Skocz do zawartości

Apex Legends

Ryo-San

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Wredny napisał:

Ale tak serio to trafił mi się taki fajny meczyk, oczywiście z randomami, gdzie większość czasu i tak biegałem solo. Nie jestem jakimś wymiataczem, ale to zupełnie inny ciężar 

No bardzo fajny meczyk.:) Mi się jeszcze 11 nie udało ubić. Może 10... 

Jak ktoś nie wie, to w tych latających robocikach można już znaleźć klucze do tych zamkniętych bunkrów. W środku same purpurowo-złote skarby.:D

...no i właśnie... Znalazłem klucz, bunkier blisko to lecimy. Na miejscu myślałem że randomy będą mieli troszkę więcej oleju i będą patrzeć czy ktoś nas nie napada. Taaa... Sam musiałem ich odpędzać i przejechali po nas jak walcem. High risk high reward:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ale cicho w temacie o najlepszej grze online 2019 ;)

Miałem przerwe na granie w Death Stranding a po powrocie powitało mnie 14 bonusowych lootboxów. Po zmianach każdy powyżej 100 lvl dostaje boxa co 3 level. W końcu! 

Aktualnie jest event Mirage'a i czasowy tryb z pociągiem - miód.

Cudo giera.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ściągnąłem z dwa dni temu gierkę i z wyłączonym crossplayem praktycznie nie znajduje meczyków. Gra jest martwa na PS4? Z PCtowcami mi się nie chce grać, same myszki plus cheaterka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Potrzebowaliśmy z kumplem odpoczynku od Siege, bo myszkowcy motzno uprzykrzają granie, więc jako antyfani BR włączyliśmy Apexa.

I kurwa jak zassało, to nie mam absolutnie pytań :O Umiejętności Legend dają fajną możliwość kombinowania (Lifeline + Bloodhound OP), a sam dynamiczny gameplay, to jest miazguńka kompletna. Dużo samemu się odkrywa, np. czerwone bronie z dropów (Peacekeeper :obama:), strzelanie jest naprawdę przyjemne (jestem pozytywnie zaskoczon, bo w takich sci-fi strzelankach to różnie z tym bywa, zazwyczaj plastikowe bronie na papierowe kulki), no kurde, cymesik, jakby to powiedział Żymianin.

Opublikowano

4 maja nowy sezon, nowa Legenda, nowa broń (łuk), a co najważniejsze - nowy tryb, 3 na 3 :obama:.

Opublikowano

Odpaliłem po dłuuuuugiej przerwie, gra ma popsute wyszukiwanie graczy, jeżeli wyłączymy cross play, zupełnie nikogo nie znajduje. Chyba, że każdy posiadacz Apex na PS4 ma włączoną możliwosc gry z blacharzami. 

Tytuł jeszcze zostanie na dysku, bo chętnie sprawdzę ten nowy tryb, zapowiada się obiecująco. 

Gość Rozi
Opublikowano

Crossplay nie sprawia, że grasz z PC, tylko z Xboksem.

Opublikowano

I akurat w przypadku FPSów i łączeniu z PC jest to ch#jowe :reggie:
Tylko konsole powinny być brane pod uwagę.
Ostatnio testowałem sobie nie tyle nawet co crossplay, a crossgenplay w PUBG, bo ja na XSX, a ziomek na PS4 i wszystko legancko, a komunikacja wewnątrz gry nawet lepsza niż na "Imprezie" (oczywiście pomijając loadingi, bo wtedy się nie słyszeliśmy).

• Plusik 2
Opublikowano

Jeżeli jakas gra oferuje cross play, to zawsze to wyłączę. Łączenie z posiadaczami innych konsol jeszcze może być, ale granie z blacharzami nie ma sensu. Niestety, jeśli cross play znajduje się w grze, to zawsze jest aktywy, trzeba go samemu wyłączyć. Większość graczy nawet nie ma o tym pojęcia. 

Opublikowano

Z tym że jeśli jest to crossplay jedynie konsolowy to wręcz wskazane jest mieć go włączonego, bo wtedy jest większa baza graczy i szybciej wyszukuje mecz.
Jedynie taki mieszany jak w CoD Warzone jest bez sensu i o ile na PlayStation można go wyłączyć (choć gra będzie straszyła komunikatami o problemach ze znalezieniem graczy) tak na XBOXie słyszałem, że jest to problematyczne, albo wręcz niemożliwe.

W sumie to nie wiem nawet jaki crossplay jest w APEX Legends :notbad:

Gość Rozi
Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał:

Crossplay nie sprawia, że grasz z PC, tylko z Xboksem.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Zimol napisał:

na razie 60% dostaje solo, czy w duo czy w trójkach... porażka

Lepiej ode mnie. Mimo, że lamię to i tak się przyjemnie gra :)

Edytowane przez mitra
Opublikowano
16 minut temu, mitra napisał:

Lepiej ode mnie. Mimo, że lamię to i tak się przyjemnie gra :)

Ciężko o frajdę jak Cię cały zespół "rushuje" bo jesteś przydzielony do 1osobowego zespołu połowę meczy, ale dzisiaj przyznam się poprawiło ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Zimol napisał:

Ciężko o frajdę jak Cię cały zespół "rushuje" bo jesteś przydzielony do 1osobowego zespołu połowę meczy, ale dzisiaj przyznam się poprawiło ;)

Dwa tygodnie temu grałem prawie codziennie i nawet nieźle mnie przydzielało. Plus jeszcze był taki, że kończyło się w czołówce. Top 5 wpadało dosyć często nawet w randomalnym składzie. Lubię grać z ogarami. Najlepszy meczyk był jak chyba w składzie się że dwa czy trzy razy na wzajem leczyliśmy i spawnowaliśmy i mimo tego udało się wygrać. Po tej nowej aktualizacji jeszcze nie grałem. Jak wrażenia?