Gość Rozi Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 33 minuty temu, MaZZeo napisał: zabawne jest to negowanie rzeczywistości przez niektórych SSD juz sie stało legendarne jak Cell z PS3 Na szczęście Sony ma wiele legendarnych i pamiętanych przez graczy dobrych gier, to myślę wystarczy wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 335 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Ja mysle że Cerny to taki typ człowieka ktory jest w każdej większej korporacji, ktos o tak silnej pozycji że nikt mu nie wytknie blędu, chociaż każdy wie że to (pipi)nie. Jakoś nie wierzę że już przy pierwszej prezentacji PS4 nie było w Sony pracownika który by nie pomyślał "a może jednak to nie jest najlepszy pomysł żeby ludziom głodnym rewolucji graficznej jako pierwszą grę nowej generacji pokazać (pipi)a Knacka". Wtedy wizje marketingu by Cerny przykryła kompromitacja MS, ale teraz zapoznanie graczy z PS5 w takiej usypiającej formie rzuciło się sporym cieniem nad Sony i może to powinno w końcu dać komus do myślenia i wreszcie zamkną go w laboratorium gdzie jest jego naturalne środowisko, a prezentowaniem produktu światu zajmą się ludzie którzy mają pojęcie o oczekiwaniach rynku. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 W sumie dobrze zauważyłeś, przecież PS4 startowało z Knackiem, którego prezentacja była słabiutka, ale wszystko to przykryło jeszcze gorsze wejście MS z One i jedna reklama z wymianą gier między szefami Sony. O słabiutkim Shadow Fallu i Yetim jarającym się kałużą nie wspominam. Przecież pierwszy dobry ex na PS4 pojawił się dopiero w 2015 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 PS5 na bank się rozkręci, pytanie tylko po jakim czasie. To samo było z PS3 - początki to była droga przez mękę, a jak do równania dorzucimy multiplatformy to wręcz przez okrutną mękę (po godzinach spędzonych z pierwszym Skate X360 odpalenie tego tytułu na PS3 było... przykrym doświadczeniem), ale koniec końców Sony dorzuciło do biblioteki srogie pozycje. Ta konferencja nigdy nie powinna być promowana wśród graczy w żaden sposób, bo też i nie była do nich adresowana, ale wyszło jak wyszło i mamy flop (hehe, flop, hehe). Osobiście udaję, że wczoraj nie działo się nic i czekam nadal na prezentację oraz zapowiedź konsoli. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 (edytowane) pierwsze miesiące ps4 było przecież totalną klapą, dostępność, fatalne pady, przeciętne gry, problemy sprzętowe, obkrojone funkcje. Ale sony miało fuksa i wyczucie marketingowe. Tym razem się pomylili, bo MS zapamiętał swoje błędy z zapowiedzi poprzedniego X-sa i zrobił to tym razem porządnie. Konsole kupują gracze, nie developerzy i trzeba się z graczami jasno i prosto komunikować. Nie ułatwiają tego clickbajtowe portale typu PPE, ale i samo sony nakręca w swoich mediach społecznościowych graczy brakiem konkretów. Wystarczyło napisać, filmik ze specyfikacją techniczną ps5 i zastosowanymi rozwiązaniami dla developerów, jutro o 17. Prezentacja wyglądu pada, konsoli i gier wkrótce. Ja z chęcią kupię w pierwszej kolejności konsolę, która zaproponuje gry dla mnie, a ja oczekuję specyficznych gier: Microsoft Flight Simulator, to jest gra, która pierwszy raz zainteresowała mnie Xboxem. Jeśli na nowej konsoli MS ta gra będzie dostępna, to prawdopodobnie pierwszy raz kupię Xboxa, być może jak konsolę pierwszego wyboru, ale oczywiście ps5 również, gdyż zależy mi na kilku markach, których nie uświadczę u konkurencji. Do PC mam awersję, przez oprogramowanie do tworzenia muzyki, z którym jest tyle pierdzielenia się, żeby działało stabilnie, że masakra. Ja oczekuję info jak będą wyglądały gry ( póki co te kilka zapowiedzianych nie wygląda na next gen ani na ps5 ani na Xbox X ), czy mi się pad w rękach nie rozpadnie, czy będę musiał 2 lata czekać żeby mieć przydatne funkcje, czy za 2-3 lata nie jest przypadkiem przewidziana wersja pro. Też mnie wkurzyła ta prezentacja, bo przez PPE i sam profil playstation na fb przez moment uwierzyłem, że chociaż zobaczymy konsolę i jedną ekskluzywną grę. Ja się tam na cyferki szarpać nie zamierzam, mnie interesuję czy konsole będą w końcu w stanie zafundować rewolucyjny gameplay w grach typu FIFA, PES. Czy któraś konsola zdecyduje się na jakąś kontynuację EURO TRUCK SIMULATOR. Ja bym chciał gry w grafice next gen gier pokroju nuclear strike, syphon filter. Bo na obecną generację wszystkie hity zaczynają się klonować nawzajem i stawiać na bezsensowny online, który jest nie dla mnie. Edytowane 19 marca 2020 przez ścierpła mi noga Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Czekam na rozwój sytuacji. Nie pieklę się ani nie ziewam. Myślę jednak, że trzeba zacząć odkładać kasę na PS5 ale również na XSX i wrócić do być po obu frontach jak to miało miejsce w poprzedniej generacji. Co mnie jednak bardzo dziwi to ta dziwna pojemność SSD - 825 GB WTF? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 (edytowane) Pierwsze publiczne, oficjalne informacje, dla wielu klientów istotne, pierwsze publiczne przedstawienie konsoli i nieskierowane do graczy? Tak się nie da. Jakoś nie przemawia do mnie argument, że to zostało przygotowane wyłącznie dla developerów (kto to wymyślił?), bo dla nich prezentacja Cernego została podana zbyt prostym językiem, za bardzo to wszystko upraszczał, z kolei dla przeciętnego zainteresowanego konsolą, w żaden sposób nie było to atrakcyjne. No nie wiem, ja tutaj widzę wpis typu "macie, oglądajcie i jarajcie się wszyscy". Nie ma tutaj informacji, że to prezentacja dla developerów, tylko że tematem prezentacji jest to, jak developerom będzie się tworzyło na tej konsoli i że to dla każdego zainteresowanego, a to jest różnica. Edytowane 19 marca 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 No racja. Ten mityczny hajp graczy to chyba na ppe i fpe. Ale z drugiej strony devi juz pewnie dawno maja te specyfikacje, wiec w sumie teraz to nie wiem dla kogo to bylo. Pewnie "ej bo m$ rzucil cyferkami, mamy cos? Taa, damy tego powerpointa co rok temu wysylalismy razem z devkitami, it will be fine". Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Microsoft wyłożył wszystkie karty na stół praktycznie. I co do tego mitycznego hajpu graczy na ppe i fpe polecam sprawdzić co się działo na TT czy resetera. O redakcjach światowych czy polskich nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Redakcjach czego? Pism? No to juz PPE wymienilem. Na cda tez hajpowali? Co za redakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Sprawdź sobie newsy i komentarze pod nimi takich redakcji jak Eurogamer (polski jak i światowy), IGN (także polski i światowy) czy HDTVPolska. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Może niech Mejm spojrzy na to. Statystyki googla z ostatnich 7 dni dla frazy Playstation https://trends.google.pl/trends/explore?date=now 7-d&q=Playstation 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 (edytowane) Microsoft ładnie się wku na ten filmik z wymianą gier, że poprzysiągł sobie zemstę w następnej (tej) generacji. Edytowane 19 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Godzinę temu, Observer napisał: Ja mysle że Cerny to taki typ człowieka ktory jest w każdej większej korporacji, ktos o tak silnej pozycji że nikt mu nie wytknie blędu, chociaż każdy wie że to (pipi)nie. Jakoś nie wierzę że już przy pierwszej prezentacji PS4 nie było w Sony pracownika który by nie pomyślał "a może jednak to nie jest najlepszy pomysł żeby ludziom głodnym rewolucji graficznej jako pierwszą grę nowej generacji pokazać (pipi)a Knacka". Wtedy wizje marketingu by Cerny przykryła kompromitacja MS, ale teraz zapoznanie graczy z PS5 w takiej usypiającej formie rzuciło się sporym cieniem nad Sony i może to powinno w końcu dać komus do myślenia i wreszcie zamkną go w laboratorium gdzie jest jego naturalne środowisko, a prezentowaniem produktu światu zajmą się ludzie którzy mają pojęcie o oczekiwaniach rynku. Po pierwsze - Cerny nie jest pracownikiem Sony (a tym bardziej nie jest w pionie decyzyjnym związanym z polityką firmy), po drugie - Sony do marketingu zatrudnia zew. firmy, a koordynowany jest przez osoby ze szczebla zarządu SIE. Wczorajsze nagranie było przygotowane na GDC (o czym informowało chociażby Sony Japan), nie mogło zostać wyemitowane tam, ponieważ GDC zostało odwołane. Swoją drogą dosłownie takie samo wystąpienie odbyło się na GDC w 2013 (tylko nie oglądało go stado fanów, wygłodniałych informacji, materiały z GDC z reguły mają małe zasięgi). Czy to duży błąd marketingowy? Tak, w sensie, że to pierwsza większa informacja o konsoli od czasu ostatniego artykułu w Wired, więc stricte techniczne wystąpienie to najgorszy możliwy wybór. Z drugiej strony nie ma warunków na nic innego na razie, niestety. Czy wstępna reakcja odbije się w jakikolwiek sposób w przyszłości? Śmiem wątpić, chyba, że faktyczna prezentacja konsoli, polityki na przyszłą generację i gier, będzie absolutnie zwalona, bo to w ostatecznym rozrachunku będzie się najbardziej liczyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 A wystarczyło jakąś małą zajawkę pada pokazać i już by się naprawili, a tak to se piwo nawarzyli tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 No ale w sumie nie liczy się jak zaczynasz, tylko jak kończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 335 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 2 godziny temu, Hendrix napisał: Po pierwsze - Cerny nie jest pracownikiem Sony (a tym bardziej nie jest w pionie decyzyjnym związanym z polityką firmy), po drugie - Sony do marketingu zatrudnia zew. firmy, a koordynowany jest przez osoby ze szczebla zarządu SIE. Wczorajsze nagranie było przygotowane na GDC (o czym informowało chociażby Sony Japan), nie mogło zostać wyemitowane tam, ponieważ GDC zostało odwołane. Trzy punkty ale żaden się nie odnosi do tego co napisałem - ale nie poruszałem kwestii jaką umowę ma Cerny z Sony, ani o zewnętrznych firmach od marketingu, ani na co było to nagranie przygotowywane. Ale z drugim akapitem się zgadzam więc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 dziękujemy za obiektywną wypowiedź szefa studia, które wybiło się dzięki Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Na dobranoc masz jeszcze pana Hendrixa. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 sorry, ja od wczoraj team @jar3czek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 To może to, były programista Crytek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Mówię Wam, Sony przygotowuje dwie konsole na premierę, tak jak ponoć Microsoft, i najpierw pokazali wersję basic. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 19 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 1 minutę temu, zdrowywariat napisał: Mówię Wam, Sony przygotowuje dwie konsole na premierę, tak jak ponoć Microsoft, i najpierw pokazali wersję basic. Miałeś nie pisać na forum jak jesteś ujarany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2020 Żartuję sobie teraz, ale złożę się, że psychofani mają jeszcze nadzieję xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi