XM. 10 820 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 No Sony Japan Studio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Godzinę temu, czarek250885 napisał: Nie każda rodzina żyje tak by ledwo zamknąć miesiąc. Ja sam mam dwójkę dzieci i mogę sobie pozwolić na kupno sprzętu na premierę. W zależności od poziomu życia każda grupa, która będzie chciała zakupić nową konsolę dobierze to sobie względem poziomu swoich zarobków. I zgadzam się, że Ci z mniejszym budżetem mogą wybrać ten słabszy model xboxa z gamepass-em. Reszta raczej kupi to co bliżej jego sercu, pod kątem gier, usług, lub przyzwyczajeń. Przeceniasz liczbę tych świadomych klientów. To, że osoby z forum takie są to nie znaczy, że jest to większość. Raczej zdecydowana mniejszość. A nawet wielu z tego forum nie kupi day one bo np. backlog, bo drogo i czekają na promo, bo żona w(pipi)iona itd. No chyba, że rzucą 100 konsol na pl to wtedy będzie mortal kombat w tych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 21 minut temu, lpcl napisał: Przeceniasz liczbę tych świadomych klientów. To, że osoby z forum takie są to nie znaczy, że jest to większość. Raczej zdecydowana mniejszość. A nawet wielu z tego forum nie kupi day one bo np. backlog, bo drogo i czekają na promo, bo żona w(pipi)iona itd. No chyba, że rzucą 100 konsol na pl to wtedy będzie mortal kombat w tych sklepach. Wiesz ja też tak myślałem, aż zrozumiałem, że przy każdej premierze jak nie zrobisz preordera to w sklepie zobaczysz puste regały. Tak jest co premierę i raczej to się nie zmieni. Pamiętam jak było przy ps4 pojechałem o 13 do MM z myślą, że sobie kupię w sklepie, a tu zonk ludzie tam czekali na otwarcie i jak tylko otworzyli wykupili to co było na sklepie z resztą jak w innych sieciowkach. W tej grupie są oczywiście osoby, które kupią sprzęt by od razu wystawić to drożej i zarobić. Myślę że przy premierze PS5 będzie tak samo. Niby nasz taki biedny kraj, a sprzęt znika pierwszego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Ale PS4 było bardzo tanią konsolą, gdzie wszystko wskazuje na to, że piątka będzie sporo droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Kwestia tego ile w ogóle wyprodukują, ale rzucą na nasz rynek. O ile rzucą, bo jak okaże się, że za mało im wyszło, to będą woleli może ściąć u Nas, a nie na zachodzie, bo tam więcej gierek opchną itp. Jeszcze Sony jak Sony, ale MS - tu może być różnie. I pewnie pewnie patrząc po polityce Sony - elektromarkety pewnie głównie dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) No i ciśnienie było spore wtedy. A teraz są wersję pro tych konsol, a po grach jak ac vallhalla już widać, że na premierę dupy to nie urwie na next genach. I to też może ostudzić zapał do szybkiego wydania gotówki. Np. ja kupię ps5 dopiero za jakiś rok. Edytowane 7 Lipca 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Ja tam chce nową generację chociażby dla samego ssd. Krew mnie zalewa jak mam odpaloną grę i chce coś innego jeszcze zrobić, bądź zmienić grę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, XM. napisał: No Sony Japan Studio. Jeśli tytuł przygotowałoby Sony, byłoby to coś wspaniałego. Z drugiej strony widząc dorobek Sony Japan Studio obawiam się o dostarczenie gry na czas - patrz The Last Guardian. Edytowane 7 Lipca 2020 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 28 minut temu, Czoperrr napisał: Jeśli tytuł przygotowałoby Sony, byłoby to coś wspaniałego. Z drugiej strony widząc dorobek Sony Japan Studio obawiam się o dostarczenie gry na czas - patrz The Last Guardian. Nie wiem ile osób pracuję w Japan Studio, ale z tego co pamiętam przygotowują na premierę Astro Bota, więc jak mają jeszcze robić SH to w późniejszym czasie, lub są podzieleni na dwa zespoły? Godzinę temu, creatinfreak napisał: Ja tam chce nową generację chociażby dla samego ssd. Krew mnie zalewa jak mam odpaloną grę i chce coś innego jeszcze zrobić, bądź zmienić grę. Z tym się zgadzam, patrzenie się w kręcące kółeczko zjada nam sporo czasu w ciągu roku, lepiej ten czas spędzić na dobrej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) 33 minuty temu, czarek250885 napisał: Z tym się zgadzam, patrzenie się w kręcące kółeczko zjada nam sporo czasu w ciągu roku, lepiej ten czas spędzić na dobrej grze. W trakcie loadingów w wiedźminie 3 mógłbym z połowę jak nie całą Sage Sapkowskiego przeczytać :p Edytowane 7 Lipca 2020 przez creatinfreak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 4 godziny temu, Czoperrr napisał: Jeśli tytuł przygotowałoby Sony, byłoby to coś wspaniałego. Z drugiej strony widząc dorobek Sony Japan Studio obawiam się o dostarczenie gry na czas - patrz The Last Guardian. W projekt zaangażowania się ludzie odpowiedzialny min. za SH2. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) 12 minut temu, YETI napisał: W projekt zaangażowania się ludzie odpowiedzialny min. za SH2. Jeśli to prawda to nie martwię się o jakość wykonania, dwójka była genialna. Jednakże nie wiem czemu to trójkę przeszedłem 4 razy, no i ten ziolony miecz świetlny robił robotę jeśli wiecie o czym piszę. Edytowane 7 Lipca 2020 przez czarek250885 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 013 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Jeśli to prawda to hype tylko rośnie. Jestem maniakiem Silentów i rok w rok kończę 0-4. W tym została mi już tylko czwórka do ogrania Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 3 godziny temu, ASX napisał: Szkoda ze fejk Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Fejk, nie fejk ale tak to będzie raczej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Jakby co to rozmiar nie ma juz znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 51 minut temu, areka napisał: No jak nie ma? No ma. Im większa tym lepsze chłodzenie!!111 Oby bo plejka pod tym względem ssie Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Jakiś czas temu wyczytałem że cena gier na PS5 i Xboxa SX ma wzrosnąć do 70/75$ co w przeliczeniu daje 275 / 295pln. Jeśli tak będzie to nie będę jedynym, który zrezygnuje z zakupów premierowych w przypadku gier AAA. Na konsolkę sypnę szczodrze groszem ale potem cebulka mode ON Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Rynek wtórny tylko na tym zyska, bo jeśli ludzie będą kupować mniej na premierę to i używki trzymać będą cenę. Więc jak ktoś ogrywa -> sprzedaje -> kupuje nowe to jest w całkiem dobrej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 7 minut temu, u55r napisał: Jakiś czas temu wyczytałem że cena gier na PS5 i Xboxa SX ma wzrosnąć do 70/75$ co w przeliczeniu daje 275 / 295pln. Jeśli tak będzie to nie będę jedynym, który zrezygnuje z zakupów premierowych w przypadku gier AAA. Na konsolkę sypnę szczodrze groszem ale potem cebulka mode ON Gościu, ale 70 baksow to będzie u nas 70 ojro, więc ponad 3 banie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) Imo standardzik w PL będzie 289/299, po prostu psychologicznie polski gracz musi wciąż widzieć dwójkę z przodu. Edytowane 9 Lipca 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Teraz gry third party można kupić za 220/230zł więc jak będzie podwyżka to pewnie do 259/269zł. Exy Sony za to spokojnie mogą kosztować 299/309zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 No płytki będą po 299 teraz, cyfra pewnie po 329 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) 8 minut temu, XM. napisał: Gościu, ale 70 baksow to będzie u nas 70 ojro, więc ponad 3 banie. 70 euro już jest, będzie 75 euro. Edit: Mowa oczywiście o sugerowanej cenie detalicznej w krajach z walutą Euro - co jest też punktem wyjściowym dla reszty krajów UE. Edytowane 9 Lipca 2020 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi