Hendrix 2 731 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 Nie ma w tym urywku nic, czego nie zobaczymy w dużo lepszej jakości na PS5/XSX (mówiąc o technikaliach). 2 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 (edytowane) Przecież to nie wygląda jakoś lepiej niż taki kilkuletni już Alien Isolation (oczywiście mówię o wersji na aktualną generację). Od next-genów oczekuje jednak trochę więcej. Edytowane 28 marca 2020 przez MBeniek 3 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 Ale skoro gra wychodzi na PS4 i PS5 to chyba nie wykorzystają potencjału osławionego SSD. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 To PS5 tylko po to, żeby kliki nabijać. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 Najbardziej zjawiskowo wygląda zamek i te high endowe płomienie. Jakieś nieznane studio chce koniecznie zwrócić na siebie uwagę. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 (edytowane) I chwalą się niesamowitym ficzerem jakim jest przewracająca się beczka: https://twitter.com/quantum_error/status/1243937430136291329?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1243937430136291329&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ppe.pl%2Fnews%2F144177%2Fquantum-error-horror-na-ps5-bedzie-symulowal-ruch-999-obiektow-tworcy-udostepniaja-dwa-techniczne-filmiki.html Edytowane 28 marca 2020 przez SlimShady Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 28 marca 2020 Opublikowano 28 marca 2020 5 godzin temu, YETI napisał: Gierka obecnie zapowiedziana na PS4 i PS5, fajnie jakby wyszlo to pod VR. Wszystko w ciemności ukryte, graficznego szału nie ma. Gra prezentuje się ciekawie, następca Alien Izolacja, zakładaj temat mamy to w dziale PS5! Póki nie trafi do multiplatform Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 11 godzin temu, SlimShady napisał: I chwalą się niesamowitym ficzerem jakim jest przewracająca się beczka: https://twitter.com/quantum_error/status/1243937430136291329?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1243937430136291329&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ppe.pl%2Fnews%2F144177%2Fquantum-error-horror-na-ps5-bedzie-symulowal-ruch-999-obiektow-tworcy-udostepniaja-dwa-techniczne-filmiki.html Fajnie, pewnie nie grali w half life 2 60 lat temu ze tacy uradowani 22 godziny temu, Bzduras napisał: Berion jest nawet znośny gdy nie roztacza wokół siebie aury wyższości i pogardy dla innych za niewiedzę w specjalistycznych dziedzinach. Berion to przydatny gosciu dopoki nie wychodzi jakis remake gry z psx Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 (edytowane) Akurat to, że przywiązują uwagę do fizyki, a nie tylko ładnej graficzki, to duży plus. I to jeszcze biorąc pod uwagę, że to jakieś małe (niezależne?) studio, co pozwala mieć nadzieję, że pod tym względem będzie lepiej na next-genach. Bo na aktualnej generacji to "fizyka" praktycznie nie istnieje, może poza nielicznymi wyjątkami (BotW czy Alyx). Edytowane 29 marca 2020 przez MBeniek 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 Nie siedzę w temacie next genów może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi z tym zachwalaniem i spustami nad SSD? Ja mam SSD w PS3 i PS4. Np dużo szybciej wczytuje się Gran Turismo 5,6 w które jeszcze pykam na kierownicy czy Monster Hunter World. To niby ma być nowość i rewolucja tak bo dadzą taki dysk od razu? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 4 minuty temu, devilbot napisał: Nie siedzę w temacie next genów może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi z tym zachwalaniem i spustami nad SSD? Ja mam SSD w PS3 i PS4. Np dużo szybciej wczytuje się Gran Turismo 5,6 w które jeszcze pykam na kierownicy czy Monster Hunter World. To niby ma być nowość i rewolucja tak bo dadzą taki dysk od razu? Dla osób zamierzających kupić jedną konsolę jest to nowość i element, który tworzy przewagę jednego sprzętu nad drugim. Za jakiś czas wibracje na triggerach, będą rewolucją dla niektórych. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 9 minut temu, Jakim napisał: Ta gra wychodzi tez na ps4. Przypominam, że Zelda BotW wyszła też na WiiU Więc tak na prawdę moc konsol nigdy nie była tu problem. Tylko może teraz twórcom głupio będzie to podawać jako argument czemu tej fizyki nie ma, przy takiej mocy nextgenów. 3 minuty temu, MYSZa7 napisał: Dla osób zamierzających kupić jedną konsolę jest to nowość i element, który tworzy przewagę jednego sprzętu nad drugim. Za jakiś czas wibracje na triggerach, będą rewolucją dla niektórych. Sorry, ale ostatnio nie da się ciebie czytać. Szczególnie w tym temacie. Devilbot po prostu pyta o co konkretnie chodzi z tym ssd (i to chyba nawet nie w kontekście samego ps5, tylko ogólnie next-genów), a ty już idziesz ostro w CW. Ok, rozumiemy, nie lubisz już playstation, ale nie musisz się z tym obnosić w każdym poście. 1 1 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 (edytowane) Jakie CW. Jeśli chcesz mu odpowiedzieć o co chodzi z tym SSD to odpowiedz, ja też jak @devilbot nie kumam tego podniecania się dyskiem SSD w przeciwieństwie do wielu użytkowników Playstation na tym forum. Jeszcze to, że nie lubię Playstation. Popatrz na moją sygnaturę poniżej i się zastanów czy nie lubię Playstation. Robię sobie często jaja z ulubionej konsoli tego forum, a ludzie tutaj wydają się, że mogliby zginąć za kawałek plastiku. Edytowane 29 marca 2020 przez MYSZa7 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 29 minut temu, devilbot napisał: Nie siedzę w temacie next genów może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi z tym zachwalaniem i spustami nad SSD? Ja mam SSD w PS3 i PS4. Np dużo szybciej wczytuje się Gran Turismo 5,6 w które jeszcze pykam na kierownicy czy Monster Hunter World. To niby ma być nowość i rewolucja tak bo dadzą taki dysk od razu? Teraz gry będą inaczej projektowane bo konsole będą mieć dyski SSD. To ma pomóc w szybszym transporcie danych i patche mają już nie ważyć tyle co gra tylko będą zawierać jedynie wymagane pliki. W co oczywiście nie wierzę, ale marzyć można. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 (edytowane) O co chodzi z tym całym SSD? Zacznę od tego, że gdy pojawiło się PS3 można było grać z większej odległości od TV jak 1.5m, dzięki temu, że pad stał się bezprzewodowy. A teraz po prostu nie zdążysz wyjść się odlać w trakcie wgrywania. Mam nadzieję, że pomogłem. Edytowane 29 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 marca 2020 Opublikowano 29 marca 2020 @MYSZa7 To jak nie wiesz to może po prostu mu nie odpowiadaj, bo post w stylu "trzeba być jednoplatformowcem i wtedy widzi się przewagę jednej konsoli (ps5) nad drugą (xsx)" prowadzi tylko do cw, a nie do jakiejkolwiek normalnej dyskusji. I jasne, też lubię takie żarty, ale do tego są odpowiednie tematy ("na wesoło", cw) albo nawet statusy, ale za każdym razem w tym temacie to już się robi nudne. 2 1 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 29 marca 2020 Autor Opublikowano 29 marca 2020 4 godziny temu, devilbot napisał: Nie siedzę w temacie next genów może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi z tym zachwalaniem i spustami nad SSD? Ja mam SSD w PS3 i PS4. Np dużo szybciej wczytuje się Gran Turismo 5,6 w które jeszcze pykam na kierownicy czy Monster Hunter World. To niby ma być nowość i rewolucja tak bo dadzą taki dysk od razu? Hendrix wyjaśniał niejednokrotnie. Cytat Skoro już przeglądam CW, to odpowiem: będzie miało kolosalne znaczenie. Dzisiaj, obecne gry, pisane i projektowane są z myślą o streamingu danych z HDD w okolicach 20-40 MB/s, to za sobą ciągnie multum decyzji związanych z game designem (ilość unikalnych assetów na każdą klatkę, agresywność cullingu, budowa świata, budowa poziomów, prędkość poruszania się po nim, pop-up assetów, przejścia między LoD, geometria związana z fizyką etc.) nie tylko z prędkością odczytu.Swoją drogą różnica między 40 MB/s a 2 GB/s jest ponad 40-krotnie większa, nie dwa razy.P.SŻadna istniejąca gra z wyjątkiem niewydanego Star Citizen, nie była do tej pory pisana z myślą o SSD.hint: Star Citizen bez SSD jest niegrywalny. 3 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 30 marca 2020 Autor Opublikowano 30 marca 2020 W dniu 28.03.2020 o 17:31, YETI napisał: Gierka obecnie zapowiedziana na PS4 i PS5, fajnie jakby wyszlo to pod VR. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 30 marca 2020 Opublikowano 30 marca 2020 Nu kurde gra wychodzi też na PS4 więc chyba każdy tego oczekiwał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi