to strasznie razi i to jest jedna z tych produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 9 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2022 (edytowane) O co chodzi z cenami pudełkowego wydania na X'a? Były w sklepach dobrze poniżej stówki, a teraz tylko u prywatnych za 200-300 Taki mały nakład poszedł? Edytowane 9 listopada 2022 przez Mike Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 9 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2022 Na allegro można jeszcze kupić za ok 80zł a tak to faktycznie mocno do góry poszło. Myślę, że pozytywne opinie drugiej części też swoje zrobiły. Podobna sytuacja jak z Nier na PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 9 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2022 59 minut temu, MLeKrSkr napisał: Jeszcze soundtrack na winylu dodawali. To nie było do preorderów/premierowych tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 21 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2022 Nadrabiam backlog, padło przypadkowo na tę produkcję. Na pewno to gra innowacyjna, wprowadziła na rynek coś nowego. Sam klimat oddano znakomicie, fabuła też do pewnego momentu wciąga i intryguje. Rdzeń rozgrywki zachęca do gry - raz się skradamy, raz rozwiązujemy zagadki, czasami trzeba powalczyć. Problem jednak jest w tym, że robimy to ciągle na przestrzeni kilkudziesięciu godzin. W pewnym momencie poczułem znużenie, a kiedy doszło do Spoiler walk z grupami szczurów w końcówce czy nawet tragicznego pojedynku z ostatnim bossem to poczułem nawet lekkie WTF. Wiem, że to gra, ale jednak nagle mamy przeskok z miarę rzeczywistego świata do akcji rodem z horrorów czy SF. Pochwalić też trzeba grafikę, produkcja nadal ładnie wygląda. Ciekawy jestem, jak to pociągneli w dwójce, ale chyba muszę zrobić sobie kilka miesięcy przerwy, zanim się za nią wezmę. Uwagę zwróciłem też na przekokszoną procę, miałem wrażenie, że dysponuję jakąś cholernie mocną snajperką, bo wrogowie padali jak muchy. Irytowało mnie też czasami zachowanie bohaterów - miałem wrażenie, że konsekwencje pewnych decyzji nie są trudne do przewidzenia, a jednak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2022 Z innowacyjnością się nie zgodzę, bo to w sumie standardowy cinematic experience. No i Panie, gdzie tam kilkadziesiąt godzin gry - raptem 10-12. A realizm poszedł do kosza w momencie gdy wyskoczyły pierwsze hordy szczurów, ale prawda, że finał niezbyt przemyślany i mogło się obyć bez bossa. Dwójka powinna ci się podobać. Robi wszystko lepiej od Innocence. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 21 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2022 Z tą innowacyjnością to bardziej chodziło mi o to, że mamy oryginalny, nieużywany do tej pory setting, skradankę z dzieciakiem pod opieką, gdzie walczymy procą z przeciwnikami i szczurami Może i rzeczywiście koła nie wymyślili, ale przynajmniej zaproponowali coś nowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 25 listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2022 (edytowane) Jedynka była ok, takie 7/10, ale dwójeczka to już spory progres. Edytowane 25 listopada 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MacLSkr Opublikowano 8 stycznia Udostępnij Opublikowano 8 stycznia Pozwolę sobie odkopać. Otóż, chcę kupić do kolekcji edycję na PS5 i przeglądając oferty wszędzie widzę okładkę europejską, albo czysto po angielsku. Orientuje się ktoś, czy ukazało się może wydanie z okładką po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 8 stycznia Udostępnij Opublikowano 8 stycznia PS5 nie widziałem z polską okładka, za to wersję PS4 tak - i chyba umożliwia ona free update do PS5 https://twitter.com/PlayStation/status/1405631334601560064?s=19 Świeżo po dwójce włączyłem na moment jedynkę tak od niechcenia i od razu wsiąkłem, mimo że kiedyś skończyłem. Obie mają fajne mechaniki i pewne różnice (jedynka np. ma limitowane ammo + uniki, dwójka wyrzuciła limit kamieni do procy, usunęła uniki, a dodała w zamian noże etc). Jakoś smutno po skończeniu dwójki, więc inaczej teraz chłonie się historię w jedynce. I Hugo to jeden z lepszych dzieciaków w historii gamingu - nie wkurwia jak jakiś nadęty bachor następca tronu, tylko jest naszym szczurzym słodziakiem, którego losem można się przejąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi