Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Just now, Labtec said:

Ale MS podrożeje, albo Sony z tanieje, nie będzie tak całej generacji bo to nie opłacalne na dłuższą metę 

Ceny gier na xbox one są czesto sporo niższe, niż na ps4. Wszystko możliwe. 

Opublikowano
5 godzin temu, kanabis napisał:

Dlatego mam beke z kumpla ktory ma ps4 amatour i mi podniecony pisze ze horizon 2 na nie wyjdzie xD

Beka, gość zagra na premierę w gierkę, która pewnie w 90% będzie zapewniać identyczne doznania, jak na PS5, z tą różnicą, że nie wyda 2300 zł za nowy gadżet, na którym nie będzie zbytnio w co grać przez najbliższy rok i 350 zł za DEFINITYWNĄ wersję gry.

Rzuciłeś przykładem spartaczonych portów, zapominając albo umyślnie ignorując fakt, że:

a) realia się zmieniły, architektura konsol się zmieniła i różnica PS4/PS5 to będzie trochę inny kaliber, niż w poprzedniej generacji (szczególnie na początku)

b) wyszło wtedy sporo gierek AAA, które różniły się w zasadzie tylko paroma efektami graficznymi, rozdziałką i frameratem (Wolfenstein, MGSV), co, owszem, może być dla kogoś big dealem, szczególnie, jeśli mówimy o różnicy 60fps vs szarpiące 25-30 fps (akurat Wolf latał w 60 na obu sprzętach), ale chyba nikt nie wierzy, że ex Sony w dzisiejszych czasach pojawiłby się w tak niedopieszczonej formie.

Koniec końców, kwestia jak zawsze dotyczy tego, na co i kiedy kto ma zamiar wywalać kasę. Osobiście jeśli mam mieć do wyboru zagranie w Horizona 2 czy Spidera "kiedyś", jak już kupię PS5, albo od razu, na PS4, to mimo, że jakoś mocno nie czekam na te tytuły, zdecydowanie wybieram bramkę nr 2. A są tu tacy, co odpuszczają sobie TloU2, które wygląda wspaniale, bo wolą zagrać w (nie do końca sprecyzowanej jeszcze) wstecznej na PS5 najwcześniej w listopadzie xd.

• Plusik 1
  • Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kotlet_schabowy napisał:

Beka, gość zagra na premierę w gierkę, która pewnie w 90% będzie zapewniać identyczne doznania, jak na PS5, z tą różnicą, że nie wyda 2300 zł za nowy gadżet, na którym nie będzie zbytnio w co grać przez najbliższy rok i 350 zł za DEFINITYWNĄ wersję gry.

Juz sie tak nie pultaj , 90% doznan to zapewnial horizon 1 w wersji ps4 zwykle w stosunku do ps4 pro a nie na konsolach gdzie miedzy mocą jest przepasc. 

No tak beka z goscia ktory grac bedzie na zwyklym ps4 jak zwierze kiedy ja sprzedam ps4 pro za 1000zl , doloze 1300 i bede mial konsole z ktora spedze najblizsza generacje nie psujac sobie doznan jak on grajac w horizona 2 grajac w polprodukt. Nie bedzie w co grac najblizszy rok na ps5 ale na ps4 bedzie? :yao:

A koniec koncow gosc i tak kupi ps5 predzej czy pozniej a jedyne co zyskal to zagranie w bieda wersje gierki. Faktycznie tyle wygrac

Przy koncowce ps3 jak wychodzilo tlou ludzie tez mowili ze grafika juz jest wspaniala niepotrzebne im ps4, a potem przesiadka na ps4 i juz pierwsze tytuly pokazywaly przepasc w jakosci.

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

W sumie w całej tej gównoburzy to został pominięty fakt podania oficjalnych wymiarów konsoli XD

Dimensions

PS5: Approx. 390mm x 104mm x 260mm (width x height x depth)(excludes largest projection, excludes Base)

PS5 Digital Edition: Approx. 390mm x 92mm x 260mm (width x height x depth)(excludes largest projection, excludes Base)

Weight PS5: 4.5kg PS5 Digital Edition: 3.9kg

Ale to będzie krowa XD

Opublikowano

Jeśli ktoś chce być na bieżąco to zakup ps5 obowiązkowy. Zawsze można w mejma lecieć, ale zakładam że po przesiadce na piątkę np. takie loadingi na ps4 niejednego odepchna już.

Opublikowano

Nie no 5cm wiecej grubosci to tez nie jest tak malo :D

Pamietam ze pierwszy xbox to byl naprawde kloc, z tym ze w sumie bylem dzieciakiem teraz moze dam rade podniesc jedna reka :problem:

Opublikowano

Hmm, rzeczywiście spora krowa. Ja to chyba sobie ułożę górą do siebie, zamiast standardowo frontem.

Głębokość stolika mam 45cm, więc powinno być git.