Pupcio 18 608 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 45 minut temu, Nyu napisał: Jedi Fallen fajna gierka. Wiecie jaka jest jej najwieksza wada wg mnie? Zmarnowany potencjal miecza swietlnego. Jesli mozma uderzac wrogow nia wiele razy tworzac komba, to juz samo to daje odczucie, ze to slaba bron, a nie potezny lightsaber. Wisienka na torcie sa nieodpadajace konczyny... IMO w kolejnej czesci powinni zerznac system walki z Sekiro. Walka oparta na blokowaniu i odbijaniu ciosow, czyli laserowa szermierka, a same uderzenia potezne i wtedy kiedy sa mozliwe, odcinaja konczyny i zadaja potezny dmg. Np. parobek ginie od 1 ciosu, a bossowie jak w Sekiro od kilku. o tak zdecydowanie mogliby pójść w koipie walki z sekiro a nie tego usypiacza z soulsów. Mi chyba nie do końca odpowiadał backtracking chociaż to bardziej zasługa zaprojektowania lvli bo do bt nic nie mam jak jest dobrze zrobiony. No i niech te śmiecie z ea sypną więcej kaski na 2ke bo momentami było czuć że ten projekt miał pod górkę Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Najgorsza w tej grze jest mapa. Nic na niej nie mozna znalezc, a w niektorych miejscach czułem sie zagubiony, pomimo że wcześniej odwiedziłem planetę. No i walke tez "taka se". Gdyby to nie były star warsy to bym chyba odpuscil sobie granie. 1 Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 No jeszcze jak, jakby to było jakieś generyczne SF to by pewnie gierkę zjechali wszędzie. A na singlowy tytuł SW zapotrzebowanie jest. Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 1 godzinę temu, Nemesis napisał: Graliście już na next-genach? Jak wrażenia? Ja sprzedałem grę na jakieś dwa miesiące przed ogłoszeniem łatki. Szkoda... Teraz jest na promocji w PSS. Ja właśnie z tej promki kupiłem na ps5 i wszystko śmiga plynnie, graficznie też bardzo ładnie. Co prawda nie mam porownania z ps4, ale tu nie ma do czego się przyczepić, zero zacięć, czy wywalania do dasha. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Na PS4 jedynie na Bogano czyli na dużych przestrzeniach potrafiło chrupnąć a tak to płynnie i bez lagów. Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Inaczej to zapamiętałem, gra może spoko, ale technicznie gruba fuszerka. Nawet przy samym biegu potrafiło przycinać. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 10 stycznia 2022 Opublikowano 10 stycznia 2022 Ja już to powtarzam od kilku dobrych lat. Ktoś powinien zrobić Wiedźmina w świecie SW. - Miecze? Są. - Blastery/ kusza? Jest. - Potwory? Tak. - Moc/ znaki? Wciśnij F żeby kogoś popchnąć lub przekonać. - Plotka/ śmigacz? Na dachu. Tylko żeby ogarneli system rozwoju postaci i fabułę. Podwaliny pod mechanikę walki mieczem już są w niejednej grze. 1 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Heh, ja dzis wlasnie skonczylem Sekiro ze wszystkimi zakonczeniami itd i tak sie sklada ze zaczalem grac SW:JFO. No i do walki to sie musze przyzwyczaic. Najbardziej mi tam przeszkadza brak plynnosci. Nie ogarniam jeszcze tez jak postura dziala, ale na pierwszy rzut oka, jakos randomowo. Parry tez jeszcze nie wyczulem, ale przyznam ze te krotkie animacje, robia robote. No zobaczymy jak dalej bedzie. Pewnie jak sie przyzwyczaje, to moze zmienie zdanie. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 14 stycznia 2022 Opublikowano 14 stycznia 2022 Wczoraj skończyłem gierkę i bardzo, ale to bardzo przypadła mi do gustu muszę przyznać. Śmiem nawet twierdzić i zaryzykować twierdzenie, że to najlepsza gra w świecie SW, w jaką kiedykolwiek grałem. Jedynie stareńka strzelawka Jedi Knight może SWJ:FO relatywnie podskoczyć IMO. W zasadzie jedynym zarzutem, jaki można tej grze postawić to jej wtórność, mała oryginalność w tym rozumieniu, że zrzyna ona sprawdzone rozwiązania z wielu innych gier, albowiem pełnymi garściami czerpie ona pomysły z Dark Souls, Sekiro (postura!), Ninja Gaiden, Prince Of Persia, Wiedźmin 3, czy God Of War 3. Tę ostatnia grę wymieniam w kontekście backtrackingu, choć w Fallen Order w przeciwieństwie do GoW3 jest on bardzo przyjemny i miodny. Ciężko mi się przyczepić do czegokolwiek innego, bo reszta jest zrobiona na tip top. Grałem na PS5. Gra rusza się, wygląda i działa świetnie. Rozumiem, że zarzuty co do problemów z płynnością wymieniane przez przedpiśców tyczą się li tylko poprzedniej generacji konsol. Bardzo grę polecam. Uważam, że jej cena tj ok 15 zł za miesiąc EA Play to jak za darmo. Dwójkę biorę w dniu premiery. Ocena: 9/10 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 https://bespinbulletin.com/2022/04/star-wars-jedi-fallen-order-sequel-is-rumoured-to-be-next-gen-only/ Prezentacja sequela w przyszłym miesiącu. Podobno gra trafi tylko na PS5/XSS/XSX i PC. 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Dobra wiadomość, jedyneczka cymesik. Tylko wytrzeszcz naszej towarzyszki śnił mi się po nocach Cytuj
Pupcio 18 608 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Fajna gierka, dużo do poprawienia mieli więc licze że dwójeczka już będzie super duper cool Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Uniwersum SW chłonę jak gąbka, więc czekam z chujem w ręku na sequela. Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Biorę na premierę za 3 bomby. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 W gp to chyba wyląduje rok później. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 11 godzin temu, Bigby napisał: https://bespinbulletin.com/2022/04/star-wars-jedi-fallen-order-sequel-is-rumoured-to-be-next-gen-only/ Prezentacja sequela w przyszłym miesiącu. Podobno gra trafi tylko na PS5/XSS/XSX i PC. Dobra, podwójny news. Za kontynuacje dobrej gierki i platformy docelowe. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Opublikowano 28 kwietnia 2022 ptaszki, a w zasadzie jeden gruby ptaszek ćwierka, że premiera jednak 2023 i gra może zmienić podtytuł (chociaż to akurat mało ważne) Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 29 kwietnia 2022 Opublikowano 29 kwietnia 2022 9 godzin temu, ASX napisał: ptaszki, a w zasadzie jeden gruby ptaszek ćwierka, że premiera jednak 2023 i gra może zmienić podtytuł (chociaż to akurat mało ważne) Byle sterowanie rudym było responsywne, a nie jak w pierwszej części gdzie nie opłacało się korzystać z bloku mieczem Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 29 kwietnia 2022 Opublikowano 29 kwietnia 2022 Ja właśnie zacząłem przygodę, długo zwlekałem, ale póki co jestem naprawdę zachwycony. Co prawda odwiedziłem Bogano i teraz poleciałem na Dathomir. Planety wyglądają ekstra, otoczenie cymesik. Ta pierwsza wejściowa misja na tym złomowisku ryje beret. Gram na przedostatnim poziomie trudności i duża żaba w jaskini trochę mnie pojechała, ale w końcu dostała w pisde. Czuję, że szykuje się wyborna przygoda w moim ulubionym uniwersum. 3 Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Uwielbiam Fallen Ordera za jego udawanie genialnego w systemie walki Sekiro. Plus odrębna historia pomiędzy trylogiami SW. Wezmę niebawem w pudełeczku na PS5 i zagram na poziomie Jedi. 1 Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Miałem gierkę na celowniku od dłuższego czasu, a że obecnie jest za 42zł na pss, to nie było wyjścia i kupiłem. Odpaliłem na chwile, aby sprawdzić jak to się rusza i pod względem technicznym gra wypada bardzo ładnie. Śliczna gierka z jednym z lepszych HDRów jaki widziałem, no i ta animacja szybkiego biegu, tak pokraczna, że aż śmieszna. Wersja na PS5 ma dwa tryby, musiałbym postawić chyba dwa tv obok siebie, żeby dojrzeć różnicę w rozdzielczości. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 13 maja 2022 Opublikowano 13 maja 2022 (edytowane) Ponoć sequel to Star Wars Jedi: Survivor Premiera w przyszłym roku. Edytowane 13 maja 2022 przez Bigby Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 13 maja 2022 Opublikowano 13 maja 2022 Koniecznie większa różnorodność lokacji/planet bo w jedynce to tylko ruiny w innej kolorystyce. Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 14 maja 2022 Opublikowano 14 maja 2022 Ja bym chciał jakąś customizację ubranek, kaptury itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi