Figuś 21 174 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Szybkie loadingi mieliśmy już w Tlou II, oprócz pierwszego po włączeniu gry, Najbardziej liczę na SSD w grach multiplayer gdzie często szło usnąć podczas wczytywania kolejnych map. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 1 sierpnia 2020 Szybkie loadingi, to są dopiero w GoT, nie wiem jak oni tego dokonali. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Nie wiem zagram dopiero na PS5. Już TloU zrobiło to na mnie wrażenie na zwykłym HDD Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 6 minut temu, YETI napisał: Szybkie loadingi, to są dopiero w GoT, nie wiem jak oni tego dokonali. Z tego co mówili w wywiadzie z Kotaku, nie ma za tym żadnych czarów. Po prostu mocno skompresowali dane a wszystko ląduje w pamięci konsoli, pod którą gra była przygotowywana przez ponad 6 lat. Pomaga też trochę fakt, że Tsushima poza paroma większymi misjami ma raczej spokojne otoczenie, zresztą przy tych większych misjach i tak ukryli loadingi w cutscenkach. https://kotaku.com/ghost-of-tsushima-devs-slowed-down-load-times-so-you-co-1844409624 2 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Figuś napisał: Szybkie loadingi mieliśmy już w Tlou II, oprócz pierwszego po włączeniu gry, Najbardziej liczę na SSD w grach multiplayer gdzie często szło usnąć podczas wczytywania kolejnych map. W TLOU II loadingi są zamaskowane w przerywnikach filmowych. Kiedy nagle zacząłem je skipować na NG+ jak robiłem platynę to loadingi były co chwilę. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 (edytowane) 31 minut temu, suteq napisał: W TLOU II loadingi są zamaskowane w przerywnikach filmowych. Kiedy nagle zacząłem je skipować na NG+ jak robiłem platynę to loadingi były co chwilę. To wiem, bardziej chodziło mi o te po zgonie Edytowane 1 sierpnia 2020 przez Figuś Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Mówiło może coś Sony o kwestii wstecznej kompatybilności padów? Kurde po tym jak w trzecim DS4 pod rzad znowu pojawił mi się drifting analogów to mam już tego serdecznie dość tych yebanych tandetnych padów od Sony. Chce kupić sobie pro pada (Nacona Unlimited) tylko pytanie czy bedzie kompatybilny z PS5 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Pewnie bedzie...z grami na ps4 Cytuj
aph 155 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 15 godzin temu, Bielik napisał: No właśnie ciekawe jak to wyjdzie z tą rewolucja ssd, przecież na PC są teraz też szybkie dyski M2, a mimo to nie ma praktycznie w loadingach różnicy między nimi a dyskami na SATA3 Na PC pisze się gry pod HDD. Cerny mówił że to często uniemożliwia podstawową optymalizację. No właśnie, w przypadku PS5, wiele rzeczy będzie zmienione, audio i dekompresja bez udziału CPU, dlss robiący rozdziałkę, więc niejako dojdzie do zmiany paradygmatu. Może będziemy wreszcie grać w 60 FPS. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 8 minut temu, aph napisał: Na PC pisze się gry pod HDD. Bo obecne konsole mają super wolny dysk HDD. Wejdzie nowa generacja to i gry będą pisane pod SSD bo HDD to obecnie jest przeżytek i nie wiem kto tego używa na PC poza jakimiś dzieciakami w komputerze z komunii. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Teraz, suteq napisał: HDD to obecnie jest przeżytek i nie wiem kto tego używa na PC poza jakimiś dzieciakami w komputerze z komunii. Spadaj, w moim zderzaczu hadronów z i5 3300 i HD7870 HDD wystarcza do partyjki w Twierdzę Krzyżowiec czy Heroes 3 PS. Spoiler 3 Cytuj
aph 155 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, suteq napisał: bo HDD to obecnie jest przeżytek i nie wiem kto tego używa na PC poza jakimiś dzieciakami w komputerze z komunii. Tak, masz rację zgadzam się. Edytowane 1 sierpnia 2020 przez aph Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 (edytowane) Super tylko te wykresiki nie mają żadnego przełożenia na to ile takich dysków jest używanych jako podstawowych w gamingowych PC bo to, że HDD dalej są używane jako magazyny danych to nic nowego. Tak że próbuj dalej. Edytowane 1 sierpnia 2020 przez suteq Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Czy State of Play 6 sierpnia było już oficjalnie zapowiadane? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Nie był to wszystko plotki od insajderów, ale jeśli to prawda to lada chwila muszą zapowiedzieć oficjalnie. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 https://www.ppe.pl/news/148345/silent-hill-z-nowym-oficjalnym-kontem-na-twitterze-fani-maja-nadzieje-na-nowy-projekt.html To, że coś ma Official w nazwie nie znaczy, że faktycznie jest kontem oficjalnym - szczególnie na Twitterze. PPE znów dostarcza, a ludzie w to wierzą. Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 23 minuty temu, Czoperrr napisał: https://www.ppe.pl/news/148345/silent-hill-z-nowym-oficjalnym-kontem-na-twitterze-fani-maja-nadzieje-na-nowy-projekt.html To, że coś ma Official w nazwie nie znaczy, że faktycznie jest kontem oficjalnym - szczególnie na Twitterze. PPE znów dostarcza, a ludzie w to wierzą. Jedyne co było oficjalne tego dnia, to że Konami wrzuciło dźwięk syren z Silent Hilla i z tego wyszło zamieszanie bo wszyscy myśleli, że to taki przedsmak przed ogłoszeniem nowej części. A co się później okazało wszyscy wiedzą. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Chodzi o to, że oficjalny kanał Konami dał odnośnik do tego oficjalnego kanału SH. Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 6 minut temu, Figaro napisał: Chodzi o to, że oficjalny kanał Konami dał odnośnik do tego oficjalnego kanału SH. A tego nie zauważyłem. Musiało mi umknąć. Widziałem, a raczej słyszałem ten dźwięk syreny i tyle. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Ten oficjalny kanał wciąż mi śmierdzi z daleka. Obawiam się, że czeka wszystkich ogromne rozczarowanie. Cytuj
czarek250885 322 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Rzuciło mi się jeszcze w oczy wypowiedź jakiegoś gościa z Konami, że ta syrena miała promować dodatek a jak chcemy coś usłyszeć o nowej grze to nie u nich tylko trzeba czekać na jakieś wydarzenie/pokaz. To już bardziej mnie zaciekawiło. To tylko sugeruje, że gra powstaje, ale kto ją tworzy to już wielka zagadka. Cytuj
triboy 979 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Godzinę temu, Czoperrr napisał: https://www.ppe.pl/news/148345/silent-hill-z-nowym-oficjalnym-kontem-na-twitterze-fani-maja-nadzieje-na-nowy-projekt.html To, że coś ma Official w nazwie nie znaczy, że faktycznie jest kontem oficjalnym - szczególnie na Twitterze. PPE znów dostarcza, a ludzie w to wierzą. Nie to, żebym ich bronił, bo często napyerdalayo g.wno, to jednak o tym SH to cały internet pisze. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Niby beka, ale w sumie się nie dziwię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi