Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby te konsole kosztowały tyle co obecna generacja na premierę to by już dawno podali moim zdaniem.
Na bank wyprodukowanie ps5 jest znacznie droższe.
Jak chcesz dostać jakościowo dobry produkt musisz zapłacić,ja tam wolę droższa cenę ale żeby ta konsola suszarki nie miała w gratisie i pady się nie rozlatywały podczas grania.

Opublikowano

Sony wie że wyprodukowanie Xboxa jest drogie a MS nie chce dać plamy z przesadzoną ceną, ot cała historia, pewnie MS wychyli się jako pierwszy, premiera PS5 13 listopada więc dużo czasu nie mają.

Opublikowano

No ta bo wyprodukowanie PS5 z tym ich custom SSD nie jest drogie. :) 

Opublikowano
8 minut temu, suteq napisał:

No ta bo wyprodukowanie PS5 z tym ich custom SSD nie jest drogie. :) 

Mimo wszystko konsola MS zawsze była lepiej wykonana i miała lepsze komponenty, tu w dodatku jest mocniejsza, myślę że wyprodukowanie jej może być ze 20% droższe od PS5.

Opublikowano
5 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Mimo wszystko konsola MS zawsze była lepiej wykonana i miała lepsze komponenty, tu w dodatku jest mocniejsza, myślę że wyprodukowanie jej może być ze 20% droższe od PS5.

Pytanie tylko czy ten dysk w ps5 tej granicy nie zmniejsza? Obie będą drogie to pewne. Mi tam bez różnicy i tak kupię. Ale niech podadzą cenę by internet mógł się wyszumieć. 

Opublikowano

Mi tam wisi za ile te konsole będą, i tak kupię, nie wiem tylko którą jako pierwszą, po prostu nie podoba mi się ich podejście do klienta, osobiście obstawiam że problem leży gdzieś po stronie produkcji lub dostawcy i oni sami nie wiedzą ile tego będą mieli i na kiedy dlatego taka zabawa w kotka i myszkę.

Opublikowano

A nie mozna o cenie konsoli przekonac sie w dniu preneiery patrzac na cenowke? To zawsze musza byc te ceregiele z zapowiadaniem 3 miesiace przed? Jakas zagrywka marketingowa, ze ludzie okrzepna jak zobacza cene wczesniej i latwiej im bedzie siegnac do portfela?

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

Fajnie było by wiedzieć w przybliżeniu, ile siana warto sobie odłożyć na nowy sprzęt.

Przeciez jako hardcoreowy gracz znasz to przyblizenie.

Opublikowano

Niby tak, ale jak wyjadą z 3500 to lepiej to wiedzieć. Nie wyjadą? Jak mają tam być komponenty tip-top-notch to może spełnić się i taki scenariusz - mało prawdopodobny, ale nie niemożliwy.

Opublikowano

Gdybym na zime kupowal ps5 a nie ps4 to 3k byloby moim zalozeniem. A tak musze przygotowac z 1200 bo panu Donaldu sie zachcialo wojny z chinczykami. I nie chodzi o tego Donalda z Brukseli i gumy do zucia.

Opublikowano

Cena konsoli dla mnie moze i byc  3,5k, ale korva te ceny gier na premierę? No to już przesada, i to jest czynnik przez który nie wjedzie na premierę konsola tylko gdzieś po roku/dwóch - coś tam już potanieje i wyjdzie lepszego.