Ryo-San 1 756 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Jak złożymy preordera w MediaExpert(możliwe że dotyczy też innych sklepów ale póki co tylko oni się tym chwalą) to gratis dostaniemy vinyl z wybranymi utworami ze ścieżki dźwiękowej. Co ciekawe gra na PS4 jest o 20 zeta tańsza niż na Xboxa. 179 na PS4 i 199 na XBoxa. 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 maja 2019 Opublikowano 11 maja 2019 Pierwsze opinie grających bardzo pozytywne. Świetni bohaterowie, muzyka i voice-acting. Graficznie też wysoka półka. 1 Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 11 maja 2019 Opublikowano 11 maja 2019 Kurde, szkoda że to wychodzi w tym samym momencie co RAGE2... Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 11 maja 2019 Opublikowano 11 maja 2019 U mnie właśnie na odwrót, bo mam ochotę na dynamicznego shootera w takich klimatach, a Plague pewnie będzie dość krótkim, liniowym, jednorazowym szpilem, więc niestety, ale to jest u mnie materiał na przecenę. Choć muszę przyznać, że po skończeniu Days Gone mam teraz straszny głód takich gierek z historią i dobrze nakreślonymi bohaterami, więc pewnie postaram się kupić to jak najszybciej. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 A ja już powoli rzygam tymi open worldami i taką Plagę ogram z wielką przyjemnością. 1 Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 12 maja 2019 Opublikowano 12 maja 2019 Niby rozumiem, bo już sam mam czasem dosyć, ale akurat weszło Days Gone, które przywróciło mi wiarę w open-worldy (że da się zrobić taki "z duszą", z dobrze prowadzoną narracją, bez niepotrzebych zapychaczy) i znów mam trochę więcej tolerancji dla gier tego typu. Niemniej jednak doniesienia o Pladze śledzę od dawna i gra na pewno pojawi się w mojej kolekcji, bo też dla odmiany zagram w coś liniowego, nastawionego na ciekawą opowieść. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 U mnie na odwrót zawsze gry nastawione na narracje mają pierwszeństwo. Gra już zamówiona i czekam na premierę. Biorę w ciemno. Wszędzie w preview piszą że mechanika troszkę powtarzalna i tego się obawiają recenzenci. Za to wszystkie preview są zgodne że fabularnie wciąga i jest mega klimatycznie. Dla mnie to najważniejsze. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Ci co pograli trochę dłużej lub skończyli tytuł chwalą różnorodność i tempo w jakim gra zaznajamia z nowymi mechanikami, o monotonności nic nie wspominając. Trzeba być tylko świadomym, że bardzo dużą rolę odgrywa skradanie, więc pod tym względem może komuś nie podpasowac. Do tego nieco eksploracji jak ktoś szuka znajdziek, zagadki środowiskowe (ale ponoć łatwe). Najważniejsze, że do tej pory wszyscy są zgodni, że fabuła i postaci dają radę. Świetna grafika i muzyka to wisienka na torcie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) 9 minut temu, Bigby napisał: Ci co pograli trochę dłużej lub skończyli tytuł chwalą różnorodność i tempo w jakim gra zaznajamia z nowymi mechanikami, o monotonności nic nie wspominając. Trzeba być tylko świadomym, że bardzo dużą rolę odgrywa skradanie, więc pod tym względem może komuś nie podpasowac. Do tego nieco eksploracji jak ktoś szuka znajdziek, zagadki środowiskowe (ale ponoć łatwe). Najważniejsze, że do tej pory wszyscy są zgodni, że fabuła i postaci dają radę. Świetna grafika i muzyka to wisienka na torcie. akurat im więcej skradanie tym lepiej bo uwielbiam takie gry Mnie najbardziej rajcuje to że gra się dzieje w 14 wieku. Za mało mamy gier w podobnych okresach historycznych (poza strategiami). Dlatego też tak bardzo mi się Kingdom Come podobało. Edytowane 13 maja 2019 przez blantman Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Jak ktoś kupił na Steamie, to można pobierać - 19 GB. Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) Jutro premiera i żadnych recenzji? Embargo pewnie... W sumie znalazłem jedną. Jakiś niszowy kanał, z początku chciałem wyłączyć, bo taka trochę amatorka, ale tylko 4 minuty, no i mimo usypiającego tonu koleś mówi do rzeczy, wymienił i ocenił sporo istotnych spraw, więc ogólnie rzeczowa opinia, poparta faktami i sporo się dowiedziałem. Edytowane 13 maja 2019 przez Wredny Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) Recenzje wyjdą z tego co się orientuję za jakieś 3 godziny. W tym samym czasie pewnie odblokuje się wersja na Steamie, także może zdążę chwilę ograć. Jedna strona szybciej się wyłamała: https://www.express.co.uk/entertainment/gaming/1126651/A-Plague-Tale-Innocence-PS4-Xbox-One-PC-review Cytat But despite these problems, I would definitely recommend A Plague Tale: Innocence. The game is a highly polished experience with an original and stunningly-realised setting, satisfying (if limited) gameplay mechanics, a great soundtrack, and a bonkers story that will drag you through some truly stomach-churning situations. 4/5 Edytowane 13 maja 2019 przez Bigby Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 (edytowane) IGN Polska 10/10 https://pl.ign.com/m/a-plague-tale-innocence/22379/review/a-plague-tale-innocence-recenzja Edytowane 13 maja 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Buy "Game is just utterly fantastic looking and also backed up by a very good story, music and length. Puzzles could be a bit better." Na Opencritic póki co 83%. 1 Cytuj
SlimShady 3 383 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 https://gamerweb.pl/all-review-list/a-plague-tale-innocence-recenzja/ No i ładnie, wygląda na to, że mamy do czynienia z czarnym koniem Spoiler (szczurem). . Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Dajcie znać czy da się zmiksować francuski voice i ang napisy, znając media expert to dzisiaj pewnie nie zagram. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Ale to wyskoczyło..! Wg ACG ponad 10 godzin zmiennej i ciekawej fabuły, wspaniała grafa i brudny klimat Inkwizycji. Wreszcie jakaś gra, która szczerze mnie zainteresowała i będzie pudełko przy okazji najbliższego wolnego od pracy. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 2 godziny temu, messer88 napisał: Dajcie znać czy da się zmiksować francuski voice i ang napisy, znając media expert to dzisiaj pewnie nie zagram. Wczoraj miałem okazję odwiedzix Media Expert i gra leżała już na półkach, więc kto wie... Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Wczoraj udało mi się ukończyć pierwszy rozdział, co zajęło mi nieco ponad pół godziny. Już na samym początku nie mogłem wyjść z podziwu jak ładnie to wygląda (za wyjątkiem chromatycznej aberracji), a do tego ta muzyka. Gameplay to póki co standard - całkiem dobre, intuicyjne poruszanie, typowe skradanie z wykorzystaniem wysokiej trawy, murków i rozpraszania przeciwników, proca jako główna broń. So far, so good. Czekam aż wieczorem będę mógł kontynuować. 1 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Wersja na PC wygląda podobno obłędnie.Ogrywa ktoś może na XOX bądź Ps4 Pro i wypowie się na ten temat? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Patrząc na screeny i gameplaye - równie świetnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi