Skocz do zawartości

Hollow Knight Silksong

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, kendzikk napisał(a):

Kurde już myślałem że coś nowego w końcu, a ten gameplay ma chyba z 5 lat :sapek:

Masakra, że tak długo im to idzie. Może są jakieś problemy tam u nich ?

Moim zdaniem, sama gra powinna mieć maksymalnie zawartość równa oryginalnemu HK, w przeciwnym razie będzie tego trochę za dużo już, ale to moje subiektywne odczucia.

Edytowane przez lysyolec

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 12,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• W końcu dotarł do mnie ten piękny numer "Edge'a" z czerwoną okładką z Hornet. Materiał długi, ale podstawowe info nie szokuje - ta gra to nadal głównie "więcej Hollow Knighta", zawierając różne elemen

• creatinfreak
    creatinfreak

Nie ma żadnych wiadomości o grze. Ale natrafiłem na film fana. Boski   

• No niech pokazują, a zagra się w najlepszej przenośnej wersji na steam decku. 

Opublikowano

No też myślałem że to coś nowego, już więcej dzisiaj nie pije :drakenope:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pewnie czekają na sprzęt Nintendo. Będzie to jedna z tych gier, którą trzeba będzie posiadać w pudełeczku.

Opublikowano

Strzelam, że chodzi o to, że jeden z twórców gry napisał coś o ogłoszeniu Switcha. I zmienił avatar na zdjęcie ciasta czekoladowego. Tak, fani Silksonga tym właśnie dzisiaj żyją.

image.png.07e6d3bf97c326d1775ec45d0548884c.png

BYĆ MOŻE napisał coś o ogłoszeniu Switcha, bo to jego konto poza wczorajszym "coś jutro nadchodzi..." jest całe pełne rzeczy, które brzmią jakby były hołdem dla Lyncha raczej niż jakimkolwiek komunikatem w sprawie natychmiastowej premiery Silksonga.

image.png.70fd3538e993a65b102dbc76b580e3cc.png

Opublikowano

Ciekawe czy wyjdzie za mojego życia :frog: 

czekam na to bardziej niż na te wszystkie „hity” AAAA

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trzymają w napięciu do samego końca. Nie ma miesiąca premiery mimo, że to ten rok.
Chętnie bym kiedyś poczytał / obejrzał jakiś materiał o tworzeniu Silksonga bo z górki raczej nie było.

Opublikowano

Kiedyś tu dawałem dość sporo przykładów o różnych tego typu sukcesach i co się stało dalej. Warto zauważyć, jak często następna gra danego twórcy po prostu w ogóle nie wychodzi.

Jest 2025 i nie ma żadnej nowej gry od twórców np. Cupheada, Celeste, Stardew Valley, Witness/Braid, Fez, Into the Breach... Deltarune wreszcie nowy epizod na kolejne kilka godzin, po 7 latach od poprzedniego. Twórca Obra Dinn po tylu latach tylko bardzo małe rzeczy... Kolesie od Hotline Miami robią tylko tak małe gierki, że chyba nigdy nie słyszałem, by ktokolwiek coś mówił o żadnej z nich. Twórca Night in the Woods dosłownie się zabił.

Wychodzi na to, że w tego typu sytuacji, zrobienie czegoś po 8 latach to rzadkość, a nie niezrobienie lol. Bywa - Derek Yu skończył nie tylko Spelunky 2, ale nawet UFO 50. Bywa. Ale rzadko lol.

Nie widzę w tym nic dziwnego, szczerze mówiąc. Robienie gry w jedną osobę, albo trzy, to taki rzut w tarczę z zamkniętymi oczami. Jak nie trafisz - to bardzo normalne, nic się nie dzieje. Czasem się trafi w sam środek tarczy, jasne, na tylu próbujących, komuś się uda. Tylko teraz drugi rzut... no, jak nie trafisz drugiego, to będzie wiadomo, że po prostu ci się fuksło i nic to nie znaczyło. Lepiej by było trafić drugi, ale to nadal niesamowicie trudna sprawa.

Pamiętajmy - twórcy pewnie woleliby nic nie mówić o istnieniu tego projektu, by mieć spokój. Nie byłoby gadki. Ale nie mogli, bo Silksong nie miał początkowo być wielką osobną grą, miał być obiecanym w celach na Kickstarterze dość drobnym DLC, no i właściwie nie było powodu, by nic o nim nie mówić jak go robili, więc musieli zapowiedzieć. Gra po prostu się "deczko" rozrosła.

Ludzie, którzy widzieli grę, mówili raczej, że poprzednie ogłoszenie "w tym roku" - na pierwszą połowę 2023, potwierdzone przez Microsoft i twórców - było spodziewane. Dlaczego gry wtedy nie skończono? Bo dodano więcej rzeczy. No i tak to idzie...

Opublikowano

Ja to muszę jedynkę sobie przypomnieć, ale na starość to się boję wymagających gier :|

Opublikowano

To niezły z ciebie sutek gejmingu. niki

Opublikowano

Spoko chłopaki, za chwilę wchodzi Copilot do gierek, to w sam raz dla emerytów.

Opublikowano
15 godzin temu, Rozi napisał(a):

Ja to muszę jedynkę sobie przypomnieć, ale na starość to się boję wymagających gier :|

Na luźno Kamil, nie są to żadne soulsy albo innych shmupik. Jeśli poradziłeś sobie z którymś Blasphemous to poradzisz sobie z HK przecież.

Opublikowano

Ale ja to przeszedłem, nawet tę sekcję platformówkową w tym białym pałacu (?), tylko nie zrobiłem tego boss rushu i dodatku. Luźna guma!