Jakim 1 791 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Pamiętajcie że pomiędzy fhd a uhd sa jeszcze inne rozdzielczości Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 To prawda, ALE: 1) nie ma telewizorów 1440p 2) QHD to jakiś udział, nie wiem, 1%? na rynku PC. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 2 minuty temu, YETI napisał: Bo konsola którą posiadam została wydana 7 lat temu? nie zmienia to faktu że z jakiegoś powodu grasz w tym FullHD mimo że na rynku są obecnie sprzęty oferujące wyższe rozdzielczośći. Widocznie nie przeszkadza ci granie w 1080p w 2020 r. Teraz, Paolo de Vesir napisał: QHD to jakiś udział, nie wiem, 1%? na rynku PC. 1,84% xd Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 2 marca 2020 Autor Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) 2 minuty temu, ASX napisał: nie zmienia to faktu że z jakiegoś powodu grasz w tym FullHD mimo że na rynku są obecnie sprzęty oferujące wyższe rozdzielczośći. Widocznie nie przeszkadza ci granie w 1080p w 2020 r. Po prostu nie widzę sensu wydawać kilka tys na nową konsole i tv aby grać w te same gry z tymi samymi efektami graficznymi, tylko że w 4k. Brat ma Pro i tv 4k i nie jest to różnica warta wydania kilk tys. Edytowane 2 marca 2020 przez YETI Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Teraz, YETI napisał: Po prostu nie widzę sensu wydawać kilka tys na nową konsole i tv aby grać w te same gry z tymi samymi efektami graficznymi, tylko że w 4k. gratulacje właśnie odkryłeś sens istnienia - Lockharta :) 2 Cytuj
Fahkumram 3 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: To prawda, ALE: 1) nie ma telewizorów 1440p 2) QHD to jakiś udział, nie wiem, 1%? na rynku PC. Wystarczy tylko aby konsole miały opcje wyboru tej rozdziałki. To samo dotyczy także 1620p i 1800p. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 2 marca 2020 Autor Opublikowano 2 marca 2020 Teraz, ASX napisał: gratulacje właśnie odkryłeś sens istnienia - Lockharta Nie, bo wydanie konsoli obsługującej max full HD w 2013, a w 2020 to zupełnie coś innego. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) Tańsza wersja jest dla każuali, dzieci (bo rodzic płaci) itp., a wypasiona dla Was, cieszcie się i radujcie. Mam nadzieję, że dzięki takiemu zagraniu już na premierę nie będą kombinować w połowie trwania generacji, co najwyżej ze slimkami. Coś mnie się nie chcę wierzyć, że PS5 ma być wstecznie kompatybilne, aż po PSXa. Mnie to rybka, ale myślę, że wielu z kolekcją gier się ucieszy, po czym starsze modele konsol zaczną trafiać na ebay :). Edytowane 2 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Pupcio 18 430 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Nikt chyba nie mówił że ps5 będzie kompatybilne aż do psx, szczerze powiedziawszy to mocno się zdziwię jeśli będzie coś więcej niż ps4 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Chodzą takie ploty, tak jak ze specyfikacją. Obstawiam, że basic będzie po 399e, więcej nie może kosztować, więc wersja pro powinna być po 549e. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Dwie wersje na start? Biorę Pro od razu. O ile nie będzie problemu z dostępnością na premierę bo bankowo wyprodukują ja w mniejszej ilości egzemplarzy (koszty produkcji). Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Jeśli covid-19 będzie się utrzymywał to problemy z dostępnością i tak będą. Będą cyrki większe niż przy premierze PS4. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 jaki sens wydawania 2 konsol naraz, gdzie różnica w cenie będzie do 100-150 $ czy Euro, przecież większość graczy to ludzie zarabiający w $ czy Euro i dla nich różnica w cenie będzie jak dla nas 200-500 zł. czyli żadna i to oczywiste jaki sprzęt wybrać. Ja wciąż liczę na porządny sprzęt, nie budżetowy. Mogę zapłacić 4000 zł byle mieć konsolę mocną, dopracowaną i z funkcjonalną od startu, a nie demo jak przypadku ps4 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) 6 minut temu, ścierpła mi noga napisał: gdzie różnica w cenie będzie do 100-150 $ Ano taki ze 80 procent (patrze na swoich znajomych) graczy to sa casuale grajacy w Fife, Coda, Fortnite itp (odpowiednie zaznacz) i wola ta roznice przeznaczyc na dwie gierki. A wgl przeciez lepiej ze bedzie wybor niz mialoby go nie byc. Edytowane 2 marca 2020 przez Szymek Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Roznica jest taka ze.masowy klient wybierze tansza wersje bo nie bedzie widzial , ani nikt mu nie wytlumaczy roznicy Osoby znajace temat zakupia drozsze wersje 2 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) Ciekawe kiedy w końcu Sony da jakieś info bo przypuszczam, że na całym świecie fora się gotują od dywagacji i wymyślania nowych scenariuszy. Edytowane 2 marca 2020 przez mario10 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 To, że telefony kosztują absurdalne pieniądze a mimo to są kupowane w ilościach równie mało logicznych nie uzasadnia tego samego postępowania w przypadku konsol. Konsolą w autobusie czy gdzieś tam indziej ciężko się niektórym pochwalić a i korzystać tak często nie da rady. Pewnie wybrałbym wersję PRO ale czy Sony umożliwi mi zakup w pierwszym rzucie? Dadzą w stosunku 1:10 i będzie jęk bo nie starczy dla wszystkich. Decyzja dziwna biorąc pod uwagę, ze jakiś Sonowski Japończyk mówił że PS4 Pro było badaniem rynku i nie zamierzają tego powtarzać. 1 Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) 16 minut temu, Szymek napisał: Ano taki ze 80 procent (patrze na swoich znajomych) graczy to sa casuale grajacy w Fife, Coda, Fortnite itp (odpowiednie zaznacz) i wola ta roznice przeznaczyc na dwie gierki. A wgl przeciez lepiej ze bedzie wybor niz mialoby go nie byc. taka różnica ma sens w przypadku różnicy w cenie powyżej 300 euro Edytowane 2 marca 2020 przez ścierpła mi noga Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 (edytowane) 6 minut temu, ścierpła mi noga napisał: taka różnica ma sens w przypadku różnicy w cenie powyżej 300 euro Nie wiem, nie znam inna szkole konczylem. Wgl bezsensu gadanie bo nawet nie wiemy nic o cenie, o tym ze beda dwie rozne wersje konsol a jak juz beda to czym sie roznia. Wieksozsc tematu to zwykle pyer.dololo xD Historia pokazala ze wiekszosc i tak kupi tansza wersje konsoli Edytowane 2 marca 2020 przez Szymek Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Taaa, cena nie ma znaczenia dla "zarabiających w $ czy Euro", a te ~38% to pewnie sami polacy i ukraińcy. 2 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Pomijając fakt, że osobiście nie podoba mi się taka dywersyfikacja już na starcie, to Sunny takim ruchem może zrobić kilka dobrych dla siebie myków. Większość ludzi ma w głowie zakodowaną psychologiczną graniczną cenę komsoli na poziomie 499$, więcej to drogo, nawet równe 500$ wygląda już niezbyt zachęcająco, Sunny wypuszczając jeden model musi dać jak największą moc, ale i starać się zmieścić we wspomnianej cenie, obcina sobie tym zyski. Ale wypuszczając dwa modele, jeden do 499$, może nawet 449$ i drugi o stówę czy dwie droższy może promować ten słabszy jako podstawowy, główny, a ten drugi jako premium. Sporo ludzi będzie brać podstawkę, sporo pójdzie w moc bez względu na cenę, ale i część będzie łatwiej wydać większą kasę za model premium bo ze względu na istnienie słabszej wersji czują, że jest premium. W opcji z jedną komsolą ceną i moc miałyby korzystniejszy dla konsumenta stosunek, a tak Sunny zwiększa sobie zyski na obu modelach, może się chwalić i niższą ceną i większą mocą (choć nie na raz). Potem można kombinować z podażą, niska wersji base, braki w sklepach, więc ludzie biorą premium nawet jeśli boli cena, no ale to premium, lepsze, może to nawet dobrze, że tych base'ów w sklepach nie ma, będzie zakup na przyszłość. To oczywiście w oderwaniu od tego co zrobi M$, idealne dla Sunny byłoby gdyby konkurencja miała jedną wersję, droższą niż PS5 base i słabszą niż PS5 premium, ale może się skończyć tak, że strategie obu firm w tej materii będą takie same i chodzi o to, żeby nie mieś tego nieszczęsnego średniaka otoczonego przez komsole konkurencji. Jakby co to proszę się ze mną nie kłócić, nie uważam żebym miał racje, tak sobie tylko dywaguję. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Jakoś dziwnie to brzmi i mało poważnie. Dwie wersje na start nowej generacji? To która konsola będzie to nową generacją a która pośrednią generacją? Lepiej jest wypuścić jedną wersję, odczekać dwa lata dopracować produkt, usunąć wady premierowej konsoli i wypuścić PRO. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Obie konsole będą nową generacją. Wystarczy że nie będą na zyebanym laptopowym Jaguarze Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 A choy tam, biere PRO na premierę czy jak to się będzie nazywać. Nawet jak ma kosztować 4ooo polskiego złota. Nie mogę się już doczekać nowej generacji. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 2 marca 2020 Opublikowano 2 marca 2020 Zależy w czym bedą różnice. Sytuacja adekwatna dobrynku telefonow, tylko tam kazdy model ma przynajmniej ten sam procek i gpu. Tutaj? Większy dysk, więcej ramu jakieś dodatki? Nie wyobrażam sobie kupic nowej konsoli, która ma słabsze bebechy już na starcie generacji:/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi