Skocz do zawartości

Another Eden

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra f2p na komórki, tutaj już pewnie większość by odpuściła.

Warto jednak grze dać szanse, muzyka jest cudowna, maczał w niej palce miedzy innymi Yasunori Mitsuda, którego chyba fanom jrpg nie trzeba przedstawiać.

Za scenariusz i reżyserie odpowiedzialny jest Masato Kano, który brał udział przy tworzeniu Xenogears czy Chrono Trigger. Motyw podrozy w czasie obecny.

Samego modelu f2p praktycznie nie odczuwam, grę można przejść od początku do końca bez wydania grosza. Sam tytuł nadal jest rozwijany i wychodzą do niego side questy, wątek główny jest zakończony. No i nie ma żadnego online, to gra całkowicie single player.

• Minusik 2
  • 2 lata później...
Opublikowano

Raczej nie, obstawiam, że chcieli przypomnieć o marce. Już sporo osób się wygadało, że remake powstaje. Jedna z plotek mówi, że zapowiedz w tym miesiącu.

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj - jestem w piątym rozdziale. Gra się w toto całkiem fajnie i faktycznie, jest gacha, ale jeszcze tego w ogóle nie odczuwam. Wątek fabularny póki co OK, ale bardzo staram się to porównywać do Chrono Triggera, nie wiem czy nie za bardzo. Pogram trochę, bo na pewno będę chciał sprawdzić ten wątek z Chrono Crossa.

Opublikowano

Gacha w ogole nie jest odczuwalna. Nie ma staminy jako takiej, a postacie dodatkowe nie sa wymagane do przejscia fabuły. Zaczynam od nowa bo straciłem save :/

Opublikowano

"Odczuwalna" dla mnie może być wtedy, kiedy jakaś fajna postać, którą bym chciał (nie wiem, Lynx? Frog?) jest za paywallem. W Genshinie też nie muszę mieć postaci, żeby przejść całą fabułę, która jest dostępna (a i mogę polosować i mieć szczęście z gachą), a tutaj widzę, że te eventowe bannery są za twardym paywallem (czyli nie mogę losować nawet jak mam kryształki, bo nie kupiłem ich). Ale póki co faktycznie, mam 3 postacie i jest OK. Chyba zrobię sobie ten event z Persony, żeby do składu mi wpadł bohater.

Opublikowano

Jeśli chodzi o collaby jak Chrono Cross czy Persona 5, to wszystkie postacie są darmowe. Bez zadnego losowania, nie wiem o jakim paywallu piszesz teraz. W gachy sa ich "autorskie" postacie.

Na samym dole masz bannery za darmowe kryształki, ten z kolesiem jest dobry.

Opublikowano

Nie wiem jeszcze jak to wszystko działa i tak naprawdę to sobie póki co gdybam. Jak mówisz, że postacie z collabów są za darmo, to jeszcze lepiej, dzięki za wyjaśnienie. I sprawdzę ten banner.

Opublikowano

Jeszcze nie przeszedłem 13 (albo jeszcze wyżej) rozdziału, więc na razie nie pogram. Właśnie spotkałem bardzo znajomo wyglądającego jegomościa, który ma równie znajome imię. Nie czytam spoilerów, chociaż zakładam, że to zwykły easter egg dla fanów CT. Póki co mi się podoba!

Opublikowano

No właśnie, który banner polecasz pullować? Przygarnąłbym 10 postaci, bo przy ostatnim bossie musiałem już trochę poekspić (miałem tylko łuczniczkę z tego darmowego pulla na początku + głównego hipka i robo-babkę).

Opublikowano
17 minut temu, Szwed napisał:

No właśnie, który banner polecasz pullować? Przygarnąłbym 10 postaci, bo przy ostatnim bossie musiałem już trochę poekspić (miałem tylko łuczniczkę z tego darmowego pulla na początku + głównego hipka i robo-babkę).

Był jakiś jednorazowy z gwarantowana postacią chyba do 31 grudnia dostepny, to ten zrobiłem a potem sprobowałem ten ostatni  z taka syrena i wpadla a podobno dobra jest.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem pull na tym, który można wykonać jeden raz, za darmowe CS. Dostałem chyba z 4 postaci 4/5 gwiazdek (Miyu, Hozuki, Melina), wsadziłem te dwie ostatnie do party, ale jestem utknięty na Wieży Czasu. Nie mogę zmłócić tego bossa, jest za silny dla mnie XD

EDIT Jednak się udało

Edytowane przez Szwed
Opublikowano
5 godzin temu, Szwed napisał:

Zrobiłem pull na tym, który można wykonać jeden raz, za darmowe CS. Dostałem chyba z 4 postaci 4/5 gwiazdek (Miyu, Hozuki, Melina), wsadziłem te dwie ostatnie do party, ale jestem utknięty na Wieży Czasu. Nie mogę zmłócić tego bossa, jest za silny dla mnie XD

EDIT Jednak się udało

Ja dopiero 7 chapter skonczylem, wszystko czytam, bo juz nic nie pamietam ze story.

Teraz sobie na nią odkladam, po nowym roku ma wyjsc https://anothereden.miraheze.org/wiki/Daisy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej mam pytanie. Od kilku dni staram się nabić 255 poziom guiding light dla Aldo w Miglance Castle lecz ani na czerwonej ani na zielonej karcie nie wskakuje mi żaden gl. Czy tez tak macie?

Opublikowano
34 minuty temu, forge1 napisał:

Hej mam pytanie. Od kilku dni staram się nabić 255 poziom guiding light dla Aldo w Miglance Castle lecz ani na czerwonej ani na zielonej karcie nie wskakuje mi żaden gl. Czy tez tak macie?

Zapytaj tu, ja nie jestem tak daleko

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak, Shen, grasz? Ja ostatnio odpuściłem, ale dzisiaj zrobiłem 10x pulla na tym nowym bannerze, bo według jakiegoś wiki jest jednym z lepszych ostatnio i dostałem postać z tego banneru. Właśnie muszę ją wyekspić. 5* Another Style, to chyba dobrze xD

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja w sumie loguję się tylko po kryształki i darmowe pulle jak są (teraz codziennie po 100 kryształków przez miesiąc), a dzisiaj zapowiedzieli Starky'ego z CC.

image.png.c11ddf2dee452437e62a7440eb522e23.png

• Plusik 1