friedrich 70 Opublikowano 11 lutego 2019 Opublikowano 11 lutego 2019 (edytowane) Kurka wodna jakie to fajne! Sprawiłem sobie w promocji za całe 4 zł kolejny miesiąc Passa na XONE by skończyć Ashen i przeglądając bibliotekę dostępnych tytułów wpadła mi w oko ta gra. Coś tam o niej niby słyszałem ale niewiele więc ściągnąłem, uruchomiłem i... wsiąkłem. Dla osób pamiętających słynne acz starożytne B-17 na Amidze (i chyba PC): ta gra to mniej więcej to samo tyle, że podane w formie nieco uproszczonej i w kreskówkowej grafice. Dostajemy do ręki brytyjski ciężki bombowiec Lancaster, 7 członków załogi, powietrze pod skrzydłami i akcja start Załogę należy - w toku wypełnianych misji - wyposażać w odpowiedni ubiór (kamizelka, rękawice, buty, butla z tlenem itd), dodatkowo każda z postaci ulepsza się z poziomu na poziom, a i do samolotu możemy dokupywać lepsze i wydajniejsze wyposażenie. Plus zabawa kolorystyczna naszym samolotem. A same misje? Jest gorąco: na szczęście podczas wyboru członka załogi i wskazania czynności do wykonania czas mocno zwalnia. Ale myśliwce atakują, samolot pali się i psuje, nawigator gubi w chmurach orientację w przestrzeni, a pilot robi co może by dociągnąć tę kupę złomu nad cel a potem na lotnisko. Do tego z czasem dochodzą perki ułatwiające przeżycie. I nie zapomnijmy o odpoczynku dla rannych lub o reanimacji rannych krytycznie. Sam w piątej misji straciłem inżyniera pokładowego i górnego strzelca gdy w płonącej maszynie skończyła się jedyna apteczka i nie było już czym ratować pozostałych. (Nauczony doświadczeniem kupiłem zaraz potem kolejne dwie i zamontowałem z przodu i środku maszyny.) W sumie z czasem gra nabiera taktycznej głębi (jakby to dziwnie nie brzmiało), a lot na cel na wysokości Danii zaczyna wymagać kombinowania kursem i zużyciem paliwa. W sumie jedyna wada to samotność: już w B-17 lecieliśmy w kluczu trzech maszyn - szkoda, iż tutaj brak misji w których prócz nas leciałyby również inne Lancastery. Może nawet online? Ale to jedynie takie marudzenie PS Gra wyszła/wyjdzie też na Switcha. Gdy Nintendo wypuści nową wersję swojej konsoli i gdy ją wówczas sobie sprawię to Bomber Crew będzie pierwszym moim zakupem na Switcha. Edytowane 11 lutego 2019 przez friedrich Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi