Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serio będziecie ogrywać tytuły z PS3 w 2021 roku? Podejrzewam, że kwestia gier ze starszych konsol zostanie potraktowana taka samo jak gry z PS2 odpalone na PS3. Do kupienia z PSS. Nie wiadomo tylko w jakiej częstotliwości będą tam wrzucane. Co do samego PS3 to wciąż działa sklep i online, więc jakieś tam minimalne zyski jeszcze mają. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Zważywszy, że gierki z PS3 (nie mówiąco starszych konsolach, które najlepiej odpalać na CRT) naprawdę marnie wyglądają na telewizorach FHD/4K , to taka wsteczna z podbiciem rozdziałki czy jakimiś innymi efektami podkręcającymi wygląd byłaby świetną sprawą i dla mnie dużym plusem. Tak, nadal grywam na trójce, dwójce i jedynce.

• Plusik 2
Opublikowano

Te zwiechy konsoli podczas gry gdy ktoś wiadomość wysłał :fsg: 

Jak ziomek kazał na siebie długo czekać zanim dołączy do lobby, to wysyłaliśmy w kilku naraz po kilkanaście zaproszeń żeby mu zwiesić konsolę XD

• Haha 4
Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

:ohboy:

Kiedy skończy się ta propaganda, że pierwsze ps3 odpalał każdą grę z ps2? Była lista wybranych pozycji jak miałeś jakiś konkretny tytuł była szansa, ze bez oryginalnego ps2 dupa zbita. Późniejsze modele już tylko emulacja która ssała kutange Kutaragiego, kupiony Nocturne z PSN miał kaprys się nie odpalać a idźcie mi z tym gó.wnem.

Opublikowano
7 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

Kiedy skończy się ta propaganda, że pierwsze ps3 odpalał każdą grę z ps2? Była lista wybranych pozycji jak miałeś jakiś konkretny tytuł była szansa, ze bez oryginalnego ps2 dupa zbita. Późniejsze modele już tylko emulacja która ssała kutange Kutaragiego, kupiony Nocturne z PSN miał kaprys się nie odpalać a idźcie mi z tym gó.wnem.

Nie mówię, że nie masz racji, ale nie trafiłem na żaden tytuł z PS2, którego  nie mogłem odpalić na PS3: spokojnie przeszedłem RE4, MGsy, Silent Hill 2 i jeszcze parę innych cudownych szpili..

Opublikowano
Godzinę temu, _daras_ napisał:

[...] czy będę musiał użyć jakiejś przejściówki?

Sam też będę miał ten problem :(

Udało mi się znaleźć coś takiego jak HDMI audio extractor - niestety na tę chwilę występują w najlepszym razie z HDMI 2.0, więc jak ktoś zdążył zainwestować w lepszy telewizor, to nie wykorzysta jego możliwości...

Opublikowano

Przecież większość współczesnych TV ma wyjście optyczne które można puścić na stację bazową słuchawek. Sam mam Siberie 800 ale i tak pewnie kupie coś nowego. Sam Steelseries w swoim artykule o słuchawkach do PS5 wspomina o HDMI splitterze za 50 dolarów, więc nowe stacje słuchawkowe pewnie będą działać już tylko po HDMI. Czas się przesiąść z przestarzałego optyka niestety na bardziej "współczesne" rozwiązania. Ewneutalnie zawsze zostaje stereo po USB. Każde słuchawki ze stacją przecież obsługują USB.