Opublikowano 30 stycznia 20196 l W dniu 30.01.2019 o 19:14, D.B. Cooper napisał(a): A my wkładamy płytę, ściągamy 60GB patcha day1 z prędkością wczesnej neostrady i gramy. Chyba że kolega db cooper dalej na drugim pleju gra, jak tak to przepraszam
Opublikowano 30 stycznia 20196 l W dniu 30.01.2019 o 19:14, D.B. Cooper napisał(a): A my wkładamy płytę i gramy. Dobry żart.
Opublikowano 30 stycznia 20196 l Autor Ja się przesiadłem ale nie na stałe. Ciągle mam XoX ale odalam go już rzadziej i szczerze wolę raczej strzelanki na kompie
Opublikowano 31 stycznia 20196 l W dniu 30.01.2019 o 19:14, D.B. Cooper napisał(a): A my wkładamy płytę i gramy. płyty w 2019? telefon tez masz pewnie na korbke zapomniałeś o instalacji i pobieraniu paczy
Opublikowano 31 stycznia 20196 l Jakie instalacje jakie pacze? Co ty w ogóle pier.dolisz xd jesteś z przyszłości czy jak?
Opublikowano 3 lutego 20196 l W sumie mi się przypomniało, jak jeszcze grałem w gry multiplayer online to strasznie mi się podobały stałe ekipy na serwerach. Grało się w takiego Modern Warfare czy Battelfielda wbijało się na serwer a tam mniej więcej zawsze te same osoby. Krótka gadka co tam u kogo słychać, witania itp. Było to całkiem fajne i miłe jak się znało te 20-30 osób które często grały na danym serwerze. Nie było tyle jadu a jak ktoś zaczynał obrażanie to się go banowało. Fajna kameralna atmosfera, trochę mi brakuje stałych serwerów 24h na konsolach ale i na PCie nie ma tego obecnie we wszystkich grach.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Jakieś 3 lata temu wróciłem do grania na PC, obecnie jest to moja ulubiona platforma, gram padem Ona bądź PS4, a komputer podpięty mam pod telewizor, nie muszę być najlepszy w gry multiplayerowe, a w wielu nie czułem większych różnic grając na padzie (Destiny, Doom) kończąc z reguły w górze tabeli, polecem!
Opublikowano 3 lutego 20196 l Interesujący tekst. Też zastanawiałem się jakiś czas temu nad PC do grania i właśnie konieczność używania myszki żeby dobrze radzić sobie w strzelankach na mutli, mnie mocno odrzuca od całego pomysłu. Ale jak widać można się przestawić.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Na PC ostatnio odpłatnie wypożyczyłem (tak to się chyba określa) grę jakieś dwa lata temu. Zamierzam wrócić w lato kiedy wyjdzie World of Warcraft Classic i...chyba zapakuję wtedy konsolę do szafy żeby się nie kurzyła.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Na steam się nie wypożycza tylko płaci za możliwość zainstalowania i grania w gry. Zresztą to prawie to samo i zupełnie nie istotne teraz gdy steam już jest na krawędzi, a ludzie boją się kupować tam preordery "bo epic store może podkupić". Masowo sprzedają się teraz nagrywarki DVD bo gracze backupują swoje gry ze steama. Gabe mnie nienawidzi.
Opublikowano 4 lutego 20196 l Najgorsze w takiej przesiadce są biedaporty gierek AAA. Są chlubne wyjątki od tej reguły, ale są też porty trapione jakimiś stutteringami, bugami PC exclusive i wymagające researchu oraz siedzenia i kombinowania jak poprawić to, co devi mieli w odwłoku. Czasami po takich zabawach odechciewa się grać.
Opublikowano 4 lutego 20196 l Jest to tak rzadki przypadek, że trudno byłoby Ci wymienić chociaż 5 tytułów AAA z ostatnich 3 lat. Pomijam już fakt, że na konsolach jest podobnie, latanie gier przez pół roku to u niektórych producentów stało się norma. Edytowane 4 lutego 20196 l przez easye
Opublikowano 4 lutego 20196 l W dniu 4.02.2019 o 07:57, easye napisał(a): Jest to tak rzadki przypadek, że trudno byłoby Ci wymienić chociaż 5 tytułów AAA z ostatnich 3 lat. Nie byłoby mi trudno znaleźć i 10 gier, które mają te problemy, a które mam obecnie zainstalowane. Do tego dodaj problemy z samym W10 i jego genialnymi "polepszaczami" gierek, które powodują więcej szkód niż pożytku i z PC gamingu robi się cyrk na kółeczkach ostatnimi czasy. Doświadczam tego na własnej skórze.
Opublikowano 4 lutego 20196 l no to mam zupelnie inne doswiadczenia, jedyna gra z ktora mialem problemy to Forza 7 z Windows Stora i Fallout 4 ktory nie dziala takze na konsolach z wlaczona sieciowka, cala reszta przewaznie dzialala u mnie jak na konsoli, zainstaluj, wlacz, z tym, ze z lepsza grafika i plynnoscia. Edytowane 4 lutego 20196 l przez easye
Opublikowano 4 lutego 20196 l Może mamy inny poziom tolerancji na skopany kod - gdy wiem, że gra nie powinna stutterować na moim konfigu, a jednak w jakiś sposób jej się to udaje to z automatu włącza się protokół rage.exe i próba ustalenia, czy winny jest system, kod gry czy może coś jeszcze innego, a następnie szukanie rozwiązań w sieci, próby naprawy, testy... Nie na moje nerwy to czasami.
Opublikowano 4 lutego 20196 l problemy z graniem na pc to miałem kiedyś jak gierki się kupowało na stadionie albo ściągało z warezów/torrentów, wiecznie wyskakujące błędy, cracki, szukanie rozwiązań na forach. W tej chwili kupujemy gierkę na steam, ściągamy poprzez szybkie łącze grę w godzinę i gramy. Niedawno sprzedałem swojego kompa i chce kupić ps4 (znowu xd), gram głównie w fife a, że kilku znajomych ma też ps4 to będzie z kim pograć w inne tytuły. Ale #pcmasterrace zawsze w moim sercu, na kompie gra mi się po prostu lepiej.
Opublikowano 18 lutego 20196 l W dniu 4.02.2019 o 08:31, easye napisał(a): no to mam zupelnie inne doswiadczenia, jedyna gra z ktora mialem problemy to Forza 7 z Windows Stora i Fallout 4 ktory nie dziala takze na konsolach z wlaczona sieciowka, cala reszta przewaznie dzialala u mnie jak na konsoli, zainstaluj, wlacz, z tym, ze z lepsza grafika i plynnoscia. Zgadzam się w 100% aczkolwiek dodam, że w porównaniu przynajmniej do PS4 PRO to ja na kompie rozpoczynam rozgrywkę dużo szybciej i jeszcze mam cisze w pokoju:)
Opublikowano 19 lutego 20196 l W dniu 4.02.2019 o 12:09, sosnaa napisał(a): problemy z graniem na pc to miałem kiedyś jak gierki się kupowało na stadionie albo ściągało z warezów/torrentów, wiecznie wyskakujące błędy, cracki, szukanie rozwiązań na forach. młodsi forumowicze mogą nie wiedzieć, dlatego im to napiszę, ale wtedy też można było kupować oryginalne gry i grać w nie bez problemu z crackami i błędami
Opublikowano 19 lutego 20196 l No ja kupiłem 1.5 roku temu pc, nie jakiś mocarz ale większość nowych gier spokojnie chodziła w FHD.Mimo wszystko ogralem z 5/6 gier w tym czasie tj Hellblade Ori call of cthulhu,a także yakuza2(emu) i zelde botw(cemu)i sprzedałem.No jednak dla mnie pro>PC i to mocno I nawet fakt że głównie gram w Rocket league które na pc chodzi niby lepiej(120kl/s miałem na pc vs 60 ps4) tego nie zmieniło.