iluck85 2 840 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Sony, zawsze szanowałem. To powinno być co stronę wklejane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Jakby sony zapowiedziało pełne wsparcie z płyt dla ps1/ps2/ps3/ps4 to jak dla mnie rozbili by bank . Ps2 i ps3 mógłbym schować do kartonów i mieć jeden kombajn od sony no ale nigdy w to nie uwierzę bo byłby to zbyt miły ruch od sony , brak mi w tym wszystkim "dymania" graczy więc w najlepszym przypadku liczę na wsteczną z ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Off-topując trochę: mój ulubiony materiał z CES to jednak Concept Car od Mercedesa: Mam nadzieję, że zbudują jeden dla Camerona, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 gdyby zrobienie wstecznej z ps1, ps2 czy ps3 było proste to Sony dawno by to zrobiło. Nie sądze by "dymanie graczy" było dla nich jakiś motywem, bo z te remastery nie sprzedają się jakoś specjalnie. Brak wstecznej w PS4 wynika raczej z tego że to trudne zadanie, w które trzeba zainwestować bardzo dużo czasu i pieniędzy. Microsoft ma znacznie prościej bo raz, że nie musi się borykać z tak trudną architekturą w emulacji jak PS3, czy PS2. Ma specjalny zespół od wstecznej, który już kilka lat pracuje, a po trzecie jako stricte software'owa korporacja MS zjadł przez wiele lat zęby na takiej pracy. Ale i tak koniec końców emulacja X360 i Xboxa1 jest dość ograniczona i liczy tylko kilkaset gier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 W przypadku starszych gier (PSX/PS2) dochodzą też spore problemy jeśli chodzi o umowy licencyjne, większość wygasła, więc np. żeby wstawić do PS Store na PS4/PS5, trzeba renegocjować umowę, przy czym wiele starszych gier ma skomplikowane sytuacje jeśli chodzi o własność itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Mimo wszystko zawsze działać mogą giereczki z płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Nie nastawiałbym się na to, delikatnie mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 393 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Tak już czysto hipotetycznie, to nieźle by ruszył rynek wtórny, gdyby PS5 mieliło płytki każdej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 A co jeśli tego wgl nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 (edytowane) Tzw. bez zaskoczenia. Wsteczna będzie chociażby w formie PSNow, ale jakaś będzie na pewno. Edytowane 7 stycznia 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Dużo osób jara się bc bardziej niż tym, że wyjdą nowe gry next-gen i dużo cross-genów na starcie. To będzie bardzo szybkie przejście z jednej generacji na następną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 3 minuty temu, Nemesis napisał: Dużo osób jara się bc bardziej niż tym, że wyjdą nowe gry next-gen Którzy są takimi pomyleńcami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Spoko. Fajna sprawa z wsteczną zgodnością ale nie będzie to dla mnie czynnik decydujący o tym czy kupię konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Dokładnie po to masz wsteczną Nemesis, aby płynnie przechodzić między generacjami I nie zagracać miejsca pod TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Jakoś nie mam problemu, żeby w razie chęci zagrania w starszy tytuł podpiąć np. PS4 bo nie jestem wygodny do przesady. Będzie BC, za,yebiście, nie będzie - przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 No no fajnie, to rzeczywiście lepiej żąglować konsolami I płacić za remastery niż mieć wszystko za darmo wewnątrz pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 969 Opublikowano 7 stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Czy on ostatnio nie odszedł z Microsoftu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Ważne aby była wsteczną z PS4. Łatwe przejście między generacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 1 minutę temu, YETI napisał: Czy on ostatnio nie odszedł z Microsoftu? odszedł i co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 że Yeti jest błaznem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 969 Opublikowano 7 stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Nic, widać że koleś mega rozsądny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 519 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Yeti, ale po chuj próbujesz tu robić jakieś CW? Weź się ogarnij. Jak dla mnie dodanie wstecznej z PS4 to mus. Jak już nie raz wspominano pozwala to na łatwą przesiadkę na next-geny, więc sporo osób zamiast czekać dwa lata, zakupi nową konsolę szybciej, co z biznesowego punktu widzenia jest chyba pożądane. A dodatkowo jak aktualne tytuły mają skorzystać z szybkich loadingów to już ogóle bajka dla graczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Doyebali do pieca, że aż zgasło Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 Przecież taka prawdziwa wsteczna była już w pierwszych(niewykastrowanych wersjach) PS3. Wkładasz płytę i grasz, w to co masz pod ręką. No, ale pod pretekstem oszczędności wycofali się z tego, żebyś tanim kosztem(dla nich) zapłacił kolejny raz za klasyki z PS2(analogicznie było z remasterami na PS4). Nie jestem hakjerem, ale te rzeczy śmigały w 2006, dzisiaj chyba nie powinno stanowić to dla nich problemu. Nie wiem, może to jakaś kosmiczna technologia, która wyjątkowo gryzie się z 8 i 9 generacją. NASA też niby nie pamięta jak się ląduje na księżycu. Osobiście nie jest to dla mnie jakiś wyznacznik, który mnie zachęci do nowej konsoli, no ale byłoby miło. Takie Nintendo Wii ogarniało 5 generacji, a Wii U 6 i też się wycofali z BC, żeby było co wciskać na Switcha. Niby żadne zaskoczenie skoro ich konsole są traktowane jak telefony z kolejnymi rewizjami. A tacy tradycyjni, niby ostatnia ostoja gejmingu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 7 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2020 6 minut temu, SlimShady napisał: Takie Nintendo Wii ogarniało 5 generacji, a Wii U 6 i też się wycofali z BC, żeby było co wciskać na Switcha. Myślę, że tutaj decydującym aspektem była zmiana nośnika z płyt na dyskietki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi