bulaxyz82 168 Opublikowano 5 września 2019 Opublikowano 5 września 2019 Nie zaskoczyło, sprzedajesz i lecisz z innym kardridzem w konsoli. Mechanika się rozwija, dochodzi więcej możliwości (skili) kontrolowania poczynań parobków, równocześnie mamy więcej kombinacji które mogą pogłębiać chaos w walce. Jak to czujesz i ogarniasz w miarę możliwości to czerpiesz z walki za(pipi)ista satysfakcję, jak nie czujesz chemii to po co się zmuszać. Dla mnie walka sztosik, ale rozumiem że może nie pyknąć. Cała reszta dobra lub bardzo dobra chociaż nie wszystko trzyma równy poziom, jednak uważam że japońce mocno przyłożyli się do gierki. Gierka, styl , koncepcja mocno spójna i ma na siebie pomysł. Balans między akcją, a śledztwami dla mnie w punkt. Fabuła jeszcze bez większych zwrotów akcji, ale nie ma też żeby była jakaś lipa, chociaż zgrabnie prowadzona. Grze na pewno trzeba dać szansę albo będzie zachwycała albo puszczasz na bazar. Może pitole od rzeczy bo dopiero skończona 5 sprawa i gierka mi stoi ze względu na wyjazd służbowy ale to co w nią zagrałem to glanc gitara. Polecam z czystym sumieniem. 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 września 2019 Opublikowano 5 września 2019 Zgadzam się. Nie ma takich slasherów z takim systemem walki. Warto grać grze szanse. Później można kombinować z przełączaniem się między różnymi Legionami. Wszystko mi w tej grze pasuje, ale też u mnie stoi bo kupiłem Puyo Puyo Tetris i nakvrwiamy z partnerka Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 3 godziny temu, bartiz napisał: No i co taka cisza w temacie. Coś nie pykło? Ja przeszedłem ten pierwszy duży rozdział i kolejnego mi się już odpalać nie chciało. System walki jakiś dziwny, puszczanie pieska na smyczy nawet ciężko sobie wyobrazić co tam później może się zmienić. No chyba że to drugi Xenoblade gdzie do końca gry dochodzi jakaś mechanika. Framerate też z doopy, ostre dropy w tej chaotycznej walce. Muzyczka fajna, o fabule też póki co mało można powiedzieć. Kiedyś może wrócę, no zachęcajcie! Ja juz jestem pod koniec i jest sztos. System walki dopiero tak jakos od 4-5 rozdzialu nabiera kolorow jak odblokujemy troche rzeczy, na poczatku wydaje sie prostacki, ale jest tutaj spore pole do manweru. Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Nie nazwałbym system walki prostackim, a raczej wyjątkowym Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 10 godzin temu, bartiz napisał: No i co taka cisza w temacie. Coś nie pykło? Czeka na swoją kolej, nadal na tapecie Fire Emblem. Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Cerberus za mną co tam się odpiera...ło,aż się spociłem , wyrywanie kryształów z chimer to czysta poezja . Dawać mi ich więcej. Ps. Uwielbiam biegać po Astral Plain monolityczne kształty robią wrażenie do tego świetna muza potęguje klimat. Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Jestem na tym samym etapie co @Rezoo7, mam jakieś 3-4h gry i mnie trochę męczy formuła tej gry. Biegaj po Astral Plain, zbieraj kryształki Legionem, otwieraj skrzynie - ta eksploracja jest nieco drętwa. W dodatku postacią steruje się jak czołgiem, ale to chyba też wina kamery. Szkoda, że nie ma 60 fps, może by było lepiej. Walka za to jest bardzo spoko, takiego systemu jeszcze nie widziałem (może dlatego, że mało grywam w slashery) i jest naprawdę spoko. Na początku trochę mnie dziwiło, że jest tylko jeden przycisk na atak, ale teraz widzę, że będzie dużo kombinowania z Legionem i oprócz nawalania przeciwnika trzeba jeszcze ogarniać poruszanie z głową drugą postacią, fajna sprawa. Póki co fabularnie nie mam nic do powiedzenia oprócz jednej rzeczy: Spoiler Ojciec naszego bohatera zostaje w Astral Plain, żeby zabezpieczyć powrót reszty załogi, pełny patos, łzy lecą, dramatyczne rozstanie po czym bohater budzi się na posterunku i rozmawia z psem robiącym za comic relief xd ja rozumiem japońszczyzna ale bez przesady Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Lappy to porażka, zresztą ma się z pluszakiem nawet zadanie. Cytuj
voi tekku 119 Opublikowano 7 września 2019 Opublikowano 7 września 2019 Dlatego gram laską xD Platynowi umią w żeńskie modele Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 12 września 2019 Opublikowano 12 września 2019 Ok rozpocząłem 8 rozdział i powolutku gra zaczyna dawać coraz mniej satysfakcji z powodu powtararzalnosci niektórych schematów jak np. misję wykonywane pod akcje konkretnego legionu . Brakuje mi także różnorodności w ich skillach, które się mocno pokrywają ze sobą. Walka nie jest już wyzwaniem, po ogarnięciu i opanowaniu specyfiki systemu wykręcenie S+ nie jest niczym skomplikowanym. Praca kamery przy dużych bossach potrafi irytować i wprowadzać dodatkowy chaos. Niewiem czy dalej rozgrywka jest w stanie czymś jeszcze zaskoczyć, no chyba że fabularnie będzie jakiś twist. Walka jest najmocniejszą stroną gierki i daje mi dziką przyjemność tylko szkoda że już jest za łatwo. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 13 września 2019 Autor Opublikowano 13 września 2019 Gra na 10 miejscu sprzedaży w USA w sierpniu. Co jest świetnym wynikiem, biorac pod uwagę, że gra wyszla 31ego i nintendo nie podaje wynikow z eshopu (w przeciwienstwie do innych na liście). Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 14 września 2019 Opublikowano 14 września 2019 Ta walka z bossem w 9 rozdziale No i w końcu fabularnie potężne pierd, olniecie, no z lekka małe zaskoczonko było - majstersztyk. Cytuj
Mariuso 0 Opublikowano 15 września 2019 Opublikowano 15 września 2019 Po 17 godzinach i chapter 8 zamna,fajnie że dodali trochę elementów skradankowych . Tak jak na początku nie ogarniałem kontroli legiona tak teraz to co się odjaniepawla to głowa mała, system walki to sztos i gratki dla platynowych że wymyślili coś takiego.Ogolnie styl graficzny/klimat mi podpasil takie anime z lat 90.Tak jak kolega wyżej pisze gra zrobiła się łatwiejsza ale już widzę że jest trudniejszy tryb bez baterii więc polecam sprawdzić, plus na szalejącą kamerę można ustawić w opcjach" Fallow enemy under attack". Polecam jak dla mnie 5/5 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 15 września 2019 Opublikowano 15 września 2019 Skończyłem. Ostatnia walka już trochę wymagająca ale w rezerwie było kilka apteczek i innych ulepszaczy statystyk i jakoś poszło. Gra na wypasie ale do ideału jednak sporo brakuje. Ta powtarzalnosc już przy końcówce męczyła. Co do sekcji skradankowych akurat nie do końca mi ten element podpasowal ale było to jakieś urozmaicenie. Suma sumarum bawiłem się świetnie a walka to najwyższa liga. Po Astra Chain jeszcze mocniej wyczekuje od Platinum na Bayo 3. Cytuj
voi tekku 119 Opublikowano 16 września 2019 Opublikowano 16 września 2019 Jestem właśnie przed ostatnim bossem (chyba to już ostatni) ale jak mną pozamiatał na cztery baterie to stwierdziłem że idę spać bo już 3cia w nocy, a rano powrót do roboty po urlopie... Spoiler W kazdym razie końcówka mega, czysta akcja i rozpie.rdol, z coraz bardziej wymagającymi przeciwnikami, pure fun! A ponoc jest jeszcze do odblokowania 12 file. Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 16 września 2019 Opublikowano 16 września 2019 Szykuj się na ciut dłuższą potyczke bo tam faz walki jest kilka. No i nie zapominaj o AED. A jak będzie za trudno zawsze możesz przełączyć na casual . A co do file 12 to jak komuś było za mało walki w całej lini fabularnej to tam jest już jej od zatrzęsienia. Cytuj
voi tekku 119 Opublikowano 16 września 2019 Opublikowano 16 września 2019 Mysle ze to juz ostatnia faza. Casual jest dla słabych, cisne dalej na PT Standard. 40h mi to zajęło na razie i ciągle mam malo! Cytuj
voi tekku 119 Opublikowano 17 września 2019 Opublikowano 17 września 2019 Skończone. Ostatnia walka mnie wymęczyła, ale w pozytywny sposób, nie była przegięta, ot trudniejsza. Generalnie dostałem to na co się nastawiałem przed premierą, czyli anime z lat 90/2000 z mega wykręconym systemem walki. Było kilka rzeczy które bym poprawił/zmienił jak np. praca kamery która była czasami mega irytujaca, dałbym głos bohaterowi, skille legionów mogłyby sie bardziej różnic itd. ale to tylko małe wady które giną pod ogromem funu który płynie z rozgrywki. Bałem sie ze może być za krótka kiedy czytałem w recenzjach ze jest na ok. 20h, ale tu na prawdę jest co robić. Nie odkryłem wszystkiego a i tak nabiłem 45h i nie zamierzam na tym poprzestać. Polecam cieplutko! 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 października 2019 Opublikowano 6 października 2019 Wiadomo co daje czyszczenie legionów co roździał? Na reddicie piszą różne spekulacje ale nic potwierdzonego. Cytuj
estel 806 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Ponoć szybciej się poruszają. Nie wiadomo chyba. Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 11 października 2019 Opublikowano 11 października 2019 W dniu 6.10.2019 o 12:57, Dr.Czekolada napisał: Wiadomo co daje czyszczenie legionów co roździał? Na reddicie piszą różne spekulacje ale nic potwierdzonego. Z tego co czytałem, częściej atakują z własnej woli. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 W końcu skończyłem. Nie wiem jakim cudem nabiłem 45h. Epilogu czy też 12 chaptera na razie nie chce mi się robić. Może kiedyś ale jest za dużo gier. Walka naprawdę daje radę i chyba nigdzie takiej nie ma. Mechaniki dochodzą nawet na prawie samym końcu. Szkoda że skille legionów tak mało się różnią. Fabuła trochę kiepsko przedstawiona. Cześć doczytałem w Internecie bo nie byłem pewien o co chodziło. Ale to raczej kwestia ekspozycji (przez notatki... np.) a nie skomplikowania. Widać też pewna budzetowosc - powtarzalne modele postaci, wrogów, astral plany itp. Z drugiej strony gra ma na prawdę świetny styl. Czasem po kilkadziesiąt minut spędzałem żeby Pani policjant i jej podopieczni mieli fajne kolorki. Bayo2 jednak podobało mi się bardziej, tak samo DMC5. Ale sequel z chęcią ogram. 1 Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Chyba dostanę medal z czekolady za odkopywanie tematu Ost ma genialny ta giera Coś jest w tej grze, co kojarzy mi się z Control - może Astral Plane czy coś W każdym razie jeszcze nie czas żeby ograć, ale już nie mogę się doczekać, kiedy to zrobię Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 (edytowane) Jestem w końcówce, File 10 czy coś Ależ mnie jara ta giereczka i ten soundtrack: Edytowane 26 listopada 2021 przez beardo0 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi