Skocz do zawartości

Star Wars Jedi: Fallen Order

Gość _Be_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem sobie wszystkie skrzynki,sekrety i trofiki oprócz dwóch za mapy i znajdźki bd i olewam to bo nie zamierzam latać po każdej planecie żeby znaleźć kilka notatek xD gra bardzo fajna aczkolwiek jest sporo do poprawy w sequelu, szczególnie jeśli chodzi o kwestie techniczne bo na ps4 amator jest miejscami tragicznie. Mega długie loadingi, spadki fpsów, znikający dźwięk, niedoczytujące się tekstury, wpadanie pod mapę, ścinające się cutscenki, wrogowie chodzący w T pose xD jest tego multum i mega to wybijało z klimatu. No ale liczę że dwójka rozyebie

• Plusik 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ja ogrywałem na XSX i praktycznie nie doświadczyłem wyżej wymienionych problemów. Jedynie z tego co pamiętam, to zdarzały mi się spadki fps i to w takich nieoczywistych momentach. Grałem z ustawionymi 60 klatkami. 

Opublikowano

Jak przechodziłem grę powoli to nie było takich cyrków, większość zaczęła się jak latałem szybko po miejscówkach szukając znajdziek. Gra za mną nie nadążała xD

Opublikowano

Spokojnie, ta gra ma sporo niedoróbek, o których piszesz, to nie wina konsoli. 

Ja grałem na premierę i też to miałem. 

@Plugawy - powód jest taki, że mimo tych wszystkich baboli to nadal kawał zajebistej gry z duszą. 

• 1 miesiąc temu...
Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano

Zaczęte. "Star Wars Jedi: Fallen Order" właśnie ogrywam: początki fabuły do momentu dołączenia Cala do załogi Modliszki i odkrycia prawdy o drugiej siostrze etc. Jest pięknie, soczyście, mega dynamicznie i geekowsko, choć gra zdaje się być niedopracowana: w budowie kształtu postaci, gdzie zawodzi ,,plastikowa" i naciągnięta mimika, a detal twarzy jest nieproporcjonalny do rodzaju ujęcia: jakby algorytmy nie nadążały nad tym, jak ludzkie ciało odtworzone w grze video ma reagować na daną sytuację. To na Ps5 i TV OLED LG E8 o przekątnej matrycy ekranu 65 cali, cóż, nie wygląda zbyt dobrze. Ale to tylko mała niesnaska i ujma, prawie niezauważalna, zwłaszcza, jeśli wyczujemy się w klimat i atmosferę rozgrywki. Ha!

P.S. Czy da się jakoś wyłączyć w menu gry opcję dialogów - tego,,filmu między rozgrywką"? Próbowałem wszystkiego, i nic większego w tej kwestii nie mogę wykombinować. Żaden przycisk na padzie nie daje efektu pominięcia dialogów. Ktoś coś poradzi w tym względzie? 

Opublikowano
Spoiler

Dawno nic mnie tak nie przyciągnęło do konsoli. Gram w Multi, a jednak TA gra dała radę. Może nie jest super graficznym dziełem stulecia, ale nadal dobrze wygląda, fajnie się gra .... 

Gość Kraboburger_SpongeBoba
Opublikowano
51 minut temu, kakus napisał:

Może nie jest super graficznym dziełem stulecia, ale nadal dobrze wygląda, fajnie się gra .... 

Gdzieś ponoć ,,za niedługo" Respawn Games ma wypuścić na serwery PlayStation i Microsoftu potężną aktualizację "Star Wars Jedi: Fallen Order" do opcji nextgenowych konsol tych marek. Zapewne upgrade gry na Ps5 (którą to użytkuję) będzie miał, co podejrzewam, około 60 - 70 GB. Zapis gry, plus trofea etc. - wszystko to co zrobiliśmy w grze na Ps4 - bez problemu zostanie przeniesione na save'y i strukturę tego tytułu na Ps5. Miałem tak z "Marvel's Avengers"; wiem, będzie dobrze. Sęk w tym, że ,,kij wie" jak bardzo pożyteczna będzie to zmiana. Jak wypadnie nowa jakość tekstur, ilość detali w czerni i kontrastujący kolorach itp itd. Można by tak wymieniać i wymieniać, to, co może ulec poprawie w samej graficznej strukturze "Fallen Order" po aktualce do Ps5. Ale czy tak będzie... Kto wie. Czekajmy, bądźmy dobrej myśli. 

Opublikowano
16 godzin temu, messer88 napisał:

Co im się nudzi, za dwójkę niech się wezmą. 

Przecież tego update'u nie robi całe Respawn.

Dwójka już powstaje, więc spokojnie.

• 1 miesiąc temu...