izon 1 001 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 Taka lużna gierka jak te star warsy to będzie idealna przeciwwaga po ciężkim Death Stranding, ja tam czekam wygląda spoko! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bigby 4 742 Opublikowano 14 listopada 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 No to chyba oglądamy inną grę, bo o ile czasami rzeczywiście jest nierówno, to ogólnie strona graficzna/artystyczna stoi na wysokim poziomie. Pograłem 4 godziny więc czas na nieco wrażeń i lekkich przemyśleń. Po pierwsze, nie mylili się Ci, którzy twierdzili, że to połączenie Uncharted/Tomb Raidera i soulsów czy też Metroida. Już sam początek to jazda bez trzymanki w stylu Drake'a - karkołomna wspinaczka, walka i jeden wielki Michael Bay. Strasznie mi się to podobało, szczególnie że sterowanie jest wygodne i łatwe w opanowaniu. Cutscenki również na plus. Bardzo klimatyczne, z odpowiednio dobrym voice actingiem i animacją. Następnie trafiamy na pierwszą bardziej otwartą planetę i można oddać się eksploracji. I tutaj zgodzę się, że lokacja na pierwszy rzut oka nie wygląda imponująco, może przez wzgląd na skromną paletę kolorów i dużo przeciętnie wyglądającej trawy, ale różne jaskinie, podziemne warsztaty czy Sanktuarium cieszą oko. Po całej miejscówce rozsiane są skrzynie z elementami ubioru i miecza świetlnego (można go modyfikować dobierając kolor lasera, rękojeść, materiał z jakiego jest wykonany itd.) oraz hologramy i inne skrawki informacji ze świata SW czy też wydarzeń/postaci w grze. Do tego za pomocą droida BD-1 możemy skanować przeciwników, uzupełniając tym samym bestiariusz. Przechodząc do walki, gram na poziomie Jedi Master (wyżej jest już tylko Grandmaster), no i jest w sam raz. Zwykłe mobki można pokonać na dwa-trzy strzały, ale z kolei więksi przeciwnicy wymagają trochę uwagi. Do opcjonalnego bossa podchodziłem chyba łącznie z 10 razy. Koniec końców, nauczony jego zachowań, udało mi się wyjść bez utraty zdrowia, ale rzeczywiście za każdym wcześniejszym razem pokonywał mnie jednym uderzeniem, dwoma jeśli miałem szczęście. Wzorem Sekiro można parować, co oczywiście ułatwia sprawę. Szczególnie intensywnie testowałem to na początku w potyczkach z troopersami - odpowiednio zablokowany cios i szybka, efektowna kontra. Co najważniejsze, dzięki responsywnemu sterowaniu walka jest bardzo przyjemna, nie miałem jeszcze wrażenia, że coś utrudnia mi blokowanie, parowanie, rollowanie itp. Na duży plus zaliczę też muzykę, która towarzyszy nam praktycznie cały czas. Fani Star Wars będą zadowoleni. Przyczepię się natomiast do kwestii technicznej, bo chociaż zdaje sobie sprawę, że nie mam mocnego peceta (stara i5-ka, 12GB RAM i GTX 1660), to spodziewałem się stałych 60 klatek na wysokich detalach. Tak dobrze nie jest. Zdarzają się przycięcia, spowolnienia, raz nawet w momencie przejścia z cutscenki do rozgrywki musiałem czekać kilka sekund aż ekran się "odmrozi". Pewnie patche coś tam poprawią. Ogólnie bez problemu da się grać, ale warto o tym wspomnieć. Dorzucam kilka screenów z początku: 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 No fajnie to wygląda, tak jak na grę miałem wylane tak teraz hajpik podskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 (edytowane) No mam nadzieje, ze w grze będzie więcej takich sekcji jak początek, bo to rzeczywiście była jazda bez trzymanki! Takiego efekciarstwa na ekranie nie widziałem od dawna w żadnej grze - no czapki z głów Respawn! Gra zapożycza najlepsze elementy z Uncharted/Tomb Raidera/Soulsów dodając całkiem ciekawie zapowiadającą się fabuła w kosmicznym uniwersum, do tego graficznie i dzwiękowo na najwyższym poziome. Edytowane 14 listopada 2019 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 Maga plusem jest brak jakichkolwiek loadingow podczas gry (no chyba ze zginiemy) i przywiązanie do szczegółów - nie wiem wsiadacie do statku, by wyruszyć na kolejna planetę to nie ma planszy ladowania ze 155 porada do gry - poruszacie sie w statku, widzicie, jak pilot odlatuje z planety, wchodzi w nadświetla - mała rzecz a cieszy! Wracam do gry! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 Kolejny plus - póki co każdy przeciwnik jest unikalny i potrafi zaskoczyć swoimi atakami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 14 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2019 Jeszcze tylko przeżyc jutro w robocie i Death Stranding idzie w odstawkę, bo chyba nadchodzi moje GOTY Wygląda na to, że można przestać płakać po SW 1313. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 pól godzinki ograne, o jezu ten poczatek gry, nigdy nie gralem w tak super "tutorial" super smaczek na sam poczatek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Super to co piszecie...już wiem że będę zadowolony wiadomo coś czy patch na konsolach i jak duzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Miałem na tą grę wy(pipi)ane, a jak tylko skończę DS lecę natychmiast do sklepu. Koledzy powyżej nieżle nahypowali:) Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 też dziś zapierdalam do sklepu po StarSoulsy Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Zapytam po raz drugi, jest stamina czy się macha mieczykiem non stop jak dałn ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Wjechały też recenzje. Aktualna średnia to 86%. Podobnie jak w Sekiro nie ma staminy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 9.0 od EA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Ktoś wie kiedy gra wejdzie do EA Access? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Ależ się ciesze, że wyszła super gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 1 godzinę temu, S_600 napisał: jest stamina czy się macha mieczykiem non stop jak dałn A to trzeba mieć steamine żeby nie grać jak daln?? Jak będziesz tak machal to na odpowiednim poziomie pewnie mobki cię szybko wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 (edytowane) Mieczem możesz machać cały czas, ale podstawowym atakiem, bo masz pasek mocy (coś właśnie jak stamina) który Ci się zużywa podczas walki i wtedy wielu ciosów po prostu nie zadasz. Podobnie jest z blokiem, ktory w koncu moze zostać przelamany, mimo braku staminy jako takiej walka na wyzszych poziomach jest wymagajaca. Edytowane 15 listopada 2019 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 2 godziny temu, Bzduras napisał: 9.0 od EA No i wszystko wiadomo. Po pracy do sklepu! Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Mówiłem, że ta gra namiesza. Kurde, w końcu dobry Star Wars wyszedł od czasu Kotor. No może coś tam Unleashed ale jednak to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Godzinę temu, Absolem napisał: Ktoś wie kiedy gra wejdzie do EA Access? Za szybko bym się nie spodziewał, zwłaszcza że jest to singlowa gierka która raczej osiągnie dobrą sprzedaż, kwestia też tego czy jest jakieś DLC do gry zapowiedziane. będą chcieli wycisnąć ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 Respawn to jednak potężni rzemieślnicy. Mam nadzieje, że jednak nie skończą jak reszta devów, która kiedykolwiek jadła z ich talerza. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, Figuś napisał: Za szybko bym się nie spodziewał, zwłaszcza że jest to singlowa gierka która raczej osiągnie dobrą sprzedaż, kwestia też tego czy jest jakieś DLC do gry zapowiedziane. będą chcieli wycisnąć ile się da. Ciekawe dlaczego po prostu nie wprowadza drozszej wersji abonamentu na konsoli. Pewnie wynika to z obecnosci wlasnie GP i PlayStation Plus. Na PC w opcji za 59 zł miesięcznie jest jeszce tyle multiplatform i indykow, że można spokojnie mówić o konkurencji dla Game Passa. Edytowane 15 listopada 2019 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Szymek napisał: wiadomo coś czy patch na konsolach i jak duzy? 436MB na xboxie Edytowane 15 listopada 2019 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 15 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2019 348MB mi właśnie zasysa na ps4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi