darkos 4 339 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Z ciekawości o dostępność konsol złożyłem zamówienie. Gdyby się okazało że konsola faktycznie do mnie trafi to zawsze sprzedam jakiemuś biedakowi który się nie załapał. Ale nie złożyłem preordera bo jeszcze chcą żebym wpłacił Kaucję gwarancyjną (środkowy palec). Markety faktycznie chcą powtórzyć sytuację z premiery PS4 gdzie wyprzedały wszystkie egzemplarze. Dlatego ta przedpłata 250 pln zagwarantuje im że jak wpłacisz to odbierzesz. I na każdej konsoli zarobią te 50 zł. Tak więc przechodzę do zielonego X obozu 2 Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Teraz nagle niebiescy boją się o gamepassa xD Niestety, przez najbliższe lata, nie będzie drożej, właśnie do usługi do łączyło EA a na horyzoncie tyle hitów, że głowa mała 1 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 17 września 2020 Autor Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) 10 minut temu, MYSZa7 napisał: Co ja pocznę bez tych gier? Nie wiem, ale zapewne miliony graczy kupią te tytuły w dniu premiery, bo chcesz tego czy nie, są to duże marki, które schodzą w milionach. GP przy obecnej cenie to świetna sprawa, tylko jeśli jesteś nastawiony na gry microsoftu, lub nie zależy ci na jakiś multiplatformach, które musisz mieć w dniu premiery, a które trafią za jakiś czas, lub nie trafią w ogóle do gp. Sama cena usługi na pewno pójdzie do góry, skoro ceny gier tak podrożały, to microsoft będzie musił to jakoś odbić, nikt im tych gier za darmo nie udostępnia. Ceny gier w przedziale 300-350 niestety będą standardem na nowej generacji i mowa o ps5 jak i o xboxie. Raban, bo Sony podniosły ceny gier, podnieśli je wydawcy, wystarczy sprawdzić ile kosztują wymienione gry. Nam pozostaje zagłosować portfelem. Gracze na zachodzie tego tak mocno nie odczują, co innego kraje kategorii B, jak Polska. Wszystkie moje gry w tej generacji kupiłem jako nówki, w nadchodzącej sytuacja odwróci się o 180, albo będą wpadały używki, albo z cyfrowej promocji. Mówili, ze sklepy z pudełkami popadają, tu zapowiada się drugie życie dla używek. Edytowane 17 września 2020 przez YETI Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 50 minut temu, Rozi napisał: Wy to preorderujecie jeszcze? Wybaczcie, ale jesteście po prostu kompletnymi debilami. Tak. Bo chcę wejść o punktu obsługi klienta po drodze po Cyberpunka i potencjalnie mieć sztukę czekającą na mnie na magazynie. pozdrawiam Debil Media Markt puścił zamówienie, teraz trzeba czekać na jakiś mail z zaliczką. Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 3 minuty temu, Soul napisał: Teraz nagle niebiescy boją się o gamepassa xD Niestety, przez najbliższe lata, nie będzie drożej, właśnie do usługi do łączyło EA a na horyzoncie tyle hitów, że głowa mała Pecetowca tez tak mówiono: https://spidersweb.pl/2020/09/xbox-game-pass-pc-cena.html Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 3 minuty temu, _Red_ napisał: Tak. Bo chcę wejść o punktu obsługi klienta po drodze po Cyberpunka i potencjalnie mieć sztukę czekającą na mnie na magazynie. pozdrawiam Debil Media Markt puścił zamówienie, teraz trzeba czekać na jakiś mail z zaliczką. Ale te zaliczki to niezła (pipi)nia, nie ma co. 2 minuty temu, ListuniO napisał: Pecetowca tez tak mówiono: https://spidersweb.pl/2020/09/xbox-game-pass-pc-cena.html Co mnie pc obchodzi to temat o konsolach. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 3 minuty temu, ListuniO napisał: Pecetowca tez tak mówiono: https://spidersweb.pl/2020/09/xbox-game-pass-pc-cena.html fałsz, od zapowiedzi Gamepassa na pc mówili że usługa podrożeje kiedy wyjdzie z wersji beta. Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 No tyle ze Wam tez podniosą ceny. Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Jak zawsze nawet nie wie co wrzuca, był w fazie bety więc był tańszy teraz jest full oferta więc cena poszła do góry, w czym problem? 1 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 W sklepach jest specyfikacja z notki prasowej Sony. Mial być uber wyjechany w kosmos turbo hiper dysk ssd o prędkości do 7GB/s. Jest zwykle ssd nvme pod pci 4.0 do 5.5GB/s.Jakie to są ku wy obsrane. Poświęcili temu dyskowi raz całą konferencje, a teraz jak zwykle dymanko klientów I nie chodzi o to brakujące 1.5GB/s, chodzi o to, że od roku tylko o tym gadają, miało być lepiej niż na PC, a to już na starcie przegrywa właśnie rywalizację z topowymi dyskami Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) 3 minuty temu, ListuniO napisał: No tyle ze Wam tez podniosą ceny. Pewnie kiedyś podniosą ale kiedy to będzie to wróżbity Macieja trzeba się pytać. Jak, z tym wypalaniem oledów, jakbym się tak martwił to nie mógłbym spać po nocach. Edytowane 17 września 2020 przez lpcl Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: W sklepach jest specyfikacja z notki prasowej Sony. Mial być uber wyjechany w kosmos turbo hiper dysk ssd o prędkości do 7GB/s. Jest zwykle ssd nvme pod pci 4.0 do 5.5GB/s. Jakie to są ku wy obsrane. Poświęcili temu dyskowi raz całą konferencje, a teraz jak zwykle dymanko klientów I nie chodzi o to brakujące 1.5GB/s, chodzi o to, że od roku tylko o tym gadają, miało być lepiej niż na PC, a to już na starcie przegrywa właśnie rywalizację z topowymi dyskami To ze dwie jeszcze zamów Edytowane 17 września 2020 przez Rozi Cytuj
nikt 43 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 7 minut temu, PiPoLiNiO napisał: W sklepach jest specyfikacja z notki prasowej Sony. Mial być uber wyjechany w kosmos turbo hiper dysk ssd o prędkości do 7GB/s. Jest zwykle ssd nvme pod pci 4.0 do 5.5GB/s. Tak, ufaj specyfikacjom ze sklepów. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Co? Od początku mówili 5,5GB/s (w przypadku nieskompresowanych plików) i ok. 9GB/s (skompresowane). $ony wiele nakłamało, ale akurat nie w przypadku ssd. A to, że na rynku pojawią się z czasem dyski jeszcze szybsze (i przy okazji kosztujące tyle co cała konsola) to chyba oczywiste. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Nie było na magicznej konferencji do 7GB? Przecież była gadka, że będą szybsze od pc, a na PC od ponad roku są dyski o prędkości do 5.5GB. Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Było, że jak będziemy chcieli rozszerzyć pamięć to będzie to musiał być dysk 7GB/s i sony poda dopiero które będą kompatybilne żeby działały bezproblemowo Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Te dyski w cenie konsoli (czy nawet lepsze) to już są dostępne, z czasem się po prostu spopularyzują i stanieją. IMO lepsze rozwiązanie dla potencjalnej rozbudowy niż karty pamięci MSu. Przynajmniej cenowo. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Sony się serio zapatrzyło w Apple teraz że głupia gawiedź i tak kupi ich zabawkę, podejrzewam że chcieli przywalić wyższą cenę konsoli ale poczekali na MS i przyrównali żeby nie było przegrywu ; ale ceny akcesoriów mówią mi jedno - będą nas golić równo teraz Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) Zestaw już zamówiony i opłacony Teraz pozostaje czekać na Pana Kuriera https://tinypic.pl/6y9ayya2j1mb Edytowane 17 września 2020 przez Wesker 4 1 Cytuj
l33t 141 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 13 minut temu, Wesker napisał: Zestaw już zamówiony i opłacony Teraz pozostaje czekać na Pana Kuriera https://tinypic.pl/6y9ayya2j1mb O jaki burżuj, wszystko kupił. Tylko pada będzie miał jednego 1 Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 (edytowane) Ceny konsol bardzo ok. Za rok kupi się wersję z napędem i kilka używek. Jeszcze masa tytułów z ps4 do ogrania została. Ogłosili gow2 a ja poprzedniego jeszcze nie ogralem czy spideya tak że ten. Edytowane 17 września 2020 przez qraq_pk Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 Zabawne jest to przekonanie ze Game Pass podrożeje, biorąc pod uwagę ze Xbox All Access to kontrakt na dwa lata i tam cena game passa jest taka sama jak kupując oddzielnie to usługa nic nie podrożeje przynajmniej do 2022. a jak ktoś się martwi o to to nie ma problemu by już dzisiaj wykupil abonament na 2-3 lata do przodu. Game pass na rok to koszt około 600zl w oficjalnych cenach - za tyle nie kupisz nawet dwóch gier na PS5, a przecież na GP jest mnóstwo różnych promocji 3 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 4 minuty temu, l33t napisał: O jaki burżuj, wszystko kupił. Tylko pada będzie miał jednego Nie, kamery nie brałem ale na co czekać jak i tak się by kupiło. Oby tylko z dostawami dali radę i nie przesunęli na 2021 rok Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 17 września 2020 Opublikowano 17 września 2020 15 minut temu, nero2082 napisał: Sony się serio zapatrzyło w Apple teraz że głupia gawiedź i tak kupi ich zabawkę, podejrzewam że chcieli przywalić wyższą cenę konsoli ale poczekali na MS i przyrównali żeby nie było przegrywu ; ale ceny akcesoriów mówią mi jedno - będą nas golić równo teraz Czuje, że docelowo miało być 600 i po prawdzie dużo bardziej wolałbym 600(jednorazowy wydatek), a gry po staremu, ale jak widać wszyscy będą mieć takie ceny. Może PR-owo jakieś gropodobne produkty od UBI trochę zaniżą, ale to będzie wszystko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź