chrno-x 901 Opublikowano 22 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2020 (edytowane) @aph jak już czytasz takie bullshity to poczytaj dokładniej. Control w żadnym wypadku nie był klapą finansową. Mieli wpadkę przez 505, które podało błędne dane o sprzedaży i od tego się zaczęło (samo Remedy się nawet wypowiedziało na ten temat). Ploty o przejęciu studia przez Sony to istnieją od wielu lat, tuż po tym jak wydano Alan Wake'a na X360. Zresztą obsuwa gry wynikała z tego, że najpierw tytuł miał być sandboxem a dopiero po 2/3 latach zaczęto od nowa z bardziej liniową historią z gatunku action/adventure (mowa o AW). Wątpię aby Sony kupiło Remedy. Insomniac tyle lat tworzył exy dla Sony choć nie był studiem first czy second party i po ponad 20 latach firma zdecydowała się na wykupienie studia i to dopiero po kasowym hicie jakim był Pajączek. Edytowane 22 marca 2020 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 22 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2020 12 minut temu, chrno-x napisał: @aph jak już czytasz takie bullshity to poczytaj dokładniej. Control w żadnym wypadku nie był klapą finansową. Akurat finanse w przypadku tej gry są klarowne. Budżet- 33m. Zysk remedy(45% od każdej kopii)- 17m. Wyszli na zero w najlepszym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 22 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2020 Control jest dobrą grą więc szkoda ,że nie odniosła komercyjnego sukcesu ale jak wyjdzie na steam to pewnie zejdzie tego trochę. Sam czekam na premierę na steam. Później pewnie wyląduje w game passie, Humble Choice i na końcu w abonamencie Sony. Sama umowa z Epic na czasowego eksa to było 10 milionów euro. Co do parametrów nowych konsol najbardziej cieszy mnie w miarę normalny procek i szybkie SSD. Szczególnie to ostatnie zwiększy sens ich istnienia na PC bo tam oprócz szybkiego wczytywania gier nie było wykorzystywane do niczego więcej. Teraz faktycznie nie będzie równania gier do HDD tylko zmieni się sposób jak będą wczytywane dane. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 22 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2020 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Sama umowa z Epic na czasowego eksa to było 10 milionów euro. Te pieniążki dla 505 akurat. Natomiast co do CPU/SSD, to pełna zgoda, największy boost wobec current genów, zresztą jest grubo, bo i rdna 2 udało się wcisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 967 Opublikowano 25 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 I have heard some fascinating things about the PS5’s operating system like this - one of the pitches they’ve been making to developers is “playing a PS5 game should be as easy as Netflix.” They want to make players feel like they can load up the game immediately and know exactly how much time a given activity is going to take them. They want people to feel more inclined to play in short bursts rather than only wanting to turn on the console when they have a few hours to spare. https://www.resetera.com/threads/sony-patents-direct-gameplay-game-activity-progress-tiles-presented-in-ps5-os.177106/post-30207023 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 25 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 Brzmi bardzo spoko Jezeli rzeczywiscie bedzie dzialac tak blyskawicznie jak opisują to będzie to prawdziwa nowa generacja Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 25 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 Za naciśnięciem pada niczym Netflix czy YouTube na telewizorze? My body is ready Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 25 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 Cytat Venom and Carnage as villains https://www.gamesradar.com/spider-man-2-rumors/?fbclid=IwAR3o81KO5bMF7ie7u0N9Pc3cGMdGVu2toAvE8haQN7QoUPJaYlLZmyrlYWI Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 Kurna poproszę nowego spidera w kozak oprawie i dużą mapką. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 16 godzin temu, YETI napisał: I have heard some fascinating things about the PS5’s operating system like this - one of the pitches they’ve been making to developers is “playing a PS5 game should be as easy as Netflix.” They want to make players feel like they can load up the game immediately and know exactly how much time a given activity is going to take them. They want people to feel more inclined to play in short bursts rather than only wanting to turn on the console when they have a few hours to spare. https://www.resetera.com/threads/sony-patents-direct-gameplay-game-activity-progress-tiles-presented-in-ps5-os.177106/post-30207023 Mam wrażenie, że ten ewentualny ficzer osłabi jeszcze bardziej sklepy fizyczne i wersje pudełkowe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 (edytowane) xd przecież nie zabronią ci zmiany płytek, nadal będziesz mógł kupować pudełka jeżeli jesteś do nich przywiązany Edytowane 26 marca 2020 przez ASX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 (edytowane) 15 minut temu, ASX napisał: xd przecież nie zabronią ci zmiany płytek, nadal będziesz mógł kupować pudełka jeżeli jesteś do nich przywiązany O h uj nie o to chodziło. Chyba nie zakumałeś co ten ficzer ma dać. Przeczytaj raz jeszcze tego newsa. Potem odpal netflixa na swoim smart TV, kliknij na którąś z kafelek szybkiego podglądu (ostatnio oglądane) i i idź poszukać na regał płyty z tym filmem/ serialem. Pan usługa czujny jak zawsze! Edytowane 26 marca 2020 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 (edytowane) No i ten, tego, to tyczy się też gier pudełkowych, to po prostu funkcje, które są już (i będą dalej) integrowane w OS nowej konsoli - na serio, ciągle mam wrażenie, że ludzie absolutnie nie spodziewają się jak gigantycznych zmian doświadczymy w QoL, na obydwu konsolach naturalnie. Na marketing takich rzeczy pewnie jeszcze jest trochę za wcześnie, ale damn - obecne czasy będą wydawać się średniowieczem. Edytowane 26 marca 2020 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 @balon skoro nie zakumałem, no to wytłumacz mi jak ten ficzer osłabi sklepy fizyczne i wersje pudełkowe? :) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 (edytowane) 6 minut temu, Hendrix napisał: No i ten, tego, to tyczy się też gier pudełkowych, No ale co zmieniarka będzie na płyty? Przecież ten ficzer ma polegać na tym aby błyskawiczne przenieść się do danej gry. Więc co to da jak będę musiał iść do regału, wyszukać pudełko, wyciągnąć płytę z tym co jest w środku, schować ją do pudełka i wsadzić właściwy tytuł z interesującego mnie „kafelka”? Nie wiem, może czegoś nie zrozumiałem. 4 minuty temu, ASX napisał: balon skoro nie zakumałem, no to wytłumacz mi jak ten ficzer osłabi sklepy fizyczne i wersje pudełkowe? No tak że jak będziesz chciał z niego korzystać (błyskawiczne włączenie się do grania), trzeba będzie mieć grę na dysku. Edytowane 26 marca 2020 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Może raz na 24h trzeba będzie taką płytkę włożyć do czytnika Ale niektórzy by rage dostali Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Profilaktycznie raz na 24h wkładasz wszystkie swoje gierki na płytach. Polecam codziennie z rana do kawki zagospodarować sobie 10 min, aby potem nie było zdziwienia, że nie działa ta usługa! Dobra dawać mi jakieś nowe, dobre gry, a nie jakieś czary mary. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 No nie mówicie że nowe konsolę będą jeszcze obsługiwać te płyty z średniowiecza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 7 minut temu, balon napisał: No ale co zmieniarka będzie na płyty? Przecież ten ficzer ma polegać na tym aby błyskawiczne przenieść się do danej gry. Więc co to da jak będę musiał iść do regału, wyszukać pudełko, wyciągnąć płytę z tym co jest w środku, schować ją do pudełka i wsadzić właściwy tytuł z interesującego mnie „kafelka”? Nie wiem, może czegoś nie zrozumiałem. No tak że jak będziesz chciał z niego korzystać (błyskawiczne włączenie się do grania), trzeba będzie mieć grę na dysku. To ty jesteś wąskim gardłem systemu, po prostu musisz wypracować sobie sposób działania w którym zmieniasz płytkę w 3 sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 8 minut temu, Kyo napisał: Może raz na 24h trzeba będzie taką płytkę włożyć do czytnika Ale niektórzy by rage dostali Zakup gry w piątek i od razu wysyłka, a przejście kończymy w sobotę? Jeszcze jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Małolat jak źle życzy niektórym kolegom z forum! Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 10 minut temu, balon napisał: No tak że jak będziesz chciał z niego korzystać (błyskawiczne włączenie się do grania), trzeba będzie mieć grę na dysku. Gorwa, PS5, loty w kosmos, SSD szybsze niż światło, a (pipi)ane Sony nie ogarneło jeszcze wolnego wczytywania gier z płyty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 1 minutę temu, mugen napisał: To ty jesteś wąskim gardłem systemu, po prostu musisz wypracować sobie sposób działania w którym zmieniasz płytkę w 3 sekundy. Ten dysk będzie tak szybki, że nie mam szans. Dobra to zamontuje sobie zmieniarkę na płyty Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 1 minutę temu, balon napisał: No tak że jak będziesz chciał z niego korzystać (błyskawiczne włączenie się do grania), trzeba będzie mieć grę na dysku No i taka błyskawiczność w odpalaniu wielu gier będzie bardzo komfortowym usprawnieniem. Wielu graczt bardzo się ucieszy, błyskawiczność jak za czasów starych konsol kiedy wkładałeś cartridge i od razu mogłeś grać, z tym że teraz będzie jeszcze szybciej bo wystarczy nacisnąć przycisk. A jeżeli chcesz się dalej bawić w zmienianie płytek i kupowanie pudełek to proszę bardzo. Sony przecież ci tego nie zabroni i nie musisz korzystać z możliwości nowej konsoli. Serio niektórzy to mają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Teraz, ASX napisał: A jeżeli chcesz się dalej bawić w zmienianie płytek i kupowanie pudełek to proszę bardzo. Sony przecież ci tego nie zabroni i nie musisz korzystać z możliwości nowej konsoli. Serio niektórzy to mają problemy. Panie usługo, ale zauważ, że ja nigdzie w pierwszym swoim poście nie napisałem co będę robił, a jedynie że to znowu umniekszy to wersje fizyczne. Najpierw nie kumałeś skąd taka teza. Myślę, że to dość dobrze ci wyjaśniłem, więc teraz piszesz co ja będę mógł robić. Dziękuje ci zbawco za przyzwolenie kupowania fizyków. I uwaga, tak uważam to za fajny patent. Uaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi