Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

No i fajnie ze w końcu mamy jakies konkrety a nie wrozenie z fusów.

Na plus wsteczna, bebechy i ssd.

Ray tracing dla mnie nie jest żadnym deal brekerem. Na tyle dobrze jest to teraz udawane, że szkoda że duzy nacisk kładziony jest teraz na te technologie. Imo strata zasobów.

8k na ten moment chyba nikogo. 

Generalnie złapałem się na tym ostatnio iż nawet mając tv 4k z hdr chyba przestałem odróżniać, które gry maja hdr a które nie, rozdzielczość czy to full hd czy jakieś skalowane do 4 k (pipi) nie robi mi różnicy jeśli sie nie przyjżę...dramat.  

Dlatego jeśli twórcy poszli by jednak w bardziej zaawansowane światy, fizykę itp kosztem rozdziałki 4K na rzecz szachownic- jestem za.

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Pierwsze konkrety jak najbardziej na plus, konsola pojawi się premierowo tak samo jak RDR2 które na nią wyjdzie oraz DS, Tlou2 i Cyber

Opublikowano
14 godzin temu, XM. napisał:

Nie od razu Rzym zbudowano. W PS2 watpie, ale gierki z PS3 tez przewiduje, ze w pozniejszym czasie wlecą.

Od tego masz ps now

5 godzin temu, Jakim napisał:

Generalnie złapałem się na tym ostatnio iż nawet mając tv 4k z hdr chyba przestałem odróżniać, które gry maja hdr a które nie, rozdzielczość czy to full hd czy jakieś skalowane do 4 k (pipi) nie robi mi różnicy jeśli sie nie przyjżę...dramat.  

Dlatego jeśli twórcy poszli by jednak w bardziej zaawansowane światy, fizykę itp kosztem rozdziałki 4K na rzecz szachownic- jestem za.

Zmien oczy albo usiądź bliżej tv

Opublikowano

Może źle to napisalem- nie robi mi to zbytniej roznicy z odleglosci w jakiej gram. 

Opublikowano

Sony oficjalnie potwierdziło, że PS5 nie wyjdzie w ciągu następnych 12 miesięcy. Więc można śmiało założyć listopad 2020.

Opublikowano

IMO dobry czas, do tej pory i tak będzie jeszcze wsparcie ze strony Sony (Medievil, The Last of Us 2) i okazja by nadrobić kupkę wstydu. Z resztą, święta to gorący okres ergo będzie obfity w giereczki. Lepsze to niż Q1 czy sezon ogórkowy.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe jak premiera pod koniec 2020 przełoży się na tytuły startowe. Jeżeli studia już pracują nad grami na PS5, to chyba nie powinniśmy narzekać na gry. Druga sprawa, to premier nowego Xboxa, zobaczymy w jaki okres wstrzelą się zieloni.

PS. Plotki od pracownika AMD potwierdziły się.

Edytowane przez YETI

Opublikowano
2 godziny temu, YETI napisał:

Jeżeli studia już pracują nad grami na PS5, to chyba nie powinniśmy narzekać na gry.

Nawet mniejsi polscy developerzy (jak chociażby Bloober) mają już od kilku miesięcy devkity PS5 więc ci więksi dostali je pewnie w chooy wcześniej i już powoli będą zaczynać crunch :wio:

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano

Dodatek do Horizon zero dawn wyszedł na koniec 2017, po jego wydaniu na pewno usiedli do HZD 2. Mają już silnik świat gry więc 7 lat gry robić nie będą :D

to pewnie będzie jeden z tytułów startowych w 2021

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To tak wygląda jakby to PS5, było ulepszonym PS4 Pro, stąd taka 'łatwa" wsteczna kompatybilność.

Opublikowano

Wsteczna w obecnych czasach to będzie banał i oczywista oczywistość jak na PC. To wszystko pracuje w architekturze x86-64 więc nie trzeba wielkiego wysiłku aby to wszystko działało na nowej generacji. 

Opublikowano

Świetnie to wygląda. Mam nadzieje ,że w przyszłej generacji zostawią sobie coś mocy na fizykę. W tej strasznie denerwują mnie kartonowe światy. 

Opublikowano

Chciałbym taka korytarzową strzelaninę z wykórwistą grafą i destrukcją otoczenia. Wpadasz do pomieszczenia i 5 minut później totalny rozyerdol zostaje.

Opublikowano

Znaczy, że BLACK 2 ?
Criterion rozyebali po lochach EA, więc nie mamy co na to liczyć... :frog:

Opublikowano
4 godziny temu, XM. napisał:

Chciałbym taka korytarzową strzelaninę z wykórwistą grafą i destrukcją otoczenia. Wpadasz do pomieszczenia i 5 minut później totalny rozyerdol zostaje.

To ja poproszę to:

Opublikowano
12 godzin temu, YETI napisał:

EA pochwaliło się, że będą mieli super włosy w swoich grach. 

Spoiler

Oj, jakbym zobaczył tą technologię w jakieś japońskiej bijatyce, DoA, SC, ew. VF (jeżeli kiedyś wyjdzie xD).

Swoją drogą Guerilla też może się popisać włosami Aloy na nowej generacji. ;)