Gość ragus Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Ile tam wychodzi ten abonament miesięcznie? 7 zł? Bo rozprawki lecą jak za 70. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Za darmo na rok wystarczy mieć premium na twitchu które znowu jest za darmo jak się ma amazon prime który można mieć za darmo wykorzystując miesięczny trial Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Nie na rok, tylko na 3 miechy. Potem możesz przedłużyć za friko na kolejne 9, ale już musisz płacić za Prime'a. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 (edytowane) To tylko przykład bezsensu wycenienia tej usługi z punktu widzenia klienta, że chociaż nawet kwota jest minimalna, to konieczność zapłacenia za coś online często odstrasza ludzi irracjonalnie mocno i robią wielkie debaty o roczną kwotę, którą wydadzą na jeden lunch w restauracji bez mrugnięcia (już nie mówię o tym forum, gdzie wszyscy nagle założyli rodziny, ile wy płacicie, 15 zł rocznie mdr? To oczywiście jest celowe, Nintendo nie zakłada że jest tyle rodzin w których 8 osób posiada odmienne sztuki konsoli Switch. To ewidentnie ma być symboliczny, nieobciążający wydatek). Tak to działa, i np. media się o tym doskonale przekonały, że sprzedać gazetkę za 2 zł a poprosić o zapłacenie 2 zł online, to dla ludzi zupełnie co innego, to drugie to już dramat bo się chce za darmo. Jakiegoś wielkiego przychodu z tego nie ma (Nintendo miało w 2018 roku przychód 10 miliardów dolarów - tak tania subskrypcja przynosi symboliczny dodatek), a za to część osób w internecie faktycznie się zniechęca do zakupu gierki X i Y, gdy trzeba mieć online dla korzystania. Brzmi to jak najgorszy pomysł świata. Cel chyba jest tylko jeden, czyli ta opłata ma działać na psychę w stylu "jak już płacę za online to będę więcej korzystał" (normalnie używana na świecie strategia). Ale, Boże, jakby chociaż dodali trochę opcji które ułatwiają ludziom życie od lat, to by mniej śmiesznie to wyglądało. Edytowane 25 kwietnia 2019 przez ogqozo 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Poproszę wbudowaną wyszukiwarkę poziomów, jakieś rankingi i będzie młyn Cytuj
funditto 661 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Ja poproszę jeszcze coop offline Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Udalo sie ogarnac wieksza ilosc dodatkow (steelbook + stylus) - znowu dostepne https://perfectblue.pl/produkt/gra-nintendo-switch-super-mario-maker-2-limited-edition-stylus-steelbook-dla-pierwszych-klientow/ Cytuj
funditto 661 Opublikowano 15 maja 2019 Opublikowano 15 maja 2019 Obejrzałem Direct, dodali mnóstwo nowych rzeczy w tym kanapowego coopa i tryby online ! Nintendo mocno rozpocznie drugie półrocze Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Przezajebiscie to wyglada, dwójka w tytule w pełni wytłumaczona wyszukiwarka sensowna, pierdyliard nowych opcji, story mode, dawać mnie toooo Cytuj
estel 806 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Wow, ale dodali nowosci. Co to za bedzie za sztos gierka. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Miałem być twardy i nie brać gierek na premierę, ostatnio nawet nieźle to wychodziło. No ale przecież to się zapowiada tak dobrze, że nie wiem jak można nie brać day 1. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Z tego co zrozumiałem z directa to, żeby pograć (nie tworzyć) z kimś "lokalnie" to każdy gracz musi mieć osobnego switcha i grę, więc jak dla mnie trochę lipa Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Dokładnie, brak normalnego lokalnego co-opa to kpina ;/ Cytuj
Damk 98 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Jednak dwie łyżeczki dziegciu w tej beczce miodku cały czas powodują, że waham się nad kupnem tej gierki. Po pierwsze - na WiiU granie na dwóch fizycznych ekranach: głównym dużym na TV i małym podręcznym na gamepadzie - przychodzi równie naturalnie co przyjemnie, a ergonomiczny tabletopad z precyzyjnym stylusem sprawuje się wyśmienicie. Przy Switchu rozumiem, że trzeba będzie wyciągać tabletokonsolkę z doka i maziać paluszkami nań (lub dokupić osobno stylus), by po ukończeniu budowy wkładać ją na miejsce, i tak w kółko. Albo przy zadokowanej konsoli używać do tego joy-cona. Coś czuję, że to nie będą już tak wygodne rozwiązania. Po drugie - płatny online. Na WiiU możesz pochwalić się własną kreatywnością nie tylko wśród lokalnych graczy, ale przede wszystkim wrzucając swój twór do sieci. Natomiast gracze bez inwencji twórczej bardzo chętnie ogrywają w hurtowych ilościach wyzwania udostępnione przez innych graczy. Zaryzykowałbym stwierdzeniem, że Mario Maker bez funkcji sieciowych to nie Mario Maker. Rozumiem, że na Switchu bez dodatkowych płatności za online nici z takiej zabawy ? Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 Możesz wziąć wersje Limited Edition(5 dych drożej) i dostaniesz roczny abonament Nintendo Switch Online w zestawie. Do tego jeszcze stylus i steelbook. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 To jak to było, wersja Deluxe? Oh no no no no Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 W sumie jak zaczęli gadać o 3d world to przez chwilę miałem nadzieję, że będzie można również tworzyć poziomy w 3D wtedy to byłbym pierwszy w kolejce na nocnej premierze. Niestety skończyło się na kolejnej skórce Cytuj
funditto 661 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 3D World przeszedłem trzy razy i mi wystarczy, ale chętnie ogram całą kampanię 3D World odtworzoną w 2D przez fanów Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 16 maja 2019 Opublikowano 16 maja 2019 No ja akurat wole 2D z patentami z 3D World, rytmiczne znikajace bloczki to będzie 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Dobre były te plansze stworzone przez Nintendo w wersji na 3DSa? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 niespecjalnie, niektore mozna bylo przejsc w pare sekund, inne troche dluzsze. Taka pokzowka mozliwosci bardziej SMM niz faktycznie pelnokrwiste levele. Ale mialy zadania do zrobienia i medale do zdobycia, wiec mozna bylo spedzic tam troche czasu licze na to ze te w SMM2 beda lepsze Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Niespecjalnie mnie ciągnęło do NSMBU ale Mario Maker 2 pre order poleciał. Liczę że poza edytorem i kreatywnymi poziomami od społeczności samo nintendo postara się i zrobi fajną kampanię. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 (edytowane) Będzie można stworzyć całe Mario? To znaczy 8 światów z 4 poziomami na przykład jako całość? Edytowane 17 maja 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi